احمدرضا پیش بین، عصر سه شنبه در جمع دانشجویان جدید الورود دانشگاه جامع علمی کاربردی استان فارس در شیراز افزود: در حال حاضر ۵۰۰ دانشجوی بین المللی در دانشگاه جامع علمی کاربردی در حال تحصیل هستند اما امسال مراکز بین الملل ایجاد می کنیم.
معاون دانشگاه جامع علمی کاربردی در ادامه گفت: اساس این دانشگاه بر پایه مهارت است و باید دو سوم فعالیت دانشجویان به صورت عملی باشد.
پیش بین با تاکید بر اینکه دانشگاه جامع علمی کاربردی تلاش می کند دوره های کاردانی را توسعه دهد، بیان کرد: بحث اشتغال واقعیتی است که باید به آن توجه شود که دانشگاه جامع علمی کاربری به این مقوله توجه دارد.
معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه جامع علمی کاربردی گفت: در محیط های عملی با مدرسان باتجربه ای مواجه هستیم و از جمله دانشگاه هایی بشمار می آییم که مدرسان خبره در جمع استادان ما هستند که با سال ها تجربه به توانایی رسیده اند.
وی ادامه داد: در دانشگاه جامع علمی کاربردی ۱۰ هزار صندلی برای رشته تربیت بدنی ایجاد کردیم اما هنوز خلاء در این زمینه وجود دارد و باید در هر استان یک مرکز تربیت بدنی داشته باشیم که آمادگی داریم این ظرفیت در فارس ایجاد شود.
معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه جامع علمی کاربردی گفت: در گذشته شاید عده ای پس از سال های کار و فعالیت برای کسب مدرک به دانشگاه علمی کاربردی می آمدند اما امروز می بینیم جوانان فرهیخته این دانشگاه را انتخاب کردند و به دنبال کشف استعداد خود هستند.
پیش بین افزود: امیدواریم شرایط کیفیت متناسب با علایق دانشجویان فراهم شود و بتوانیم پاسخگوی خواسته های دانشجویان باشیم.
معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه جامع علمی کاربردی گفت: مدارک رشته های مهارتی دانشگاه جامع علمی کاربری در کشورهای اروپایی به راحتی پذیرفته می شود البته ترجیح ما این است دانشجویان ما در کشور اشتغال داشته باشند.
پیش بین با تاکید بر اینکه از هرگونه اقدام برای شکل گیری و توسعه مراکز دانش بنیان حمایت می کنیم، اظهار کرد: اگر دستگاه های دولتی بخواهند فارغ التحصیل دکتری را جذب کنند ما برای ۵۰ سال آینده دکترای بیکار داریم لذا دانشجویان نباید به دنبال شغل دولتی باشند بلکه باید به سمت فعالیت های جدید به خصوص فعالیت های نوپا بروند.
وی گفت: دانشجویان تلاش کنند جریان ایده به عمل و تجاری سازی را شکل دهند؛ یک زمانی دانشگاه ها محل آموزش بودند، یک زمانی در کنار آموزش، پژوهش نیز انجام می دهند اما امروز دانشگاه ها علاوه بر آموزش و پژوهش، بحث کارآفرینی را دنبال می کنند لذا دانشجویان باید تلاش کنند کارآفرین باشند.
معاون دانشگاه جامع علمی کاربردی گفت: امروز بحث دانشگاه نسل چهارم نیز مطرح است یعنی دانشگاهی که در قبال جامعه پاسخگو باشد.
پیش بین افزود: باید رشته های دانشگاه جامع علمی کاربردی بازنگری و رشته جدید متناسب با نیاز جامعه آورده شود.
وی ادامه داد: ما نیازهای استان را باید تامین کنیم، استاندار فارس باید مطمئن باشد که تمام نیازهای استان می تواند توسط دانشگاه جامع علمی کاربردی تامین شود.
معاون دانشگاه جامع علمی کاربردی گفت: ۵۰ هزار دانشجویی در سال جاری در دانشگاه جامع علمی کاربردی پذیرفته شده اند که دولت باید بخشی از هزینه های مهارت های آموزشی را تامین کند.
پیش بین از دانشجویان خواست در مراکز دانشگاهی حضور فعال داشته باشند و در فعالیت های دانشگاه مشارکت کنند.
وی اضافه کرد: استان فارس در ماه های آینده میزبانی جشنواره های حرکت کل کشور است که این جشنواره حاصل ایده های انجمن های علمی دانشگاه جامع علمی کاربردی است.
معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه جامع علمی کاربردی گفت: در هر مرکز دانشگاه جامع علمی کاربردی باید کانون های فرهنگی تشکیل شود و ما از این کانون ها حمایت می کنیم.
پیش بین افزود: همچنین هر مرکز دانشگاهی باید انجمن ورزشی داشته باشد.
کاهش مراکز دانشگاه علمی کاربردی در فارس
رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی استان فارس در این همایش با بیان اینکه کیفیت یک اصل برای این دانشگاه تلقی می شود، گفت: با همین هدف مراکز فاقد کیفیت را در استان تعطیل کردیم و در حال حاضر مراکز دانشگاه جامع علمی کاربردی در فارس از ۵۴ واحد به ۲۲ واحد کاهش یافته اند.
حبیب دانش منش افزود: دانشگاه جامع علمی کاربردی به دلیل ماموریت خود فضای کار متفاوتی دارد و اکثر مراکز دانشگاهی این دانشگاه در کنار صنعت یا خدمت قرار گرفته و این یک پتانسیل بسیار بزرگی است.
وی ادامه داد: دانشگاه جامع علمی کاربردی یک مهارتی را آموزش می دهد؛ البته ممکن است کوتاهی ها و نواقصی هم در این دانشگاه باشد که امیدواریم به تدریج از بین برود.
رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی فارس گفت: شکل گیری این دانشگاه متناسب با نیاز جامعه بوده و بسیار ارزشمند است.
دانش منش افزود: علاقه مند هستیم افرادی نوآور و کارآفرین را تربیت کنیم، افرادی که دغدغه شغل نداشته باشند.
وی ادامه داد: در ۲ سال اخیر دانشگاه جامع علمی کاربردی تلاش کرده است مراکز نوآوری را تشکیل دهد و ایده های دانشجویان را رشد دهد و به یک کسب و کار تبدیل کند.
رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی فارس گفت:۱۰ مرکز نوآوری در فارس راه اندازی کردیم و رویدادهای نوآوری و نخپه پروری را برگزار می کنیم، این مراکز دانشجویان را به سمت ایجاد کسب و کار هدایت می کنند.
دانش منش افزود: ایده هایی در مراکز نوآوری دانشگاه جامع علمی کاربردی آمده که به مراتب بیشتر از مرکز نوآوری دانشگاه شیراز است.
وی با اشاره به فعالیت مجتمع کار آفرینی و نوآوری و شتاب دهنده ( کار نو ) در دانشگاه علمی کاربردی فارس گفت: نصف ایده هایی که در مرکز کارنو پذیرش شدند ایده پرداز آن خانمها هستند.
وی اضافه کرد: دانشجویان باید از فرصت دانشگاه نهایت استفاده را کنند تا چیزی را یاد بگیرند و بیشتر از کسب نمره به دنبال یادگیری یک مهارت باشند؛دانشجویان نباید از تعطیلی زودتر کلاس ها خوشحال شوند بلکه باید مطالبه گر باشند و از وجود استادان بهره لازم را ببرند.
رئیس دانشگاه جامع علمی و کاربردی فارس گفت: تاکید دانشگاه جامع علمی کاربردی روی کاربینی و کارورزی است و دانشجویان باید مطالبه گر باشند و از استادان یادگیری عملی مهارت ها را مطالبه کنند.
وی در پاسخ به انتقاد یکی از دانشجویان مبنی بر نبود رشته تربیت بدنی در دانشگاه علمی کاربردی فارس بیان کرد: این پتانسیل را در آینده نزدیک ایجاد خواهیم کرد.
رئیس دانشگاه جامع علمی و کاربردی فارس گفت: یکی از نقاط قوت استان بحث گردشگری است اما زیاد در این زمینه فعال نبوده ایم که تلاش می کنیم این ضعف جبران شود.
دانش منش افزود: دانشگاه جامع علمی و کاربردی پتانسیل های بسیار خوبی دارد که دانشجویان باید از این پتانسیل ها استفاده کنند.
۹۲۵۴ /۱۸۷۶