علی ناصری شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود:در آخرین نشست کمیسیون سلامت،محیط زیست و خدمات شهری که طی دو روز گذشته به صورت فوق العاده برگزار و وضعیت معتادان خیابانی شیراز با حضور دستگاه های مرتبط بررسی شد، چنین راهکاری مبنی بر اتخاذ تمهیدات لازم برای غربالگری و تست کرونا از معتادان خیابانی در شیراز گرفته شد.
ناصری عنوان کرد: علیرغم شیوع بیماری کرونا،این افراد اغلب در سطح شهر شیراز مشاهده میشوند و ممکن است در حین زباله گردی و شیوه های مصرف مواد مخدر به ویروس کرونا مبتلا شده باشند و بدون اینکه متوجه باشند به انتقال و افزایش این بیماری در شهر دامن بزنند.
وی ادامه داد: براساس مطالعات انجام شده حدود ۲ هزار معتاد متجاهر در سطح این کلانشهر وجود دارد که مقرر شده با اتخاذ تصمیمات مناسب از شیوع ویروس کرونا در این قشر جلوگیری شود و همچنین گزارش اقدامات صورت گرفته را در جلسه آتی کمیسیون سلامت شورا شهر شیراز به کمیته ای که به همین منظور تشکیل شده ارایه شود.
رییس کمیسیون سلامت،محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر شیراز اضافه کرد: حدود ۷۰ درصد جمعیت دو هزار نفری معتادان خیابانی شیراز را مهاجرانی تشکیل میدهند که از سایر استانها به این کلانشهر آمدهاند.
تصمیمات کرونایی شورای شهر شیراز
وی در بخش دیگری از سخنان خود بیان کرد: شورای شهر شیراز از ابتدای شیوع بیماری کرونا در این کلانشهر بدنبال سیاستگذاری مبتنی بر تخصص و مدیریت علمی در مواجهه با این بیماری بوده است،رخدادی که با توجه به رویکرد پیشین آن در کشور چین ما را به این نتیجه رساند که قطعا به یک بحران روبرو خواهیم شد و به همین دلیل اولین شهری بودیم که با اتخاذ یک تصمیم سخت که توسط اعضای این شورا گرفته و جهت اجرا به شهردار شیراز ابلاغ شد تا نسبت به تعطیلی حمل و نقل عمومی (مترو و اتوبوس های درون شهری) اقدام کند.
ناصری اظهار داشت: در ادامه این تصمیم اعضای شورای شهر شیراز با اتفاق نظر بر این موضوع تاکید داشتند که لازم است ضمن اقدامات کنترلی برای مهار ویروس کرونا نسبت به کنترل مبادی ورودی و خروجی شهر نیز اقدام شود.
وی ارسال درخواست کنترل دقیق مبادی ورودی و خروجی شهر از طریق حمل و نقل جاده ای،ریلی و هوایی به دستگاههای متولی را بر این اساس دانست و افزود: از همان روزهای نخست اعلام شیوع بیماری،شهرداری شیراز موظف شد نسبت به ضد عفونی کردن معابر، اماکن، المان ها، ایستگاه های اتوبوس، مترو و محل تجمع افراد اقدام کند و از مردم نیز درخواست شد تا از تجمع پرهیز و خود را در منزل قرنطینه کنند تا حلقه ویروس کرونا شکسته شود.
رییس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر شیراز اظهار داشت: از نظر ما هر فرد آلوده به بیماری که وارد شهر شود مانند یک بمب بیولوژیک میتواند عمل کند و این فرد با هر جسم و یا شخصی که در تماس باشد،بیماری را به آن انتقال خواهد داد.
وی ادامه داد: ترویج اقدامات خود مراقبتی به شهروندان نیز امر مهمی است که در این راستا شهرداری شیراز موظف به ساخت کلیپ های آموزشی مستند و علمی و همچنین پیام های روان شناختی متناسب با وضعیت شد که از طریق شبکه های مجازی در دسترس شهروندان قرار گرفته است.
ناصری به انعقاد تفاهم نامه شورای شهر و شهرداری با دانشگاه علوم پزشکی، سازمان بهزیستی، دادگستری و هلال احمر اشاره کرد و گفت: انعقاد این تفاهم نامه ها در جهت ایجاد مدیریت واحد شهری در مبارزه با این ویروس بوده و بر اساس این تفاهم نامهها به شهرداری اجازه داده شد تا اماکن بیشتری را در شیراز ضد عفونی کند.
کرونا بر تحقق مدیریت واحد شهری صحه گذاشت
وی بر لزوم شکلگیری مدیریت واحد شهری تاکید کرد و افزود: عمل به این موضوع موجب بروز عملکرد بهتر در مواقع ضروری خواهد شد و این بیماری نشان داد باید به سمت ایجاد و تحقق مدیریت واحد شهری پیش رویم.
ناصری گفت: برای کنترل ویروس کرونا درخواست دارم تا شهروندان شیرازی به پویش (من در خانه می مانم) بپیوندند تا حلقه انتقال این بیماری شکسته و قطع شود.
وی بیان کرد:سیستم ایمنی بدن با استرس آسیب پذیرتر میشود بنابراین برای مقابله با این ویروس نیاز به آرامش داریم و خواب کافی در خانه ضروری است و همچنین انجام فعالیت های ورزشی، مطالعه و استفاده صحیح از فضای مجازی برای ایجاد محیطی شاد میتواند به این هدف که شکست کرونا است کمک کند.