ابراهیم گشتاسبی راد دوشنبه دوم اردیبهشت در گفت و گو با ایرنا عنوان کرد: این جشنواره با جشن یادروز شیخ اجل با عنوان «آموزگار گلستان» در دبستان سعدی محله سعدی از امروز آغاز می شود.
وی افزود: اول اردیبهشت ماه در تقویم کشورمان، یادروز سعدی شاعر بلندآوازه و چهره جهانی زبان و ادب فارسی نامگذاری شده است که زنده نگه داشتن و ترویج آموزه های ادبی و خردورزی های او بر همه واجب است.
گشتاسبی راد بیان کرد: سعدی در دو شاهکار تعلیمی خود یعنی گلستان و بوستان اندیشه های بلند الهی و انسانی را با بهترین زبان برای همگان از هفت قرن پیش تاکنون به یادگار گذاشته و غزلیاتش در قله سلسله جبال شعر فارسی جلوه گری می کند.

** هنرمندان خوشنویس با خط نگارین به شیخ اجل ادای احترام می کنند
رئیس سازمان فرهنگی و اجتماعی شهرداری شیراز ادامه داد: بعد از ظهر دوشنبه از ساعت 16 تا 19 در برنامه ای با نام 'خط نگارین' که با همراهی انجمن خوشنویسان شیراز و اداره کل میراث فرهنگی فارس به اجرا در می آید، هنرمندان با بداهه نویسی آثار سعدی به شیخ اجل ادای احترام می کنند.
نقالی حکایات سعدی در برنامه 'ورقی از گلستان'، کارگاه های گلستان خوانی در خانه‌های شهروند کوچولو مراکز فرهنگی با نام 'شیرین سخنان'، جشن یادروز سعدی در فرهنگسراها با عنوان 'نسیم بوستان' از دیگر برنامه هایی است که رییس سازمان فرهنگی و اجتماعی شهرداری شیراز به آنها اشاره کرد.
همچنین معاون فرهنگی و هنری سازمان فرهنگی و اجتماعی شیراز در تشریح برنامه های جشنواره روزگار ارادت با بیان اینکه عناوین برنامه های جشنواره گرامیداشت سعدی از غزلیات و آثار سعدی گرفته شده است، گفت: عنوان کلی جشنواره یعنی روزگار ارادت از بیت «کهن شود همه را به روزگار، ارادت/ به جز مرا که همان عشق اولست و زیادت»، برنامه خط نگارین از مصرع «دل می برد این خط نگارین»، جشن آموزگار گلستان از بیت «چه خوش گفت با کودک آموزگار/ که کاری نکردیم کاری و شد روزگار»، برنامه ورقی از گلستان از مصرع «از گلستان من ببر ورقی»، برنامه نسیم بوستان از مصرع «هر صبحدم نسیم گل از بوستان توست» و نمایشگاه آرزوی دیدار نیز از مصرع «هنوز دیده به دیدارت آرزومند است» برگرفته شده است.
جمشید رضایی افزود: در برنامه ورقی از گلستان در مجموعه زندیه، نقالی و پرده خوانی حکایات سعدی توسط نقالان کودک تا کهنسال انجام می شود.
وی آرزوی دیدار را از برنامه های شاخص هفته گرامیداشت سعدی دانست و گفت: در این برنامه عکاسان به‌صورت کارگاهی با حضور و هدایت یکی از عکاسان شناخته شده ایران در مجموعه سعدی حضور می یابند و به عکاسی از این مجموعه باشکوه می پردازند که در ادامه عکس های منتخب در نمایشگاهی با عنوان آرزوی دیدار و همچنین متروگالری ها به نمایش در می آید.
معاون فرهنگی و هنری سازمان فرهنگی و اجتماعی شهرداری شیراز گفت: در برنامه ای با عنوان نسیم بوستان نیز در 5 فرهنگسرای منتخب با حداقل 3 هزار مخاطب جشن یادروز سعدی و آشنایی با آموزه ها و شخصیت این شاعر بزرگ و جهانی برگزار خواهد شد.
اول اردیبهشت ماه هر سال به یاد سالروز نگارش گلستان سعدی با نام روز سعدی در تقویم رسمی کشور به ثبت رسیده است.
7375 /1876
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.