بررسیها نشان میدهند اثربخشی آنتی بیوتیکها بنا به دلایلی به سرعت در حال کاهش است.
به گزارش جماران؛ رشد سریع تعداد میکروارگانیسمها شامل گروه متنوعی از باکتریها، قارچها و ویروسها منجر به کاهش اثربخشی آنتی بیوتیک ها میشود. اخیرا مقالهای در این باره در نشریه بیلد منتشر شده است.
باشگاه خبرنگاران جوان نوشت؛ ماتیاس پلوتز، رئیس انجمن درمان عفونی پیرامون این موضوع مطرح کرد: احتمالا ما دوباره دستاوردهای پزشکی مدرن را از دست میدهیم و به دوران قبل از کشف پنی سیلین باز میگردیم.
این مقاله نشریه بیلد به دو دلیل اصلی برای کاهش اثربخشی آنتیبیوتیکها اشاره میکند: افزایش تعداد سفرهای توریستی پس از همهگیری ویروس کرونا و مصرف مقادیر زیادی از آنتیبیوتیکها، حتی برای درمان بیماریهای تنفسی رایج.
در این مقاله آمده است که داروهای آنتی بیوتیک، بیش از حد و با بیاحتیاطی تجویز می شوند، در حالی که در اغلب موارد، تجویز آنها ضروری نیست.
آنتیبیوتیکها برای درمان عفونتهای باکتریایی استفاده میشوند، اما برای عفونتهای ویروسی مثل سرماخوردگی، گلو درد و آنفولانزا مناسب نیستند. استفاده هوشمندانه از آنتیبیوتیک کلید کنترل گسترش مقاومت آنتیبیوتیکی است.
مقاومت به آنتیبیوتیکها هنگامی رخ میدهد که میکروارگانیسمها تغییرات ژنتیکی را تجربه کنند یا ژنهای مقاوم را از سایر میکروارگانیسمهای مقاوم به دست آورند. سوءاستفاده و بیشبرآورد در استفاده از داروهای آنتیبیوتیکی در انسانها، حیوانات و کشاورزی عوامل اصلی در توسعه و گسترش این مقاومت است.
پیش از این، سرگئی آگاپکین، پزشک توانبخشی، یک اشتباه رایج در مصرف آنتی بیوتیک را مطرح کرده بود. وی اظهار داشت: در هنگام مصرف آنتی بیوتیک نباید غذاهای غنی از کلسیم در رژیم غذایی گنجانده شود.
دکتر تاتیانا شاپووالنکو نیز رژیم غذایی نامناسب، ماندن در مکانهای بدون تهویه و مصرف آنتی بیوتیک بدون تجویز پزشک را از اشتباهات اصلی در درمان سرماخوردگی نام برد .
مقاومت به آنتیبیوتیکها یک مسئله جهانی است که نیازمند تلاش همکارانه از همه بخشهای جامعه است. با افزایش آگاهی، بهبود نظارت و پیادهسازی استراتژیهای مؤثر، میتوان تأثیر مقاومت ضد میکروبی را کاهش داده و اطمینان حاصل کنیم که آنتیبیوتیکهای فعلی ما در درمان بیماریهای عفونی کارآمد باقی میمانند.