یعقوب مهندس یکشنبه در نشست خبری به مناسبت ۱۴ مهرماه،روز ملی دامپزشکی در جمع خبرنگاران، افزود: این ۲۹ کشتارگاه دام که به صورت سنتی فعالیت می‌کنند و از استانداردهای لازم برخوردار نیستند زیر نظر شهرداری‌ها کار می کنند.

وی با اشاره به اینکه نظارت بر همه کشتارگاه ها و مراکز بسته بندی گوشت در  استان توسط دامپزشکی انجام می شود،ادامه داد: کارشناسان دامپزشکی فارس قبل و بعد از کشتار دام و لاشه آن را معاینه می کنند اما اغلب کشتارگاه های استان فارس به جز ۴ واحد آن شامل کشتارگاه‌های برمشور در شیراز ،مرودشت،اقلید و کازرون از استاندارد کافی برخوردار نیستند.

گوشت ارگانیک، تبلیغ است و بس 

وی اظهار داشت: برخی واحدهای تولیدی مدعی هستند که گوشت کاملا ارگانیک تهیه و به بازار عرضه می کنند در صورتی که این موضوع بیشتر در حد ادعا و تبلیغ است زیرا برای تولید گوشت ارگانیک باید حتی دانه و علوفه ای که به دام و طیور داده شود در تولید آن از کود شیمیایی و سموم مختلف استفاده نشود در صورتی که در حال حاضر اینگونه نیست.

مدیرکل دامپزشکی فارس عنوان کرد: طرح ملی ارتقای گوشت مرغ به صورت همزمان در ۱۴ استان کشور از جمله استان فارس ۱۴ مهر ۹۸ به اجرا در آمد که این طرح با هدف جلب رضایت مردم و ارتقای سطح تولیدات در دستور کار قرار گرفته است.

وی اضافه کرد: امروز به پنج کشتارگاه مرغ در کشور رتبه A+ داده شد که یکی از این واحدهای تولیدی در شهرستان مرودشت است.

مدیرکل دامپزشکی استان فارس با بیان اینکه دو واحد کشتارگاهی مرغ در این استان نیز امروز موفق به کسب رتبه A شدند،اظهار داشت: در این کشتارگاه ها مراحل حین کشتار و نگهداری های بعدی با روش کاملا مکانیزه انجام می شود و دخالت انسانی در آن به حداقل رسیده تا سطح رعایت اصول بهداشتی به حداکثر افزایش پیدا کند.

مهندس ادامه داد: در کشتارگاه هایی که موفق به کسب رتبه A+ شده اند در شست و شوی مرغ از روش دوش به جای چیلر استفاده می شود و به همین دلیل در این روش مرغ کمترین میزان آب را به خود جذب می کند و همچنین مراحل خنک سازی لاشه مرغ قبل از بسته بندی در کشتارگاه های که رتبه A و A+  دارند بطور کامل انجام می شود.

وی بیان کرد:‌در استان فارس ۱۴ کشتارگاه صنعتی طیور فعال است،۷ واحد کشتارگاه صنعتی مرغ در شهرستان شیراز ،۲ واحد در شهرستان مرودشت و در شهرستان های اوز، کازرون، ممسنی، جهرم و لامرد نیز هر کدام یک واحد کشتارگاه صنعتی طیور فعال است.

مهندس درباره وضعیت صادرات مرغ استان فارس گفت: برای ورود به بازار جهانی باید از لحاظ بهداشتی سطح کشتارگاه های این استان ارتقا یابد ،در حال حاضر بخشی از تولیدات فارس در این حوزه به کشورهای همسایه ایران صادر می شود.

مرغ هورمونی گران تمام می‌شود

مدیر کل دامپزشکی استان فارس به باوری که در بین مردم در زمینه تزریق هورمون به گوشت مرغ وجود دارد اشاره کرد و گفت: هورمون ماده ارزانی نیست که به مرغ تزریق شود؛ نژاد اصلاح شده مرغ های گوشتی موجود در بازار به گونه ای است که ضریب تبدیل خوراک به گوشت در سیستم بدن این مرغ ها بالا است پس در نتیجه وزن زیاد این مرغ ها به معنی استفاده از هورمون و مواد مضر در تولید گوشت آن نیست.

تامین واکسن طیور 

رئیس موسسه رازی شعبه جنوب کشور در این نشست خبری گفت: علی رغم وجود تحریم و مشکلات اقتصادی کماکان تلاش داریم واکسن های مورد نیاز مصرف در بازار داخل تولید و به دست مصرف کننده برسد.

علی شیرازی نژاد با بیان اینکه این مرکز در شرایط کنونی تلاش خود را در زمینه تامین نیاز بازار داخلی گذاشته،افزود: میزان تولید واکسن طیور در این مرکز معادل ۲۰۰ میلیون دوز در سال است.

۹۸۷۳ /۱۸۷۶ 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.