گفتیم: کتاب هایی درباره روزنامه نگاری و خبرنگاری و اطلاع رسانی.
چانه اش را که خاراند مشخص شد از این نوع کتاب ها ندارد یا اطلاعی ندارد که دارد ولی چون نمی خواست ما را دست خالی روانه کرده باشد، پیشنهاد کرد نگاهی به غرفه کتاب های جامعه شناسی، تاریخ و انشا و نامه نگاری بیندازیم.
کتابفروشی های شیرازکه سهل است حتی نمایشگاه های سراسری کتاب که سالی یکباردر محل دائمی نمایشگاه های بین المللی فارس در شهرک گلستان این کلان شهر برگزار می شود با عرضه و غرفه بندی کتاب های تخصصی رسانه بیگانه اند.
استادان و مدرسان روزنامه نگاری و خبر هرگاه کتابی را هنگام تدریس در زمینه یاد شده به فراگیران معرفی می کنند، در برابر پرسش آنان که کتاب را از کجا بخریم، درمی مانند.
برخی استادان به دانشجویان و فراگیران پیشنهاد می کنند بناچار فلان کتاب را از اینترنت بگیرید.
اما مشخص است که کتاب های جدید و پر حجم همچنان در گوشه ای از کتابفروشی های تهران لابه لای کتاب های دیگر ایستانده شده اند.
در چنین شرایطی، کاری فرهنگی در شیراز ساماندهی و برنامه ریزی شده است که در قالب آن اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس، خانه مطبوعات و اداره کل کتابخانه های عمومی این استان «نشست کتابخوان رسانه» را برای نهم شهریور 96 در شیراز تدارک دیده اند.
آنگونه که حسن دهقان عضو هیات مدیره خانه مطبوعات فارس اعلام کرده است در این نشست هفت نفر از اهالی مطبوعات به معرفی کتاب در حوزه رسانه خواهند پرداخت همچنین درباه نقش رسانه در ترویج کتابخوانی مباحثی مطرح می شود.
برپایه اعلام اداره کل کتابخانه های عمومی فارس یکی ازمحورهای فعالیت این نهاد ،‌گسترش نشست های کتابخوانی تخصصی است و به همین منظور نشست تخصصی کتابخوان رسانه رادر کتابخانه عمومی شهید دستغیب شیراز میزبانی می کند.
بدون اینکه کار فرهنگی و سترگ معرفی کتاب های تخصصی رسانه ای را زیر سئوال برده باشیم باید گفت اگر این کار فرهنگی بر منوال پیشین و فقط معرفی کتاب ها باشد، باز هم این پرسش همیشگی مطرح می شود که آیا چنین کتاب هایی در شیراز یافت می شود؟‌
به نظر می رسد حال که طرف های برگزارکننده نشست کتابخوان رسانه امکان تهیه کتاب های تخصصی برایشان فراهم است و می توانند اهالی مطبوعات و رسانه ها را برای خریدن و تهیه کتاب ها یاری دهند، روش های تهیه کتاب های معرفی شده در این نشست نیز مشخص و برای آن برنامه ریزی شود.
اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی یا خانه مطبوعات می تواند یک یا چند کتابفروشی را مشخص کند و کتاب ها را در اختیار آن ها قرار دهد تا اهالی رسانه این کتاب ها را تهیه کنند.
استفاده از امکانات کتابخانه های عمومی هم می تواند راهگشای کسانی باشد که قصد بهره برداری از این نوع کتاب ها داشته باشند.
شاید روزی برسد وقتی سراغ کتاب های تخصصی رسانه ای در کتابفروشی های شیراز و نمایشگاه های سراسری برگزار شده در این کلان شهر می رویم با چهره های تعجب کرده فروشندگان و غرفه داران کتاب مواجه نشویم.

** دبیر خبرگزاری جمهوری اسلامی استان فارس
1876/ 2027
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.