برای پیشگیری از بیماری قلبی و مرگ ناشی از آن ها راهبردها و راهکارهای زیادی اندیشیده شده است از جمله در هفته قلب سالم با هدف بزرگداشت این روز اطلاع رسانی به افراد در مورد بیماری های قلبی عروقی افزایش می یابد ، هدف نهایی همه برنامه هایی که به صورت نمادین دراین هفته اجرا می شود حساس کردن جامعه بر روی تغییر در سبک زندگی است.
بیماری های قلبی بر اساس آنچه متخصصان می گویند بزرگترین علت مرگ در دنیا است که ارتقا و ترویج اقدامات پیشگیرانه کاهش خطر بیماری قلبی عروقی را به دنبال دارد.
برگزاری غربالگری های سلامتی، پیاده روی های سازماندهی شده، برگزاری برنامه های دو و آمادگی جسمانی از جمله مواردی است که در هفته قلب سالم مردم را تشویق به تحرک بیشتر و تغییر در سبک زندگی فرا می خواند.
آمار دانشگاه علوم پزشکی شیراز بیانگر وضعیت بسیار نگران‌ کننده بیماری های قند خون و بیماری‌های قلبی و عروقی در استان فارس است که این بیماری‌ها هر ساله جان بسیاری از مردم را می‌گیرد و البته تغییر در شیوه زندگی یکی از مهمترین راه‌های مقابله با این بیماری‌ها است.
روند افزایشی مرگ و میر ناشی از بیماری‌های قلبی و عروقی در استان فارس موضوعی است که در سال‌های اخیر همواره توسط مسئولان بهداشت و درمان و سلامت استان فارس گوشزد و اعلام شده است و این روند همواره در حال افزایش است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شیراز بیان داشت: بیماری های قلبی عروقی یکی از مهم ترین علت مرگ در جهان و همچنین نخستین علت مرگ در کشور ماست، درصد مرگ ناشی از بیماری های قلبی عروقی در استان فارس بر اساس آمار رسمی اعلام شده معادل 41 و نیم درصد است .
دکتر عبدالرسول همتی به خبرنگار ایرنا گفت: غالب این مرگ ها در افراد زیر 70 سال که افراد کار آمد جامعه هستند اتفاق می ‌افتد، علاوه بر این از عوامل خطر این بیماری ها قند خون بالا و کم تحرکی است که به ترتیب با شیوعی معادل 10.3 درصد و92.34 درصد بالاتر از شیوع کشوری است بنابراین پیشگیری و درمان این بیماری ها یک چالش جدی بهداشتی و درمانی در استان محسوب می ‌شود.
وی با بیان اینکه یکی از مهمترین راه‌های مقابله با بیماری‌های قلبی و عروقی، تغییر در شیوه و سبک زندگی است گفت: این موضوع نیازمند عزم و اراده همه مردم است و تا خود مردم نخواهند تغییری را در این زمینه داشته باشند، شاهد بهبود این وضعیت نخواهیم بود.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شیراز اضافه کرد: هر چند بهبود زیرساخت‌های درمانی در کاهش مرگ و میرها تاثیرگذار است ولی هیچ‌ گاه امکانات درمانی نمی‌ تواند تضمین‌کننده سلامت مردم باشد و برای بهبود شاخص‌های سلامت نیاز است که پیشگیری‌های بیشتری توسط مردم صورت بگیرد.
او افزود: هرساله در روز جهانی قلب، مصادف با هفتم مهر، شعاری متناسب با اولویت موضوع توسط اتحادیه جهانی قلب انتخاب شده و فعالیت های حوزه بهداشت در قالب این شعار طراحی و اجرا می‌شود که با توجه به انتخاب شعار ' هم پیمان برای سلامت قلب' امسال، از مردم دعوت می کنیم تا همواره و در همه جا به سلامت و شادابی قلب، به عنوان یکی از مهم ترین ارگان های بدن خویش بیندیشند.
همتی اضافه کرد:با اصلاح شیوه زندگی خود که شامل تغذیه مناسب، فعالیت بدنی کافی، پرهیز از مصرف دخانیات و انجام مراقبت های دوره ای به ویژه اندازه گیری خطر 10 ساله حوادث قلبی عروقی تحت نظر پزشک خانواده و مراقب سلامت است، از بروز بیماری های قلبی عروقی و در نتیجه هزینه های گزاف تحمیل شده به خود و جامعه جلوگیری کنند.
وی ادامه داد: دانشگاه علوم پزشکی شیراز نیز با اقداماتی شاخص همچون شناسایی و مراقبت بیماران مبتلا به بیماری های قلبی عروقی و عوامل خطر آن ها، تهیه و توزیع دستگاه اتوآنالایزر با هماهنگی و همکاری اداره امور آزمایشگاه های استان در تمام شهرستان ها و راه اندازی آزمایشگاه در شهرستان های فاقد آزمایشگاه، با هدف تسهیل در انجام آزمایش های مربوط، آموزش همه پزشکان، راه اندازی کمیته پیشگیری از بیماری های مزمن کلیوی در دانشگاه، تدوین سند استانی پیشگیری و کنترل بیماری های غیرواگیر با محوریت کاهش مرگ ناشی از بیماری های قلبی عروقی و نیز کاهش عوامل خطر تلاش همه جانبه ای در کاهش بیماری های قلبی و عروقی داشته است.
6113 /1876
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.