مدیر کل راه آهن جنوب شرق کشور مستقر در زاهدان روز یکشنبه در حاشیه نشست با دستگاه های دست اندر کار سرمایه گذاری در سیستان و بلوچستان به خبرنگار ایرنا گفت: میز سرمایه گذاری ریلی جنوب شرق کشور با همکاری ادارات کل اقتصاد و دارایی، صنعت، معدن و تجارت، راهداری و حمل و نقل جاده ای، راه و شهرسازی، ستاد نظارت بر گمرکات، منابع طبیعی و آبخیزداری، شهرک شهرک های صنعتی و اتاق بازرگانی صنایع، معادن در زاهدان آغاز بکار کرد.
مجید ارجونی اظهار داشت: باید کتابچه کاملی از ظرفیت های سرمایه گذاری در حوزه راه آهن جنوب شرق کشور تهیه و در اختیار سرمایه گذاران قرار داد.
وی افزود: سرمایه گذاران زیادی تمایل به سرمایه گذاری در بخش ریلی سیستان و بلوچستان را دارند.
وی ادامه داد: راه آهن جنوب شرق کشور با ساخت خط ریلی چابهار - زاهدان - سرخس مشهد در مسیر توسعه قرار گرفته است.
وی خاطر نشان کرد: در گذشته تنها 2 قطار در خط ریلی زاهدان - میرجاوه - کویته تردد می کرد که هم اینک به سه قطار افزایش یافته است.
مدیرکل راه آهن جنوب شرق گفت: تجار و بازرگانانی که بار از سمت زاهدان به کویته صادر کنند از تخفیفات 37 درصدی بهره مند می شوند.
ارجونی بیان کرد: خط ریلی زاهدان - کویته پتانسیل بسیار خوبی برای سرمایه گذاری بخش خصوصی است.
وی با اشاره به اینکه در بحث سرمایه گذاری شرکت راه آهن سیاست ها و بسته های حمایتی در نظر دارد افزود: اگر سرمایه گذاری در صنعت ریلی اقدام به سرمایه گذاری کند شرکت راه آهن نیز به تناسب مقدار آورده حمایت هایی را از وی انجام می دهد
به گزارش ایرنا راه آهن سیستان و بلوچستان را می توان ادامه راه آهن هندوستان محسوب کرد که در سالهای 1297 و 1298 (1918-1919 میلادی ) در قاره آسیا و شبه قاره هند به طول 600 کیلومتر از کویته به سمت زاهدان در مدت کمتر از 2 سال ساخته شد.
اکنون راه آهن جنوب شرق با داشتن 2 نوع خط عریض و استاندارد، اتصال ریلی به کشور پاکستان و قرار گرفتن در مسیر کریدور بین المللی شرق به غرب که سبب اتصال کشورهای پاکستان و شبه قاره هند به ترکیه، اروپا و آسیای مرکزی شده از اهمیت بین المللی ویژه ای برخوردار است به گونه ای که مورد تایید سازمان اکو و اسکاپ نیز است.
موقعیت راهبردی ایران به عنوان پل ارتباطی میان شرق و غرب موجب شده که از سالیان دور کالاها از طریق جاده های معروفی مثل جاده ابریشم، جاده مروارید و جاده هندوستان از ایران عبور کنند و در همین راستا با ساخت خطوط ریلی مشهد - بافق - بندرعباس و زاهدان - بم - کرمان و در آینده نزدیک مشهد - زاهدان - چابهار زمینه ایجاد کریدورهای بین المللی ترانزیت از طریق راه آهن و اتصال کشورهای آسیای مرکزی، دریای سیاه، قفقاز و اتحادیه اروپا با شبه قاره هند، خاور دور و کشورهای جنوب شرقی آسیا فراهم شده است.
در این میان شهر زاهدان و راه آهن جنوب شرق کشور بدلیل قرار گرفتن در مسیر کریدورهای ترانزیتی شرق به غرب و شمال به جنوب از اهمیت بین المللی برخوردار است به همین دلیل دولت برای شکوفایی اقتصادی منطقه ساخت راه آهن چابهار - زاهدان - مشهد به طول هزار و 330 کیلومتر را آغاز کرده است.
سیستان و بلوچستان با 19 شهرستان زاهدان، زابل، زهک، هامون، هیرمند، نیمروز، خاش، ایرانشهر، سراوان، نیکشهر، میرجاوه، قصرقند، فنوج، مهرستان، سیب و سوران، دلگان، سرباز، کنارک و چابهار و 2 میلیون و 775 هزار و 14 نفر جمعیت پهناورترین استان کشور محسوب می شود که با کشور افغانستان و پاکستان هم مرز است.
3213**خبرنگار و انتشاردهنده: اکبر نوری
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.