سردار حسین معروفی روز شنبه در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: معمولا هر 10 سالی یک بار نوبت هر استانی می شود تا کنگره ملی شهدای آن استان را به منظور ترویج فرهنگ ایثار و شهادت و آشنایی نسل های بعدی با شهدا برگزار کند.
وی ادامه داد: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی تا کنون کنگره ملی شهدا در سیستان و بلوچستان برگزار نشده البته تنها یک کنگره آن هم به طور مشترک با استانهای کرمان و هرمزگان در سال 77 برگزار شده است.
وی افزود: براساس اعلام سال 90 به سیستان و بلوچستان که در سال 96 میزبان کنگره ملی شهداست 18 تا 22 کارگروه و تیم در این رابطه تشکیل شد.
وی تصریح کرد: برگزاری کنگره ملی شهدا با یادواره به شدت متفاوت است زیرا در کنگره به دنبال کارهای ماندگار، ریشه ای، اساسی و کار فرهنگی اثر گذار و دائمی هستیم.
فرمانده سپاه سلمان سیستان و بلوچستان گفت: نخستین کار برای برگزاری کنگره ملی شهدا ابتدا شناسایی خانواده های شهدایی بود که در خود استان زندگی می کنند تا بتوانیم تمام اطلاعات و مدارک مربوط به شهدا را جمع آوری و تدوین کنیم.
سردار معروفی اظهار داشت: کنگره ملی شهدای سیستان و بلوچستان تمام شهدای نیروی انتظامی، مرزبانی، سپاه، بسیج و نیروهای مردمی را شامل می شود.
وی بیان کرد: براساس آمار اولیه دریافتی از یگان های نیروی انتظامی، ارتش، مرزبانی، سپاه، بسیج و نیروی های مردمی؛ سیستان و بلوچستان حدود هشت هزار شهیدا دارد.
وی ادامه داد: بسیاری از کسانی که در عملیات های مختلف در سیستان و بلوچستان به شهادت رسیدند غیر بومی بودند بنابراین از آمار کنگره ملی حذف شدند.
وی خاطر نشان کرد: جلسات بسیار زیادی با بنیاد شهید، نیروی انتظامی و ارتش برگزار شد تا آمار دقیق شهدایی که در سیستان و بلوچستان به خاک سپرده شده اند و یا خانواده های آنان در این استان زندگی می کنند به دست آید.
دبیرکل کنگره ملی شهدای سیستان و بلوچستان گفت: در این رابطه بیش از 6 ماه به طور مداوم و شبانه روزی توانستیم به 2 هزار و 55 شهید که خانواده آنان در این استان سکونت دارند برسیم.
سردار معروفی یادآور شد: برخی از یگان ها بر اساس قانون خودشان هر نیرویی که در ماموریت ها و به هر دلیلی دچار سانحه و فوت می کردند شهید یگان محسوب می شدند اما براساس قانون کنگره کسی شهید است که براساس قانون شهادت مورد تایید بنیاد شهید قرار گرفته باشد.
وی بیان کرد: براساس بررسی های اولیه که انجام شد یک سری از اطلاعات شهدا ناقص و یا اشتباه بود که برای اطمینان از اطاعات 2 هزار و 55 شهید؛ بانک های اطلاعاتی بنیاد شهید و یگان های مربوطه بررسی شد.
وی افزود: پس از بررسی بانک های اطلاعاتی بنیاد شهید و یگان های مربوطه مواردی از جمله اسم، نام خانوادگی، نام پدر، تاریخ تولد، محل تولد، حضور در کدام عملیات ها، مدت حضور در جبهه، تاریخ شهادت، منطقه و یا نوع عملیات، جواز و تاریخ دفن شهید بررسی شد.
وی ادامه داد: پس از جمع آوری اطلاعات مذکور و تایید بنیاد شهید برای هر شهید یک بانک اطلاعاتی تشکیل شد.
دبیرکل کنگره ملی شهدای سیستان و بلوچستان گفت: تمام کلیپ های تصویری و صوتی، عکس های دوران جبهه، البوم عکس، خاطرات در مورد شهید و یا کتاب، دل نوشته و یا شعر به تحریر در آمده در مورد شهید در این بانک اطلاعاتی گنجانده شد.
سردار معروفی اظهار داشت: همچنین یک بانک اطاعاتی اداره کل حفظ و آثار دفاع مقدس داشت که از 2 سال قبل امکاناتی از جمله دوربین در اختیار این اداره کل گذاشته شد تا تمام اطلاعات شهدا را جمع آوری کنند.
وی ادامه داد: بانک های اطلاعاتی شهدای تمام ارگان های نظامی به ستاد کنگره ملی شهدا انتقال داده شد تا تمام موارد بررسی شود.
وی افزود: نیروهای بسیج، سپاه، انتظامی و بنیاد شهید در ستاد کنگره ملی شهدای سیستان و بلوچستان مستقر شدند و تمام اطاعات ریز شهدا را جمع آوری و در یک بانک اطلاعاتی جامع قرار دادند.
وی تصریح کرد: تمام اطاعات و داده های 2 هزار و 55 شهید سیستان و بلوچستان در یک بانک اطاعاتی جامع و کامل قرار گرفته است.
دبیرکل کنگره ملی شهدای سیستان و بلوچستان گفت: این استان دارای 494 شهید ارتشی، 786 سپاهی و بسیجی، 312 شهید مردمی و 463 شهید انتظامی و مرزبانی است.
سردار معروفی اظهار داشت: شهدای مردمی شهدایی هستند که بر اثر حوادث ناخواسته مثلا بمب گذاری و عملیات های تروریستی به شهادت رسیده اند که مسئولیت آنان با اداره کل بنیاد شهید، امور ایثارگران و جانبازان است.
وی خاطر نشان کرد: از 2 هزار و 55 شهید سیستان و بلوچستان 934شهید دوران دفاع مقدس، 206 شهید توسط ضد انقلاب، 749 نفر شهید توسط اشرار، 9 شهید مدافع حرم و 157 نفر شهید در حوادث متفرقه به شهادت رسیده اند.
وی تصریح کرد: رضا زرگران با 73 سال سن مسن ترین شهید دوران دفاع مقدس و سبیل اخلاقی از اهل سنت نیکشهر با 11 سال و هشت ماه و محمد هاشمی از اهل تشیع با حدود 13 سال سن جوانترین شهدای جنگ تحمیلی از سیستان و بلوچستان هستند.
فرمانده سپاه سلمان سیستان و بلوچستان گفت: 65 خانواده 2 شهیده هفت خانواده سه شهیده و 2 خانواده چهار شهیده در این استان داریم.
سردار معروفی اظهار داشت: بالاترین میزان شهدای قشری در سیستان و بلوچستان مربوط به روحانیون اهل تشیع با 30 نفر است.
وی بیان کرد: برای برگزاری کنگره ملی شهدای سیستان و بلوچستان 18 کمیته تشکیل شده و برای هر کمیته برنامه های خاصی تعریف شده است.
وی افزود: کمیته جمع آوری وظیفه گردآوری خاطرات، عکس، آلبوم و کتاب های چاپ شده در مورد شهدا را برعهده دارد.
وی تصریح کرد: تمام اطلاعات جمع آوری شده در مورد شهدا از جمله یک آلبوم از شهید، تندیس کنگره، لوح تقدیر و کارت هدیه در هنگام سرکشی به خانواده های شهدا اهدا می شود.
دبیرکل کنگره ملی شهدای سیستان و بلوچستان گفت: کمیته فرهنگی و هنری وظیفه برگزاری نمایشگاه 50 قطعه ای از تصاویر دفاع مقدس را برعهده دارد.
سردار معروفی اظهار داشت: فضاسازی تمام شهرها، برگزاری مسابقه کتابخوانی، برپایی نمایشگاه، برگزاری 20 شب شعر و خاطره گویی، برگزاری دعای ندبه، تولید نرم افزار چند رسانه، راه اندازی سایت فائزون و اجرای تئاتر در رابطه با شهید سبیل اخلاقی از جمله وظایف کمیته فرهنگی و هنری است.
وی ادامه داد: نشست های بسیار زیادی را کمیته فرهنگی و هنری تا کنون تشکیل داده است.
وی خاطر نشان کرد: کمیته فرهنگی و هنری سه هزار عکس در قالب یک نمایشگاه از میان شهدای ارتش، بسیج، نیروی انتظامی، سپاه و مردمی آماده کرده است.
وی با اشاره به وظایف کمیته رسانه و اطلاع رسانی گفت: هفت ویژه برنامه از جمله تولید فیلم داستانی شهید قاسم میرحسینی در 120 دقیقه که معرف تمام شهدای سیستان و بلوچستان است، ساخت 10 نماهنگ و انیمیشن، تولید 10 مستند برای دیگر شهدا، انتشار ماهنامه، تولید سرود استان و 6 سرود دیگر با زبان بلوچی، زابلی و فارسی در این کمیته برنامه ریزی شده است.
دبیرکل کنگره ملی شهدای سیستان و بلوچستان گفت: کمیته گنجینه ها و یادنامه ها وظیفه ساخت المان شهید قاسم میرحسینی در میدان پاسداران زاهدان و شهدای شاخص از فرمانده گردان یا همتراز آنها را برعهده دارد.
سردار معروفی اظهار داشت: تابلوی 96 شهید شاخص سیستان و بلوچستان اعم از بسیج، سپاه، ارتش، نیروی انتظامی و مردمی توسط این کمیته ساخته شده است.
وی بیان کرد: کمیته یادواره ها وظیفه برگزاری 38 یادواره صنفی، قشری و منطقه ای را در سیستان و بلوچستان را برعهده دارد که از ابتدای امسال تا کنون این یادواره ها را در استان برگزار کرده است.
وی گفت: کمیته پژوهش و تالیف نشر 60 عنوان کتاب برای کنگره ملی شهدای سیستان و بلوچستان را هدف قرار داد بود که تا کنون 80 عنوان کتاب به نگارش در آمده و 45 کتاب نیز به چاپ رسیده است.
وی ادامه داد: 14 کتاب از مجموع این کتاب ها فاخر است.
سردار معروفی گفت: کتاب نقش سیستان و بلوچستان در دفاع مقدس و دایره المعارف شهدای این استان شاخص ترین کتاب های این کنگره است.
فرمانده سپاه سلمان سیستان و بلوچستان گفت: کمیته ورزش و جوانان تا کنون جشنواره های فرهنگی و هنری، کوه نوردی، مسابقات بومی و محلی و کشوری برگزار کرده است.
وی بیان کرد: سه هزار تندیس کنگره ملی شهدا در کمیته ایثارگران تهیه شده تا به خانواده های معظم شهدا و ایثارگران سیستان و بلوچستان اهدا شود.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه زاهدان شهدای زیادی دارد 30 تیم برای سرکشی از خانواده معظم شهدای این شهرستان تشکیل شده است.
وی با اشاره به طرح حامی کنگره ملی شهدای سیستان و بلوچستان گفت: 40 هزار یتیم در این استان وجود دارد که 10 هزار یتیم بالای 18 سال و30 هزار یتیم زیر 18 سال سن دارند و کمترین پشیبان حامی را دارند.
دبیرکل کنگره ملی شهدای سیستان و بلوچستان گفت: برای نخستین بار در کشور به نیابت از هر شهید یک یتیم در این استان زیر پوشش قرار گرفت.
سردار معروفی اظهار داشت: تمام خانواده های سیستانی و بلوچستانی می توانند به نیابت از شهدا حامی یک یا چند یتیم شوند.
وی بیان کرد: کنگره ملی شهدای سیستان و بلوچستان دارای چند اجلاسیه است که تاکنون اجلاسیه شهدای روحانی، اجلاسیه فرهنگیان و نخبگان، شهدای زن این استان در حسینیه عاشقان ثارالله و مراسم تجلیل از جانبازان بالای ۷۰ درصد در کانون شهید عالی زاهدان برگزار شده است.
وی ادامه داد: از دیگر برنامه های کنگره ملی شهدای سیستان و بلوچستان برگزاری مراسم قرائت دعای پرفیض ندبه بود که با حضور آیت الله کاظم صدیقی امام جمعه موقت تهران در زاهدان برگزار شد.
وی خاطر نشان کرد: گردهمایی فرماندهان و رزمندگان دفاع مقدس از جمله پیشکسوتان سیستان و بلوچستان شامل استانداران سابق و مسئولان این استان 23 بهمن در حسینه عاشقان ثارالله زاهدان برگزار می شود.
فرمانده سپاه سلمان سیستان و بلوچستان گفت: کمیته های دیگری نیز در برگزاری کنگره ملی شهدای استان از جمله کمیته حفاظت و امنیت، کمیته پشتیبانی، کمیته فناوری و اطلاعات، کمیته تشریفات و مدعوین و کمیته بانوان نقش بسزایی دارند.
3213**6081 خبرنگار: اکبر نوری **انتشاردهنده: حیدرسرایانی
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.