عباس کشاورز روز چهارشنبه در شورای اداری زابل که به منظور بررسی آخرین وضعیت اجرای طرح انتقال آب با لوله به دشت سیستان در فرمانداری این شهرستان برگزار شد اظهار داشت: طرح آبیاری دشت سیستان، یک طرح توسعه کشاورزی است و اجرای آن به افزایش تولید، درآمد، پایداری و رونق کشاورزی منطقه منجر میشود.
وی تاکید کرد: حداکثر زمان بهرهبرداری از این طرح ۱۰ اسفند است تا کشاورزان برای کشت بهاره دغدغهای نداشته باشند.
سرپرست وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه این طرح باید با برنامه پیش برود، گفت: امیدواریم اجرای آبیاری این طرح تا یک ماه آینده به اتمام برسد و این شروع کار برای تولید است.
وی خاطرنشان کرد: این طرح یک مجموعه نظام بازرگانی برای نگهداری و فروش تولیدات آن را میخواهد و ما نیازمند یک ساختار مدیریتی برای این طرح هستیم تا تمامی فرایند تولید تا عرضه و توسعه آن را دنبال کند.
کشاورز بیان کرد: ایجاد گلخانه، باغ و دامپروری از ظرفیتهایی است که در ادامه اجرای این طرح میتواند با کمک خود بهرهبرداران اجرایی شود و رونق خوبی در تولید و اشتغال برای منطقه ایجاد کند.
معاون آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی نیز گفت: طرح انتقال آب با لوله به ۴۶ هزار هکتار از اراضی دشت سیستان که تاکنون برای اجرای آن چهار سال زمان برده پروژهای فنی و تخصصی و در نوع خود بیبدیل و دارای اهمیت استراتژیک برای منطقه است.
علیمراد اکبری اظهار داشت: مراقبت پس از اجرای طرح ۴۶ هزار هکتاری دشت سیستان وظیفه همه بهرهبرداران و مسوولان بخش کشاورزی است تا رونق کشاورزی اقتصادی منطقه پایدار بماند.
استاندار سیستان و بلوچستان با قدردانی از وزارت جهاد کشاورزی و همه دست اندرکاران اجرای طرح انتقال آب با لوله به دشت سیستان، خواستار توسعه کشت محصولاتی در منطقه شد که موجب رونق تولید، افزایش بهرهوری و درآمد اقتصادی برای کشاورزان ایجاد کنند.
احمدعلی موهبتی تاکید کرد: زمانی میگوییم طرح موفق بوده که درآمد اقتصادی برای کشاورزان ایجاد کند.
مجری طرح آبیاری دشت سیستان نیز اظهار داشت: بیش از ۲۵ هزار هکتار از اراضی کشاورزی سیستان آماده آبگیری شده است.
علیرضا صالحی نژاد گفت: نصب تمامی تجهیزات آبرسانی ۴۶ هزار هکتار از اراضی دشت سیستان ۹۷ درصد پیشرفت فیزیکی داشته و تا پایان سالجاری به اتمام میرسد.
وی افزود: ۴۰۰ میلیون متر مکعب آب به این طرح اختصاص داده شده که از محل چاه نیمههای یک، ۲ و چهار دشت سیستان تامین میشود برای این منظور از ۴ هزار کیلومتر لوله به قطر ۲۰۰ تا ۲ هزار میلیمتر استفاده شده است.
مجری طرح ۴۶ هزار هکتاری دشت سیستان گفت: این طرح به منظور اجرای کشاورزی پایدار در ۸۰۰ روستای این منطقه در دست اجراست.
وی با اشاره به اینکه ۸۵۰ میلیون دلار اعتبار مصوب این طرح بهطور کامل تخصیص یافته است، گفت: هماینک شیرآلات و منصوبات حوضچهها در سطح ۲۵ هزار هکتار نصب که ۲۰ هزار هکتار آن آماده آب اندازی است و تا پایان سال با تکمیل طرح به ۴۶ هزار هکتار میرسد.
صالحی هدف از اجرای طرح ۴۶ هزار هکتاری انتقال آب به دشت سیستان را بهبود راندمان آبیاری، برنامه ریزی برای کشاورزی اقتصادی و تثبیت جمعیت سیستان در این منطقه استراتژیک برشمرد.
عباس کشاورز سرپرست وزارت جهاد کشاورزی و جمعی از معاونان این وزارتخانه امروز چهارشنبه از طرح ۴۶ هزار هکتاری آبیاری با لوله دشت سیستان واقع در شمال سیستان و بلوچستان بازدید کرد.
سرپرست وزارت جهاد کشاورزی با سفر به شمال سیستان و بلوچستان از زمینهای کشاورزی آبگیری شده طرح آبیاری دشت سیستان و ایستگاههای پمپاژ مسیر این طرح در شهرستانهای زابل، زهک، هامون، هیرمند و نیمروز دیدن کرد.
عباس کشاورز به همراه جمعی از مدیران ارشد وزارت جهاد کشاورزی، استاندار سیستان و بلوچستان، جمعی از مسوولان دستگاههای اجرایی این استان از ناحیه عمرانی هامون ۳ و هامون ۴ بازدید کردند.
۲ هزار و ۵۰۰ هکتار در ناحیه عمرانی هامون سه و ۲ هزار و ۱۰۰ هکتار در ناحیه هامون چهار از اراضی کشاورزی آماده آبگیری از طرح انتقال آب با لوله دشت سیستان است.
سرپرست وزارت جهاد کشاورزی در جریان این بازدیدها ضمن دیدار و گفتوگو با کشاورزان در جریان آخرین وضعیت اجرای طرح ۴۶ هزار هکتاری دشت سیستان قرار گرفت.
کشاورز به همراه معاون آب و خاک، قائم مقام وزیر در امور زراعت، رییس مرکز روابطعمومی و اطلاع رسانی وزارت جهادکشاورزی شامگاه سهشنبه با هدف بررسی آخرین وضعیت اجرای طرح انتقال آب بالوله به ۴۶هزارهکتار از اراضی دشت سیستان به این منطقه سفر کرد.
وی از ایستگاههای پمپاژ و نواحی عمرانی این طرح عظیم در شهرستانهای هامون ،زهک و هیرمند بازدید کرد.
طرح انتقال آب به دشت سیستان در پی سفر هیات دولت در ابتدای سال ۹۳ مصوب و با عنایت رهبر معظم انقلاب بخش اول اعتبار آن با رقم ۵۰۰ میلیون دلار از محل صندوق توسعه ملی تخصیص و جهت اجرا به وزارت جهاد کشاورزی و وزارت نیرو ابلاغ شد.
طرح ۴۶ هزار هکتار آبیاری با لوله دشت سیستان با ۸۵۰ میلیون دلار اعتبار کلی در مجموع ۷۴ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
این طرح در قالب ۲۰ پروژه، ۱۶ ناحیه عمرانی، ۲ ایستگاه پمپاژ اصلی و ۲ خط انتقال اصلی در محدوده پنج شهرستان حوزه سیستان با چهار هزار کیلومتر طول لوله گذاری به قطر ۱۱۰میلیمتر تا ۲ هزار میلیمتر در حال اجراست.
۲ هزار و ۴۳۸ نفر به طور مستقیم در اجرای این طرح مشغول فعالیت هستند که ۷۹درصد آنان را بومیان منطقه تشکیل می دهند.
با توجه به خشکسالی های ۲۰ سال سیستان و بلوچستان این طرح می تواند با تامین آب مطمئن در طول سال نوید دهنده رونق کشاورزی منطقه باشد.