غلام حیدر زورقی روز دوشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا اظهارداشت: ۲۵ هزار و ۷۷۸ هکتار از سطح مراتع سیستان و بلوچستان در این مدت علیه ملخ بالدار و ۱۶ هزار و ۹۸۸ هکتار علیه پوره ملخ سمپاشی شده است.
وی با بیان اینکه مبارزه با ملخ صحرایی در سراسر سیستان و بلوچستان در حال انجام است، افزود: شهرستانهای سرباز با ۶ هزار و ۴۱۵ هکتار، قصرقند با پنج هزار و ۴۹۶ هکتار، نیکشهر با پنج هزار و ۹۸۰ هکتار، کنارک با هفت هزار و ۲۰ هکتار و ایرانشهر با ۶ هزار و ۱۳۶ هکتار بیشترین سطح مبارزه با ملخ صحرایی سیستان و بلوچستان را تشکیل میدهند.
رییس سازمان جهاد کشاورزی سیستان وبلوچستان گفت: تخصیص اعتبارات ملی و استانی برای مقابله جدی با این آفت ضروریست.
وی تاکید کرد: بارندگیها و گرمای هوا شرایط را برای افزایش جمعیت ملخهایی که قبلا موفق به تخمریزی شدهاند فراهم کرده است.
زورقی از مدیران جهاد کشاورزی خواست مراتب این هشدار را به همه مراکز جهادکشاورزی و بهرهبرداران بخش کشاورزی مناطق اعلام و در اسرع وقت نشست ستاد بحران به ریاست فرماندار شهرستان را تشکیل تا با بهرهگیری از تمامی امکانات و کمک دستگاههای اجرایی نسبت به رصد و مبارزه با این آفت خطرناک اقدام کنند.
وی ادامه داد: این سازمان پارسال هنگام هجوم ملخ صحرایی به سیستان و بلوچستانبا بسیج تمام امکانات، مبارزه با این آفت را در سطح ۲۱۱ هزار و ۵۳۵ هکتار از مراتع منطقه انجام داد و مانع آسیبرسانی به بخش کشاورزی شد.
به گزارش ایرنا ملخهای صحرایی تمام گیاهان زراعی، باغی و حتی علفهای هرز را میخورند، این نوع ملخ قدرت پرواز بسیار زیادی دارد و در یک شبانه روز میتواند تا ۱۵۰ کیلومتر پرواز کند.
ملخ صحرایی از کشوری به کشور دیگر و از استانی به استان دیگر میتواند مهاجرت کند.
این نوع از ملخها در مسیر عبور خود با تغذیه از سبزینههای مختلف ازجمله جنگلها، باغهای میوه، علوفه، غلات، صیفی و مراتع را از بین میبرند و با توجه به قدرت تخریبی بالایی که دارند باعث قحطی در منطقه نیز میشوند.