به گزارش ایرنا علیرضا نظری، سه شنبه در جمع خبرنگاران افزود: حدود 50 سال پیش، ورودی دهانه‌های غار سنگ اشکن جهرم به دلیل باران‌های فراوان و ریزش سنگ‌ها به تدریج مسدود و بسته شد به گونه ای که تردد در جلوی دهانه‌های این غار به سختی صورت می‌گرفت.
وی بیان داشت: در سیلاب سال 95 نیز یکی از دهانه های ورودی‌ این غار به صورت کامل تخریب و آن دهانه نیز کاملا بسته شد.
نظری ادامه داد: پس از پنج روز تلاش شبانه‌روزی و با استفاده از ماشین‌آلات شهرداری جهرم از قبیل دستگاه‌های لودر، بیل مکانیکی و باب‌کت، تمام مسیرهای این غار باز شد و امروز (بیست و هشتم اسفند) عملیات تسطیح و بازکردن ورودی‌های این غار به پایان رسید.
وی اظهار کرد: از سنگ‌ها و خاک‌های موجود در این مکان که موجب بسته شدن دهانه های این غار شده بود برای فضا سازی و تردد راحت‌تر بازدیدکنندگان استفاده شد.
به گفته نظری، انجمن دوستداران غار سنگ‌اشکن جهرم برای انجام این عملیات کمک موثری انجام دادند.
غار سنگ‌اشکن که در ابتدای دره‌ قلات در جنوب‌ غربی جهرم، زیر تپه‌های البرز کوه جنوبی واقع شده، به دست سنگ‌شکنان جهرمی ساخته شده لیکن هنوز تاریخ دقیقی برای ساخت و حفر تونل‌های آن معین نشده است اما بسیاری از کارشناسان و ساکنان محلی، این غار را متعلق به دوره‌ صفویه می‌دانند.
این غار که با بیش از 100ستون سنگی و 12 دهانه، با شماره 10117در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده یکی از جاذبه‌های تاریخی و گردشگری شهرستان جهرم است.
طول این غار حدود ۳۵۰ متر و عرض آن ۱۵۰ متر، با وسعتی حدود چهار هکتار است و ارتفاع آن سه تا چهار متر و در انتها به کمتر از یک متر می‌رسد. این غار یکی از بزرگترین غارهای دست‌ ساز بشر است.
شهرستان جهرم در فاصله 193کیلومتری جنوب شرقی شیراز قرار دارد.
9910 /6118
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.