به گزارش ایرنا؛ کوپال کریشنا روز سه شنبه در همایش بین المللی توسعه بندر چابهار اظهار داشت: بزرگ‌ ترین هیأت شرکت‌ کننده در این همایش از کشور هند است و از این بابت از دولت ایران و مسئولان سازمان بنادر ودریانوری تشکر و قدردانی می کنیم.
وی با دعوت از کشورهای منطقه آسیای میانه و قفقاز برای پیوستن به موافقت نامه بین المللی دالان ترانزیتی چابهار خاطرنشان کرد: هند متعهد به سرمایه ‌گذاری در چابهار است.
وی بیان کرد: کشور افغانستان از ذی ‌نفعان اصلی رشد بندر چابهار است و باید خطوط ریلی بین ایران و افغانستان راه اندازی تا سرعت توسعه بیشتر شود.
معاون وزیر حمل و نقل هندوستان گفت: با گسترش روابط و بهره برداری از بندر چابهار، امروز شاهد مبادله محموله های ترانزیتی از هند به افغانستان و برعکس از طریق بندر چابهار هستیم.
کریشنا با بیان اینکه چابهار، نقطه عطف در روابط سه کشور هند، ایران و افغانستان است، خاطرنشان کرد: گسترش خطوط ریلی بین ایران و افغانستان می تواند به تسریع عملیات ترانزیتی، صادرات و واردات کمک شایانی کند.
وی گفت: باید از تحریم ‌هایی که علیه ایران اعمال شده است، فاصله بگیریم و تحریم‌ ها را دور بزنیم و ما بر خود تعهد می‌دانیم سرمایه‌گذاری در بندر چابهار را انجام دهیم.
وی به اشتراکات فرهنگی ایران و هند اشاره و خاطرنشان کرد: حتی لباسی که تن من است ابریشم طلایی است که پارچه آن را از ایران گرفته ‌ام و این نشان از قرابت فرهنگی 2 کشور دارد.
معاون وزیر حمل و نقل هندوستان افزود: دیروز که از بندر چابهار بازدید می ‌کردم هکتارها اراضی وجود داشت که می‌ تواند فعالیت‌های دریایی را در آن نقطه پشتیبانی کند این فرصت‌ها وجود دارد که با استفاده از بندر چابهار فعالیت‌ها ارتقاء پیدا کند.
کریشنال ادامه داد: اولین کالایی که از هندوستان به افغانستان انتقال پیدا کند قطعاً از چابهار می‌گذرد برای همین ما خود را در بندر چابهار سهیم می ‌دانیم و در شکوفایی این بندر قطعا هندوستان هم سهیم است.
وی گفت: اولین محموله افغانستان با حضور رئیس‌جمهوری این کشور بارگیری شد و به بندر چابهار رسید تا پس از بارگیری توسط کشتی به سمت بمبئی حرکت کند.
وی با بیان اینکه برای ارتقاء همکاری‌ها چندین حلقه مفقوده وجود دارد که باید مشکلات رفع شود، گفت:‌ ضرورت دارد بندر چابهار به ریل متصل شود و از این طریق با کشورهای منطقه، آسیای میانه و CIF ترانزیت به سطح قابل قبولی برسد.
وی تصریح کرد: باید این لینک ریلی دربین بنادر و شهرهای مختلف ایران و افغانستان تکمیل شود خطوط ریلی سرخس، قزوین، چابهار و پروژه‌های دیگر ریلی میلیون‌ها دلار هزینه دارند و باید از مسئولان بخواهیم که تمرکز سرمایه‌گذاری در این پروژه‌ها وجود داشته باشد.
وی با بیان اینکه ترمینال‌های شهید بهشتی و چابهار در حال ارتقاء است، گفت: باری که به بندر چابهار می‌رسد باید به سرعت به خشکی منتقل شود قسمت آخر این مسیر که نیاز به تکمیل دارد ارتباط ریلی چابهار به زاهدان است.
وی گفت: ما با استفاده از این فرصت در زمینه پایانه چابهار و تجهیزات بندر سرمایه‌گذاری و از شرکت هندی IPGL که بابت حضور در چابهار تلاش زیادی داشتند قدردانی می‌کنیم.
3043 **6081
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.