عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام تأکید کرد: نمّامی و آدم ها را به جان همدیگر انداختن، بدترین گناه است و پیامبر (ص) نیز فرمود بدترین شما کسی است که روش او نمّامی است.
به گزارش خبرنگار جماران، حجت الاسلام و المسلمین علی اکبر ناطق نوری در مراسم احیاء شب نوزدهم ماه رمضان حرم امام خمینی (س) گفت: شب شهادت مجسمه عقل و انسانیت، حضرت علی (ع) را به پیشگاه حضرت مهدی (عج) و دوست داران عدالت و انسانیت در جهان و ملت شریف ایران تسلیت می گویم.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه امشب از سه جهت قابل اهمیت است، اظهار داشت: یکی اینکه شب شهادت بهترین انسان در جهان آفرینش، بعد از رسول الله است. شب شهادت علی (ع) شب ملاقات عاشقی با معشوق است که وقتی فرقش شکافته می شود، «فزت و رب الکعبه» می گوید.
وی ادامه داد: در عین حال احتمال بسیار زیاد داده می شود که امشب شب قدر باشد. معنای شب قدر بودن این است که یک ذکرش بهتر از هزار ماه ذکر گفتن، یک قطره اشکش بهتر از هزار ماه گریستن در راه خدا و یک الله گفتنش بهتر از هزار ماه الله گفتن است.
ناطق نوری افزود: حسن حادثه اینکه این دو حادثه با شب جمعه مصادف شده است؛ شب رحمت و شبی که فرشتگان به بندگان خدا خطاب می کنند که در رحمت خدا باز است.
وی تأکید کرد: بدین سه جهت باید قدر امشب را بهتر بدانیم و بیشتر بهره بگیریم. فکر کنیم که چرا در چنین شب هایی خواب را بر خود حرام می کنیم از راه دور و نزدیک به مساجد، تکایا و حسینیه ها می رویم؟ این آمدن چه تحولی باید در ما ایجاد کند و ایجاد می کند؟ این توفیقی است که نصیب همه مؤمنان می شود و معلوم نیست ادامه داشته باشد؛ کما اینکه کسانی سال، ماه، هفته و شب قبل بودند و امشب نیستند و دستشان و دستشان از نعمات کوتاه شد.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: این نعمتی است که بر اساس مصلحت خدا ماندیم و باید شکر آن را به جای آوریم. گفتن شکر خوب است اما همه شکر این نیست. اساتید اخلاق می گویند که شکر هر نعمتی استفاده صحیح از آن است. شکر داشتن چشم این است که آدم از نعمت بینایی صحیح، حلال، برای رشد دادن فکر و اندیشه و روحش استفاده کند و کفران نعمت چشم این است که آدم از چشمش استفاده گناه کند و نگاه منفی به افراد داشته باشد و بد انسان ها را ببیند و بد تفسیر کند.
وی با بیان اینکه شکر نعمت زبان استفاده صحیح از آن است، ادامه داد: کسی نزد پیامبر (ص) رسید و گفت مرا نصیحت کن و پیامبر فرمود «إحفض لسانک». لقمان به پسرش گفت که زبان تو یک حیوان درنده است؛ رهایش کنی نابودت می کند. شما می دانید با این زبان چه شرّهایی به پا می شود؟ اختلاف افکنی بین آدم ها، جامعه را به جان هم انداختن، دروغ گفتن و تهمت زدن و نمامی کردن با زبان انجام می شود. نمّامی(اختلاف افکنی) و آدم ها را به جان همدیگر انداختن، بدترین گناه است و پیامبر (ص) نیز فرمود بدترین شما کسی است که روش او نمّامی است.
ناطق نوری تأکید کرد: همه ما انسان هستیم. امیرالمؤمنین(ع) به مالک می گوید این مردمی که تو استاندار آنها هستی یا در خلقت با تو شریک و یا برادر دینی تو هستند؛ همه قابل احترام هستند و باید با آنها مدارا کنی. امشب آمده ایم که خودمان را بازنگری و آسیب شناسی کنیم. همه ما می گوییم جامعه خیلی بد شده است.جامعه یک انسان کلی در کوه های همدان نیست؛ ما هستیم. باید تصمیم بگیریم که خوب شویم و بدون دلیل به کسی تهمت نزنیم. می گویند از کجا این حرف را می زنی؟ جواب می دهد، اینگونه می گویند! الآن هم در فضای مجازی و تلگرام همه چیز می آید و حساب و کتاب هم ندارد و ما بدون تحقیق نقل می کنیم، اما بدانیم که روز قیامت مؤاخذه می شویم. آب روی مؤمن از کعبه بالاتر است. امشب مقداری به محاسبه خودمان برسیم که کجای کار ما عیب دارد.
وی افزود: آنچه که در درون را آشکار کنیم یا مخفی نگه داریم، خدا حسابش را می کشد و هرکس را بخواهد می بخشد و هرکس را بخواهد عذاب می کند. در سوره نور آیه 24 آمده است که روز قیامت از دست، چشم، زبان و پای ما سؤال می کنند. روز قیامت دست، چشم و پا علیه ما شهادت می دهند. قبل از آنجا بهتر نیست به حساب خودمان برسیم؟
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام اظهار داشت: خواهرم، چرا گونه ای حرکت کنی که معصیت انجام دهی و یا دیگران را وادار با گناه کنی؟ چرا قرآن را زیر پا بگذاریم؟ اسلام برای زن بالاترین مقام را قائل است که در هیچ مکتبی به اندازه اسلام به زن و دختر کرامت نداده است. از نظر اسلام احترام دختر و همسر بسیار بالا است؛ احترام پدر به اندازه مادر نیست.
وی ادامه داد: جوانی به پیامبر (ص) گفت که می خواهم توبه کنم اما نمی دانم با گناهان پیشین خود چه کنم. پیامبر (ص) فرمود به پدرت احترام بگذار؛ همان طور که باد پاییز برگ درختان را می ریزد احترام به پدر گناهان تو را می ریزد. رسول خدا(ص) فرمود اگر مادر داشت گناهانش زودتر می ریخت.
ناطق نوری خطاب به زنان و دختران گفت: شما گوهر هستی و نباید در دسترس همه قرار بگیری. مگر می شود طلا را کنار خیابان ریخت؟ اگر می گویند خودت را حفظ کن، اسلام به تو ارزش می دهد؛ تو ارزشمند هستی. دوم اینکه دختر جوان! چرا با نوع پوششت دیگران را به معصیت اندازی و عامل معصیت شوی؟ البته من با برخورد تند و خشن مخالفم؛ جواب نداده و جواب نمی دهد. منطقی، با اخلاق، با سیره پیامبر (ص) و ائمه (علیهم السلام) خیلی می توان کار کرد.
وی افزود: من در دوره جوانی (دهه 40) با فولکس از مازندران می آمدم. نزدیک غروب دو خانم جوان بی حجاب نزدیک سدّ کرج در کنار جاده جلوی من را گرفتند و ماشینی که قرار بود دنبال ما بیاید، نیامده است. من هم عمامه ام را که در صندلی پشت ماشین بود سرم کردم تا بدانند من روحانی هستم؛ آنها گفتند می دانیم روحانی هستید، اما به غیر شما به کسی اعتبار نکردیم. دیدم انسانیت اقتضاء می کند سوارشان کردم. در طول راه گفتم شما مسلمان هستید؟ نمی دانید حجاب از واجبات است؟ و سپس مطالبی را در این مورد بیان کرد. در کرج که آنها را پیاده کردم گفتند چه کتابی در مورد حجاب بخوانیم؟ من «فلسفه حجاب» شهید مطهری را معرفی کردم. این نشان می دهد، قلب ها درست است؛ آموزش غلط بوده است.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام بیان کرد: موسی بن جعفر (ع) فرمود از ما نیست کسی که هر روز حساب خودش را نرسد. کاسب آخر شب می بیند دخلش چقدر است. ما باید محاسبه ای داشته باشیم که چشم و دست ما شهادت درست دهد.
وی با اشاره به خطبه 90 نهج البلاغه گفت: امیرالمؤمنین(ع) در این خطبه می فرماید کارهای خودتان را وزن کنید قبل از اینکه اعمالتان را در روز قیامت وزن کنند. سعی کنیم هر روز چند دقیقه محاسبه کنیم که صبح تا شب چقدر گناه و چقدر ثواب کرده ایم و سعی کنیم فردا بهتر از امروز باشد که مغبون (فریب خورده) و ملعون نباشیم؛ متنبه و بیدار شویم که کجا بودیم، چه کار کردیم و کجا می خواهیم برویم.