رییسجمهوری روز پنجشنبه به صورت ویدیوکنفرانس فاز اول مجتمع صنایع آلومینیوم جنوب با تولید ۱۲۰تن شمش آلومینیوم در روز، بیمارستان ۱۲۴ تختخوابی حاج محمود حاج حیدر لامرد، ترمینال جدید فرودگاه لامرد و مجتمع ورزشی سردار دلاور شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی را افتتاح کرد.
وزیران صنعت، معدن و تجارت و ورزش و جوانان به نمایندگی از رییسجمهوری و همچنین استاندار فارس و جمعی از معاونان وزارتخانههای مرتبط طرحها در آیینهای افتتاح این طرحها در شهرستان لامرد حضور داشتند و وزیران بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و راه و شهرسازی نیز از تهران و در ارتباط ویدیوکنفرانس گزارشی از روند اجرای طرحها و چشمانداز فعالیت این وزارتخانهها در سال جهش تولید ارائه کردند.
مزیتهای جنوب فارس برای سرمایهگذاری
استاندار فارس در این آیین، طرحهای چهارگانهای که در این آیین به بهرهبرداری رسید را طرحهای بسیار ارزشمند توصیف کرد که به تدبیر دولت تدبیر و امید محقق شده است.
عنایت الله رحیمی افزود: بسترهای ایجاد شده در استان فارس به ویژه در جنوب استان ، تحول بنیادین ایجاد کرده است.
به گفته وی، وجود انرژی گاز و دسترسی به دریا و همچنین در قالب صرفهجویی ناشی از حمل و نقل دریایی و بهرهگیری از ظرفیتهای دریا از مزایای سرمایهگذاری صورت گرفته در شهرستان لامرد است.
چشمانداز توسعه منطقه
افتتاح فاز اول مجتمع صنایع آلومینیوم جنوب در این آیین در زمینی به مساحت ۹۰ هکتار زمینهساز اشتغال برای ۵۰۰ نفر در گام نخست شد.
برای اجرای این طرح ۱۸۶ هزار میلیارد ریال سرمایه گذاری ریالی یا معادل ۱.۲ میلیارد دلار سرمایه گذاری ارزی صورت گرفته است.
وزیر صنعت، معدن و تجارت در سخنانی در این آیین اظهار داشت: ایده ایجاد این مجموعه تولید آلومینیوم در شهرستان لامرد از منطقه عسلویه گرفته شد و بنا است که یک عسلویه معدنی با توسعه این واحدها احداث شود.
رضا رحمانی گفت: این مجتمع تولید آلومینیوم در مقایسه با سایر واحدهای تولیدی یک کارخانه کامل در منطقه اقتصادی لامرد است که اسکله اختصاصی آن شامل تاسیسات تخلیه، بارگیری و انبار است و اگر طی ماههای آتی به بهرهبرداری کامل برسد، ۴۰ میلیون تن به ظرفیت جا به جایی مواد و محصولات معدنی در کشور اضافه خواهد شد.
وی، با اشاره به تاکید رییس جمهوری مبنی بر لزوم رعایت مباحث زیست محیطی در اجرای پروژهها گفت: تکنولوژی و تجهیزات به کار رفته در این طرح این امکان را میدهد که هم آلودگی را تشخیص داده و هم جلو آن را بگیرد و علاوه بر این تمام آبهای پسماند ناشی از تولید نیز بازیافت میشود.
رحمانی در پاسخ به سوال رییس جمهوری در خصوص اقدامات انجام شده برای فعال کردن صنایع بالادستی و پایین دستی گفت: هماینک در بالادست مطالعه ویژه بر روی بوکسیت را آغاز کردهایم و در نقاطی از کشور از جمله استان فارس که امید به کشف ماده معدنی بوکسیت داریم به عنوان یک پروژه ویژه تعریف کردهایم.
گرهگشایی برجام از پروژه بزرگ جنوب فارس
وزیر صنعت، معدن و تجارت در این آیین درباره تاثیر برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) بر اجرای مجتمع آلومینیوم جنوب گفت: عملیات اجرایی این مجتمع تولیدی از سال ۸۴ آغاز شده بود اما تا سال ۹۳ نیمه راکد و تعطیل بود.
وی ادامه داد: بعد از توافق برجام و با گشایش ال سی و همزمان با سفر رییس جمهوری به استان فارس در دیماه سال ۹۴ بلافاصله دستور آغاز عملیات اجرایی این پروژه توسط دکتر روحانی صادر شد و در حقیقت میتوان گفت که این پروژه حاصل برجام است.
حجت الاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی رییسجمهوری نیز در این آیین با اشاره به آثار برجام در صنایع بالادستی و پایین دستی گفت: گاهی مردم ما، همه آثار برجام را نمی دانند، خیلی مهم است که مردم بدانند در نفت، گاز و صنایع معدنی چه اتفاقاتی افتاده است.
رییس قوه مجریه افزود: تحولاتی که از سال ۹۴ در این صنایع می بینیم، شرایطی است که برجام به وجود آورده است؛ یکی از این صنایع، کارخانه آلومینیوم جنوب لامرد است که توافق برجام باعث شد در پایان سال ۹۴ این پروژه فعال شود.
وی با اشاره به بهرهبرداری از فاز نخست مجتمع صنایع آلومینیوم جنوب در این آیین ادامه داد: این واحد صنعتی در یک زمان نسبتا کوتاهی به تولید رسیده و این سرمشق بسیار خوبی است، تلاش بخش خصوصی، شرکت غدیر، ایمیدرو و کنسرسیوم بانکها در این زمینه مهم بوده است.
رییس قوه مجریه گفت: البته چون لامرد شهر زادگاه وزیر اطلاعات است، ایشان نیز در سریعتر به نتیجه رسیدن این پروژه کمک کرده است.
رییس جمهوری با اشاره به گزارش وزیر صنعت، معدن و تجارت در این آیین از رشد شاخصهای حوزه صنعت کشور ادامه داد: با بهرهبرداری کامل از این مجتمع که امیدواریم تا پایان امسال محقق شود، تولید آلومینیوم کشور به دو برابر افزایش مییابد و این موضوع مهم، یکی از افتخارهای دولت تدبیر و امید است که تولید آلومینیوم ۱۰۰ درصد افزایش یافته است.
به گفته وی، ۷۲ درصد افزایش تولید در این صنعت مربوط به کارخانه آلومینیوم جنوب لامرد است که امروز فاز نخست آن افتتاح شد.
وی ادامه داد: این طرح، یک پروژه یک میلیارد دلاری است که فاز نخست آن افتتاح شد؛ امیدوارم قدم های بعدی در این پروژه برداشته شود و تا پایان امسال بتوانیم به تولید کامل برسیم.
دستور رییسجمهوری راهگشا است
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت نیز در این آیین گفت: افق روشنی برای تکمیل و توسعه زیر ساخت های منطقه ویژه اقتصادی لامرد وجود دارد و دستور ویژه رئیس جمهوری در این زمینه راهگشاست و روند احداث این پروژه شتاب بیشتری میگیرد.
خداداد غریبپور افزود: هم اینک برق، گاز، شریانهای ارتباطی، آب لازم برای ساخت، سیل بند، گمرک، تاسیسات اداری و سایر ملزومات مورد نیاز در این منطقه در دسترس سرمایهگذاران و متقاضیان مشارکت در طرح های کوچک و بزرگ قرار دارد.
رییس هیات عامل سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) اضافه کرد: هم اکنون عملیات اجرایی برای انتقال آب موردنیاز از خلیج فارس با اعتبار یک هزار میلیارد تومان درحال انجام است و با توجه به اینکه پیش شرط سرمایهگذاری توسط بخش خصوصی، تکمیل زیر ساختها در منطقه ویژه اقتصادی لامرد است، این امر با جدیت در دستور کار قرار دارد و پیگیری مجدانه مدیر عامل منطقه یاد شده برای دست یافتن به اهداف توسعهای قابل تقدیر است.
آزادراهی که توسعه را شتاب میبخشد
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت با ابراز خرسندی از صدور دستور رییس جمهوری برای شتاب بخشیدن به روند احداث آزادراه لامرد به پارسیان گفت: این موضوع بسیار حائز اهمیت است و نقش مهمی در کاهش هزینه تولید، تسهیل صادرات و واردات به این منطقه راهبردی دارد و انتظار میرود وزارت راه و شهرسازی با جدیت به این پروژه بپردازد.
دکتر حسن روحانی رییس جمهوری در این آیین از وزیر راه و شهرسازی خواسته بود که آزادراه لامرد به پارسیان در دستور کار قرار گیرد چرا که این آزادراه هم برای این پروژه(کارخانه آلومینیوم جنوب) و هم برای مردم منطقه مهم است. رییسجمهوری این را نیز گفت: "البته شاید در آینده به راه آهن نیز نیاز داشته باشد."
روحانی پس از اعلام آمادگی وزیر راه و شهرسازی برای اقدام در این زمینه گفت: از اینکه قول دادند که عملیات اجرایی آزادراه لامرد به پارسیان در ماه های آینده آغاز شود تشکر میکنم؛ این پروژه تحولات خوبی برای استان فارس، منطقه پارسیان و لامرد به دنبال خواهد داشت.
ظرفیت پذیرش فرودگاه لامرد ۶ برابر افزایش یافت
مدیرعامل شرکت فرودگاهها و ناوبری هوایی کشور هم در این آیین گفت: با افتتاح پایانه جدید فرودگاه شهرستان لامرد، ظرفیت پذیرش مسافر در این فرودگاه ۶ برابر افزایش مییابد.
سیاوس امیر مکری، از طرح پایانه جدید فرودگاه لامرد به عنوان نخستین پروژه شرکت فرودگاهها و ناوبری هوایی ایران در سال جهش تولید نام برد و افزود: در سال ۱۳۸۳ بنا به تشخیصی که در خصوص افزایش تقاضا برای پروازها در این منطقه وجود داشت، تصمیم به ساخت پایانه جدیدی گرفته شد.
او اظهار داشت: به دلیل برخی محدودیتها این پروژه متوقف شد اما در ابتدای فعالیت دولت یازدهم روند تکمیل این پروژه از سرگرفته شد.
مدیرعامل شرکت فرودگاههای کشور بیان کرد: این پایانه در فضایی به مساحت پنج هزار و ۵۰۰ متر مربع احداث شده و ظرفیت اعزام و پذیرش مسافر در این فرودگاه را تا ۹۰۰ هزار مسافر در سال افزایش میدهد.
بستر مناسب برای استقرار صنایع پاییندست آلومینیوم در منطقه ویژه اقتصادی لامرد
مدیر عامل منطقه ویژه اقتصادی لامرد نیز در این باره گفت: با افتتاح فاز نخست مجتمع آلومینیوم در این منطقه ویژه، فرصت استثنایی برای بخش خصوصی فعال در عرصه صنایع معدنی مهیا شده زیرا آنها میتوانند با کمترین هزینه مبادرت به ایجاد صنایع پاییندست آلومینیوم کنند.
فریدون فدایی دولت افزود: برای متقاضیان انجام این کار نیز هیچگونه محدودیتی در تامین خوراک و مواد اولیه در این عرصه وجود ندارد زیرا همه زیر ساختها در منطقه ویژه اقتصادی لامرد مهیا شده است.
ریلگذاری در سال "رونق تولید" برای "جهش تولید" در فارس
استاندار فارس نیز در گزارشی به رییسَجمهوری از روند حرکت استان در مسیر تحقق شعار سال گفت: تدابیر اندیشیده شده در سال رونق تولید (۱۳۹۸)، بستر لازم را برای جهش تولید در سال جاری فراهم کرده است.
عنایت الله رحیمی افزود: استان فارس از استانهایی است که شعار جهش تولید را با توجه به طرحهایی که امروز و طی ماههای آینده افتتاح میشود، محقق خواهد کرد و به فرمایشهای مقام معظم رهبری و اهداف رییسجمهوری جامه عمل میپوشاند.
رحیمی با اشاره به افتتاح فاز نخست مجتمع صنایع آلومینیوم جنوب در این آیین گفت: تولید ثروت، اشتغال و تحول در دانش و تکنولوژی رهاورد بهرهبرداری از این مجتمع خواهد بود.
وی با اشاره به سرمایهگذاری دولت در بخشهای مختلف استان فارس، به عنوان نمونه به سرمایه گذاری دولت به میزان ۱۷ هزار میلیارد تومان در شهرستان لامرد اشاره کرد و گفت: علاوه براین طرحها، برخی طرحهای ارزشمند همچون اتان و بنزین در شهرستان مهر در مجاورت این شهرستان آماده افتتاح است.
استاندار فارس اظهار داشت: در دولت تدبیر و امید تحول بنیادین در صنایع سنگین در این استان رقم خورده است؛ در حالی که قبل از انقلاب اسلامی،در این استان تنها طرحهای پتروشیمی، پالایشگاه و سیمان فعال بود، در سالهای پس از انقلاب اسلامی به ویژه در دوران فعالیت دولت تدبیر و امید، گامهای مهمی در راستای ارتقای جایگاه فارس در این عرصه برداشته شده است.
وی گفت: علاوه بر طرح مجتمع بزرگ آلومینیوم که در این آیین به بهرهبرداری رسید، سه طرح دیگر فولاد در استان فارس قرار دارد که دو طرح آن به بهرهّبرداری رسیده و طرح دیگر در حال تکمیل است.
رحیمی ابراز امیدواری کرد که کارخانه کربنات سدیم، بزرگترین کارخانه نوآوری کشور در شهر شیراز ، کارخانه کاغذسازی و دیگر طرحهای قابل افتتاح در استان فارس امسال و در آینده نزدیک با حضور رییسجمهوری به بهرهبرداری برسد.
استاندار فارس در بخش دیگری از سخنان خود با قدردانی از وزارت راه و شهرسازی در زمینه تکمیل پایانه فرودگاه لامرد گفت: هم اینک، عملیات پروازی در استان فارس در فرودگاههای شیراز، لار، لامرد و جهرم صورت میگیرد و زمینهساز رونق این مناطق شده است.
رحیمی با قدردانی از دستور رییسجمهوری برای اختصاص اعتبار قابل توجه برای تکمیل طرح ساخت پایانه پروازهای خارجی فرودگاه بینالمللی شیراز، نسبت به تحقق این طرح در سریعترین زمان ممکن ابراز امیدواری کرد.
استاندار فارس همچنین با اشاره به برنامهریزی صورت گرفته برای سفر رییسجمهوری به استان فارس در ماههای پایانی سال ۹۸ گفت: آمادگی این را داشتیم که با حضور رییسجمهوری بیش از ۳۰ هزار میلیارد تومان پروزه تولیدی، صنعتی، خدماتی و زیربنایی را افتتاح کنیم.
رحیمی با بیان این که حدود ۲۴ هزار میلیارد تومان پروژه در استان فارس آماده افتتاح است، ابراز امیدواری کرد که دکتر روحانی، استان فارس را در اولویت سفرهای خود قرار دهد.
بنا بر اعلام استاندار فارس، طرحهای در آستانه افتتاح در این استان در سال ۹۹، گام مهمی در راستای تحقق شعار جهش تولید خواهد بود. این طرحها ضمن آن که گام عملی در تحقق مطالبه رهبر معظم انقلاب محسوب میشود، مردم استان را از مواهب اقتصادی و اشتغال ناشی از طرحهای جدید بهرهمند خواهد کرد.