گفتگوی اختصاصی پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران -تهران

در گفت و گو با جماران

صادق زیباکلام از دادگاهش گفت: اتهامات من سیاسی است/ چه فرقی میان من و توکلی است؟

وکیلی برای این پرونده معرفی نکردم زیرا گمان می‌کنم که پرونده‌ام سیاسی است. بر فرض اگر بهترین حقوقدانان نیز می‌آمدند نمی‌توانستند دفاعی در برابر این اتهامات از بنده انجام دهند.

استاد دانشگاه تهران درباره اتهاماتش در دادگاه گفت: چنانچه قرار باشد برای هر مدتی محکومیتی پیدا کنم، باید این محکومیت با حضور هیأت منصفه باشد. برای اینکه ذات چنین محاکماتی می‌طلبد که در حضور هیأت منصفه برگزار شود و آن هیأت تشخیص دهد که آیا صادق زیباکلام به قوه قضائیه توهین کرده یا نه.

صادق زیباکلام در گفت‌وگو با جماران درباره احضار مجددش به دادگاه جهت رسیدگی به پرونده اتهامی‌اش که در مردادماه امسال تشکیل شده بود، گفت: روز گذشته دادگاه من در دادسرا برگزار شد و حسب آنچه که دادستان برای قاضی پرونده نوشته و در بازپرسی مطرح شد اتهاماتی که به اینجانب نسبت داده‌اند تشویش اذهان عمومی، نشر اکاذیب، اقدام علیه نظام جمهوری اسلامی، توهین به قوه قضاییه و متهم نمودن قوه قضاییه به مستقل نبودن و سیاسی عمل کردن است. اینها اتهاماتی بودند که از سوی رئیس دادگاه قرائت شدند و من برای هرکدام از آنها بصورت کتبی پاسخ دادم به همین منظور نیز دادگاه مربوطه 2 ساعت به طول انجامید.

این استاد دانشگاه در ادامه افزود: من در دادگاه از خود در برابر اتهامات وارده دفاع کردم، باید منتظر ماند تا رأی صادر شود. ناگفته نماند که قاضی پرونده نهایت احترام را برای بنده قائل بودند و از این بابت که من استاد دانشگاه هستم درخواست وثیقه یا قرار کفالت صادر نکردند.

وی همچنین اظهار کرد: با توجه به اینکه پرونده اتهامی در شعبه 2 دادسرای رسانه تکمیل و برای دادگاه ارسال شده، امروز نیز قاضی پرونده در دادگاه باید تشخیص دهد که آیا موارد اتهامی دادستان به بنده وارد هستند یا خیر؟ همین‌طور دفاعیات مربوطه درخصوص این پرونده از اینجانب اخذ شد. همه چیز بستگی به نظر قاضی دارد که آیا بنده اتهاماتی را که دادستان مطرح نموده مرتکب شدم یا خیر، که اگر مرتکب شده باشم وی باید مجازات مرا تعیین کند و اگر هم نشده باشم علی القاعده تبرئه خواهم شد.

زیباکلام درباره نحوه رسیدگی به پرونده خود گفت: بنده به قاضی پرونده گفتم که به اتهاماتی محاکمه می‌شوم که مشابه آن، دو سال پیش علیه آقای احمد توکلی مطرح بود. بدین طریق که سایت الف مطالبی را منتشر نمود و از آنجا که مسئولیت اداره آن برعهده آقای توکلی بود، وی از سوی دادستان با همین موارد اتهامی روبه‌رو شدند که امروز  علیه من مطرح است. نکته جالب اینجاست با آنکه موارد اتهامی ما یکسان هستند. آقای توکلی دوسال پیش در دادگاهی علنی و با حضور خبرنگاران محاکمه شد و حتی بصورت شفاهی با قرار گرفتن در جایگاه از خود دفاع می‌کرد اما دادگاه بنده بدین نحو برگزار شد. باید پرسید چه فرقی میان بنده و دکتر توکلی است؟ چرا دادگاه وی به همراه هیأت منصفه برگزار شد و این دادگاه بدون هیأت منصفه؟ البته در پاسخ این سؤال به بنده گفتند که شرایط وی با من متفاوت است. زیرا اقای توکلی مدیرمسئول یک سایت هستند اما من با رادیو بیگانه اقدام به مصاحبه کرده‌ام. در همین راستا، به نظر می‌رسد با توجه به تشابه میان اتهامات و واحد بودن منبع شکایت برای هر دو مورد، نحوه رسیدگی نیز نباید تفاوتی با یکدیگر داشته باشد.

وی در ادامه گفت: من وکیلی برای این پرونده معرفی نکردم زیرا گمان می‌کنم که پرونده ‌ام سیاسی است و به بیانی اتهاماتی که دادستان به بنده نسبت داده، سیاسی است. اتهامات وارده از تشویش اذهان عمومی و اقدام علیه نظام گرفته تا توهین و اتهام به قوه قضائیه عناوینی هستند که وجهه سیاسی دارند. بر فرض اگر بهترین حقوقدانان نیز می‌آمدند نمی‌توانستند دفاعی در برابر این اتهامات از بنده انجام دهند.

زیباکلام همچنین درباره خلأهای تعریفی جرم سیاسی در قانون با ابراز این عقیده که «متأسفانه قانون اساسی ما بجای آنکه در سال 58 توسط حقوقدانان نوشته شود توسط روحانیون تدوین شد»، افزود: آنها اشراف کافی در اصطلاحات و عناوین حقوقی نداشتند بنابراین با توجه به نگارش عناوین زیبا در قانون، عبارات تعبیه شده در قانون، دارای معانی و مفاهیم خاصی نبودند.

وی در پایان گفت: چنانچه قرار باشد برای هر مدتی محکومیتی پیدا کنم، باید این محکومیت با حضور هیأت منصفه باشد. برای اینکه ذات چنین محاکماتی می‌طلبد که در حضور هیأت منصفه برگزار شود و آن هیأت تشخیص دهد که آیا صادق زیباکلام به قوه قضائیه توهین کرده یا نه. مقدس نمودن قوه قضائیه امری ناصواب است. برای اینکه دو ماه پیش جلساتی در مجلس به مدت دو هفته جهت بررسی کابینه آقای روحانی تشکیل شد که در آنجا نمایندگان منتقد و مخالف دولت هر آنچه که دلشان خواست در جلسات علنی علیه دولت گفتند این درحالی‌ست که هیچ‌کس به آنها نگفت که شما به قوه مجریه توهین می‌کنید یا اتهامات نادرستی را به قوه مجریه وارد می‌کنید. در آن جلسات هر کس هر چه دلش خواست به قوه مجریه گفت. باید بتوان از همه اجزای حاکمیت انتقاد کرد چراکه اگر تنها از یک بخش حاکمیت حق انتقاد وجود داشته باشد و انتقاد از بخشی دیگر به تضعیف نظام و توهین به مقدسات تعبیر شود، غیرعادلانه و تبعیض‌آمیز است. 

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.