به گزارش ایرنا بستان اسلامی، یکشنبه در نشست شورای مدیریت بحران شهرستان خنج بیان داشت: ملخ صحرایی (دریایی) که به عنوان مهمترین آفت برای محصولات کشاورزی به شمار می آید به صورت پراکنده نیز در برخی از نقاط شهرستان مُهر در جنوب فارس مشاهده شده است و این احتمال وجود دارد که منطقه خنج هم با این آفت مواجه شود و در روزهای آینده شاهد حضور دسته های بیشتری از ملخ صحرایی در مناطق جنوبی فارس باشیم.
وی افزود: خسارت ملخ صحرایی در حالت تهاجمی بسیار زیاد است و در صورت هجوم گسترده این آفت، آنها محصول مزارع گندم، محصولات صیفی، برگ های درختان، مراتع، علوفه ها و حتی علف های هرز را از بین می برند و خسارت سنگینی برجا می گذارند، اما جای نگرانی نیست زیرا دستگاه های ذی ربط در فارس در آمادگی کامل به سر می برند.
معاون فرماندار شهرستان خنج هم در این نشست اظهار داشت: دسته هایی از ملخ صحرایی به صورت پراکنده در این شهرستان مشاهده شده است که گفته می شود خطری ندارد اما به دلیل احتمال ورود دسته های بیشتری از این آفت به این منطقه، ستاد بحران تشکیل شده است.
حبیب الله شاه حسنی گفت: به سبب اینکه شهرستان های خنج، مُهر و لامرد در مجاورت استان های بوشهر و هرمزگان که کانون هجوم این ملخ هاست قرار دارند از این رو با حساسیت بیشتری این موضوع دنبال می شود.
او بیان کرد: برای مقابله با ملخ صحرایی باید در هنگام سمپاشی به موضوع رعایت مسایل زیست محیطی و حفظ حیات وحش نیز توجه کافی اعمال شود.
شهرستان خنج در فاصله 265 کیلومتری جنوب شیراز قرار دارد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس، روز سیزدهم بهمن ماه جاری در مورد مقابله با ملخ صحرایی در شهرستان های جنوبی این استان به ایرنا بیان داشت: این آفت تنها در شهرستان مُهر و در سطحی نزدیک به 2 هکتار مشاهده شده که علیه آن سمپاشی صورت گرفته است.
محمد مهدی قاسمی افزود: تمام ملزومات مبارزه با ملخ صحرایی در استان فارس فراهم شده و نیروها در حالت آماده باش به سر می برند.
وی بیان کرد: 2هواپیمای سمپاش در فارس مستقر شده است و دستگاه های سمپاشی نیز در این استان به حد کافی وجود دارد.
قاسمی افزود: گروه های رصد، در حال پایش مزارع و اراضی زیرکشت شهرستان های جنوبی فارس هستند که احتمال مشاهده این نوع ملخ در آنها وجود دارد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی اضافه کرد: تنها در یک کانون در استان هرمزگان شرایط طغیانی گزارش شده است که احتمالا یکی از هواپیماهای سمپاش مستقر در فارس به هرمزگان ارسال شود.
قاسمی گفت: در شهرستان های لامرد، مُهر، لارستان، داراب، گراش، خنج، ممسنی، کازرون و رستم دسته های ملخ مشاهده نشده است و وجود ملخ در فاز انفرادی است که این وضعیت در حال حاضر نمی تواند برای کشاورزی و منابع طبیعی فارس مشکل ساز باشد.
پیشتر مدیر روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی فارس اعلام کرده بود: بیش از 2 تن سم دسیس (Decis) از سوی سازمان حفظ نباتات کشور برای از بین بردن ملخ صحرایی (دریایی) در شهرستان های جنوبی فارس، اختصاص یافت.
علیرضا واحدی پور، در گفت و گو با ایرنا بیان کرد: همچنین سازمان یاد شده به همراه این میزان سم، دستگاه ها و تجهیزات مورد نیاز سمپاشی، شامل سه دستگاه سمپاش 2 هزار لیتری چرخدار و 2 دستگاه سمپاش ULV ارسال کرده است.
سم دسیس، حشره کشی بسیار قوی است که همه حشرات گیاهان و درختان را از بین می برد.
دستگاه سمپاش ULV با کاستن از قُطر ذرات سم و پرتاب مناسب آن، عملیات ضد عفونی محیط را از جمله درختان با سرعت و دقت قابل قبولی انجام می دهد.
همچنین اداره جهاد کشاورزی شهرستان مُهر با صدور اطلاعیه ای اعلام کرد: با توجه به گزارش سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) مبنی بر شروع عملیات مبارزه علیه ملخ صحرایی در کشورهای عربستان، عمان و امارات و ورود این آفت از مرزهای حاشیه خلیج فارس و دریای عمان، از کشاورزان، دامداران و عموم مردم استان های فارس، هرمزگان و استان‌های همجوار تقاضا داریم که در صورت مشاهده این ملخ، مراتب را به سرعت به جهاد کشاورزی گزارش دهند.
شهرستان های لامرد و مُهر به ترتیب در فاصله 365 و 330 کیلومتری جنوب شیراز واقع شده اند.
7367 /6118
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.