دکتر محبعلی سیستانی روز شنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: هماینک بیشاز چهار هزار هکتار اراضی در گواتر و هزار و ۵۰۰ هکتار در رودیک آماده واگذاری به سرمایهگذاران برای کشت میگو است و در سایر نقاط نیز در حال مطالعه و ایجاد زیرساختها هستیم.
وی افزود: آب و هوای سواحل مکران در جنوب سیستان و بلوچستان به سبب نزدیکی به خط استوا نسبتا گرم و مرطوب و بر اثر بادهای موسمی مونسون متعادل است و همین وضعیت زمینه لازم را برای آبزی پروری فراهم کرده و به نوعی میتوان گفت چابهار و کنارک بهشت آبزی پروری ایران است.
سرپرست ادارهکل شیلات سیستان و بلوچستان با بیان اینکه در هر هکتار پرورش میگو یک اشتغال مستقیم و ۲ اشتغال غیرمستقیم ایجاد میشود، خاطرنشان کرد: میگو ارزش صادراتی، ارز آوری، برگشت سریع سرمایه و بازار پسندی بالایی نسبت به سایر آبزیان دارد و طول هر دوره پرورش میگو در چابهار ۸۵ تا ۱۲۰ روز است.
وی گفت: چابهار و کنارک ۳۱ درصد صید کل کشور،۳۶ درصد صید آبهای جنوب کشور، ۲۰ درصد کل تولید آبزیان کشور (صید و آبزی پروری)، رتبه دوم صید در اقیانوس هند بعد از اندونزی و رتبه نخست صید در غرب اقیانوس هند را داراست.
سیستانی بیان کرد: در خصوص ٢ دوره پرورش میگو در سال با سرمایهگذاران و بهره برداران بحث و تبادل نظر شده و در نهایت مقرر شد بهرهبرداران پیشنهادات و طرحهای خود را در این خصوص به مرکز تحقیقات شیلات آبهای دور چابهار ارائه کنند تا بررسیهای لازم توسط تیم تحقیقات انجام شده و نهایتا تحقیقات تا آذر سالجاری نتیجه را به شیلات و کارگروه اعلام کند تا تصمیمات لازم در این خصوص گرفته شود.
وی به برگزاری نشست کارگروه فنی میگوی سیستان و بلوچستان در چابهار اشاره کرد و افزود: در این نشست مشکلات حوزه پرورش میگو بررسی و پیشنهادات برای بیمه اجباری مزارع میگو ارائه شده و موضوع پایلوت پرورش ۲ دوره میگو در سال بررسیها و جمع بندی و الزامات بهداشتی برای پرورش سال آینده در حال انجام است.
سرپرست ادارهکل شیلات سیستان و بلوچستان درباره حمایت از تولیدکنندگان میگو اظهار داشت: با توجه به اینکه بیمه اجباری شده باید تعرفه آن در تمام کشور یکسان شود و برای این استان نیز رعایت شود تا سرمایه گذار ضرر نکند.
وی گفت: همچنین روند پرداخت غرامت اصلاح شود و در خصوص ارزیابی خسارت نظر دامپزشکی به عنوان دستگاه متولی مباحث بهداشتی ملاک عمل قرار گیرد و هزینه و تعرفه بیمه محصولات آبزی طوری که برای پرورش دهندگان بیمه کردن جذابیت داشته باشد کاهش یابد.
سیستانی ادامه داد: در نشستهای مختلف از ۱۱ بندر صیادی و ماهیگیری سیستان و بلوچستان مسائل و مشکلات بررسی و دستورات لازم برای رفع آنها صادر شده و برخی نیز نیاز به اعتبار برای نوسازی، بهسازی ولایروبی دارند که امیدواریم مشکلات آنها مرتفع و منجر به افزایش اشتغال و تولید شود.
وی افزود: مرکز تکثیر آبزی پرور چابهار واقع در جاده کنارک از ظرفیتهای خوب برای تامین بچه میگو و ماهی است و امیدواریم هر سال شاهد افزایش تولید، تکثیر و پرورش آبزیان باشیم.
سرپرست ادارهکل شیلات سیستان و بلوچستان به ظرفیت این استان در بحث تولید تن ماهیان اشاره کرد و اظهار داشت:چابهار و کنارک تامین کننده ۷۰ درصد ت ماهیان کشور هستند.
وی تصریح کرد: امسال نشستهای مختلفی بین نمایندگان جامعه صیادی و نمایندگان برندهای اصلی کنسروسازی کشور با محوریت شیلات در تهران برگزار و برای نخستین بار تفاهمنامهای در خصوص تثبیت قیمت تن ماهیان منعقد شده است.
سیستانی گفت: وضعیت تخلیه صید شناورهای لنج حامل تن ماهیان در سالجاری خوب ارزیابی میشود و امیدواریم امسال شاهد رتبه خوب صید در کشور باشیم.
وی بیان کرد: هزینههای صیادی در سالهای اخیر بطور قابل توجهی بالارفته و صیادان با پرداخت هزینههای گزافی به دریا میروند ولی متاسفانه بعداز برگشت از دریا همواره با کاهش شدید قیمت مواجه هستند که امسال اداره کل شیلات سیستان و بلوچستان نشستهای متعددی با صیادان، عاملان و کارخانهداران بزرگ کنسرو سازی کشور برگزار کرده تا راهکار مناسبی جهت تثبیت قیمت ارائه شود.