دانشمندان کره‌ای روشی را ابداع کرده اند که براساس آن می‌توانند ابتلا به سویه جدید کرونا را به سرعت تشخیص دهند.

جی پلاس، به نقل از دیکن هرالد، ظهور سویه جدید ویروس کرونا موسوم به اومیکرون باعث افزایش نگرانی‌های مقامات بهداشتی برای کنترل همه گیری کرونا در جهان شده است. برآورد‌های اولیه سازمان جهانی بهداشت حاکی از آن است که امیکرون کشندگی کمتر، اما قدرت سرایت بیشتری نسبت به سایر سویه‌های کرونا دارد.

باشگاه خبرنگاران جوان نوشت؛ هم اینک کشور‌های جهان می‌کوشند با اعمال محدودیت ها، از گسترش این سویه جلوگیری کنند. با این حال، نمی‌توان به طور قطع از کنترل امیکرون خبر داد. برای مثال، مقامات بهداشتی انگلیس پیشبینی کرده اند تا یک ماه آینده اومیکرون به سویه غالب کرونا در این کشور تبدیل می شود.

در این میان، برخی از دانشمندان تمرکز خود را برای انجام تست‌های سریع تشخیص سویه اومیکرون معطوف کرده اند، زیرا تشخیص به موقع بیماری و قرنطینه کردن افراد مبتلا می‌تواند به قطع زنجیره بیماری کمک کند. یک تیم تحقیقاتی در کره جنوبی موفق به توسعه فناوری شده است که می‌تواند ابتلا به سویه جدید را در کمتر از ۳۰ دقیقه تشخیص دهد.

این تیم از دانشمندان به رهبری لی جونگ ووک در دانشگاه پوهانگ کره جنوبی یک فناوری جدید تشخیص مولکولی را ابداع کرده اند که می‌تواند ابتلا به اومیکرون که بیش از ۳۰ جهش در شاخک پروتئینی خود داشته است را در زمان تقریبی ۲۰ تا ۳۰ دقیقه تعیین کند.

یافته‌های اولیه نشان می‌دهد این روش بسیار دقیق‌تر از تست‌های پی سی آر (PCR) فعلی برای تشخیص کرونا می‌تواند ابتلای افراد به سویه جدید را مشخص کند. در این روش نوکلوئیک اسید‌ها به آر ان ای‌های کرونا واکنش نشان داده و باعث تشخیص سریع بیماری می‌شود.

یکی دیگر از ویژگی‌های این روش این است که به ابزار‌های خاص احتیاجی ندارد و می‌تواند به صورت گسترده در تمامی مراکز درمانی مورد استفاده قرار بگیرد. دانشمندان ابراز امیدواری کرده اند با توسعه این روش بتوانند به کنترل بیشتر همه گیری و بازگشت مردم به زندگی عادی کمک کنند.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.