امان الله طوقی روز یکشنبه در نشست با رییس سازمان حفظ نباتات کشور که از طریق ویدئوکنفرانس برگزار شد اظهارداشت: از اوایل آبان سال گذشته تاکنون هشت هزار و ۹۲۶هکتار از مراتع سیستان و بلوچستان علیه ملخ صحرایی سمپاشی شده است.
وی افزود: هشت هزار و ۳۳هکتار مبارزه این مدت با پوره ملخ و۸۹۳هکتار با ملخ صحرایی بالدار انجام شده است.
سرپرست معاونت بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی سیستان وبلوچستان گفت: با وجود شیوع ویروس خطرناک کرونا و بارندگیهای سیل آسا، دست اندرکاران بخش کشاورزی به عنوان مدافعان امنیت غذایی، رصد و مبارزه شبانه روزی با این آفت بین المللی را با ۲۱ دستگاه سمپاش ulv پشت وانتی و دستی و ۳۰۰دستگاه انواع سمپاش دیگر در استان همچنان ادامه میدهند.
وی تاکید کرد: تاکنون ۶ تن انواع سموم شیمیایی مورد تایید سازمان جهانی فائو و سازمان حفظ نباتات کشور علیه ملخ صحرایی مهاجر استفاده شده است.
به گزارش ایرنا ملخهای صحرایی تمام گیاهان زراعی، باغی و حتی علفهای هرز را میخورند، این نوع ملخ قدرت پرواز بسیار زیادی دارد و در یک شبانه روز میتواند تا ۱۵۰ کیلومتر پرواز کند.
ملخ صحرایی از کشوری به کشور دیگر و از استانی به استان دیگر میتواند مهاجرت کند.
این نوع از ملخها در مسیر عبور خود با تغذیه از سبزینههای مختلف ازجمله جنگلها، باغهای میوه، علوفه، غلات، صیفی و مراتع را از بین میبرند و با توجه به قدرت تخریبی بالایی که دارند باعث قحطی در منطقه نیز میشوند.