جلسه ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی ظهر امروز (دوشنبه) به ریاست معاون اول رییس جمهور برگزار شد.

به گزارش جماران به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دولت، دکتر اسحاق جهانگیری با اشاره به ابلاغ دستورالعمل رییس جمهور به معاون اول بعنوان رییس ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی و تعیین برخی وظایف برای شتاب بخشیدن به رونق تولید و اشتغال کشور و نیز ابلاغ دستور العمل های جداگانه به برخی از دستگاه های اجرایی در همین ارتباط، تصریح کرد: استفاده حداکثری از ظرفیت ها و توانمندی های بنگاههای بزرگ و به حداقل رسانیدن تداخل غیرسازنده بین بنگاههای خصوصی و غیر خصوصی در مسیر رقابتی کردن فعالیتهای اقتصادی که از جمله دستورات رییس جمهور به معاون اول است، باید به صورت دقیق مورد توجه قرار گیرد و جلساتی برای نحوه اجرایی کردن این دستورات برگزار کنیم.
وی همچنین با اشاره به جلسات متعدد برگزار شده از سوی وزارت امور اقتصادی و دارایی برای بررسی نحوه مشارکت نیروهای مسلح و نهادهای عمومی غیردولتی در اقتصاد کشور، خواستار ارائه نتایج این بررسی در یکی از جلسات ستاد شد و گفت: در یکی از جلسات آتی از نمایندگان نیروهای مسلح و نهادهای عمومی غیردولتی نیز دعوت بعمل خواهد آمد تا به نتایج و تصمیمات مناسب در خصوص نحوه مشارکت آنان در اجرای اقتصاد مقاومتی و رونق تولید و اشتغال در سالجاری دست پیدا کنیم.
معاون اول رییس جمهور افزود: با توجه به ظرفیت های خوبی که نهادهای عمومی غیردولتی و نیروهای مسلح دارند، از حضور آنان در اجرای پروژه ها و برنامه های اقتصادی استقبال می کنیم اما باید توجه داشته باشیم که این حضور نباید با  فعالیت بخش خصوصی تداخل داشته باشد.
وی با اشاره به بند نخست دستورالعمل رییس جمهور برای تحقق الزامات امنیتی، قضایی و قانونی در زمینه تحقق شعار سال مبنی بر اقتصاد مقاومتی؛ تولید و اشتغال و نیز اهتمام ویژه ی ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی برای حمایت از فعالیت بخش خصوصی، گفت: اتاق بازرگانی ایران در حقیقت نماینده اصلی بخش خصوصی است و رییس این اتاق نیز در اکثر جلسات تصمیم گیری دولت حضور دارد و انتظار این است که اتاق بازرگانی مطالبات و نیازهای بخش خصوصی را برای حضور و فعالیت موثرتر در صحنه اقتصادی کشور به ستاد منعکس کند.
معاون اول رییس جمهور با اشاره به تاکید رهبر معظم انقلاب در خصوص رعایت الزامات رونق تولید و اشتغال از جمله تامین امنیت سرمایه گذاری، افزود: بخش خصوصی برای فعالیت و افزایش سرمایه گذاری نیازمند برخی الزامات از جمله تأمین امنیت روانی و امنیت سرمایه گذاری است و رفع قوانین مزاحم و مخل فعالیت اقتصادی نیز از دیگر الزامات فعالیت بخش خصوصی است که انتظار داریم اتاق بازرگانی این نیازها و الزامات را احصاء و برای تصمیم گیری در ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی به دبیرخانه ستاد ارائه کند. 
رییس ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی بر لزوم تدوین دستورالعمل لازم برای تامین امنیت سرمایه گذاری تا پانزدهم اردیبهشت و طرح آن برای تصمیم گیری در جلسه ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی تاکید کرد و از معاونت حقوقی رییس جمهور نیز خواست در اسرع وقت قوانین مزاحم و مقرراتی که مخل فعالیت بخشی خصوصی هستند را با مشارکت و همکاری دستگاههای مربوطه شناسایی و به ستاد ارائه کند. 
دکتر جهانگیری همچنین بر لزوم توجه ویژه به بنگاه های اقتصادی که عملکرد موفقی داشته اند تاکید کرد و افزود: اگر اقتصاد کشور در سال گذشته از رشد مناسبی برخوردار بوده، بخشی از این موفقیت مرهون تلاش بنگاه های اقتصادی بزرگ است و نباید از توجه به خواسته های اینگونه واحدهای تولیدی غافل شویم.
رییس ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی ادامه داد: در کنار تلاش برای رفع مشکلات بنگاه ها و واحدهای اقتصادی راکد و نیمه فعال، باید بنگاه های اقتصادی موفق که میزان فروش، صادرات و تعداد نیروی انسانی این بنگاه ها زیاد است نیز شناسایی شوند و اولویت و امتیازاتی برای آنها قائل شویم تا بتوانیم بیش از پیش از ظرفیت این بنگاه ها در افزایش سرمایه گذاری و تحقق رونق تولید و اشتغال در سال جاری استفاده کنیم. 
معاون اول رییس جمهور از دبیرخانه ستاد به خاطر تلاش و فعالیت مناسب برای تدوین برنامه های اقتصاد مقاومتی برای تحقق شعار سال و رونق تولید و اشتغال در سالجاری قدردانی کرد و گفت: اجرای برنامه های جدید اقتصاد مقاومتی نیازمند اعمال اصلاحات ساختاری و اجرایی است و لازم است دستگاه های اجرایی اصلاحات و پیشنهادات مورد نظر خود را برای اجرای برنامه های تدوین شده در قالب بسته پیشنهادی به ستاد اعلام کنند.
وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح نیز با بیان اینکه سیاست های کلی اقصاد مقاومتی و سیاست های اصل ۴۴ قانون اساسی، رویکرد و اولویت ها را کاملا روشن کرده است، گفت: دولت باید قاطعانه و با جدیت به دنبال اجرای این سیاست ها باشد.
در این جلسه معاون حقوقی رییس جمهور هم بر لزوم فراهم شدن بستر مناسب کسب و کار تاکید کرد و اظهار داشت: باید موانع پیش روی توانمندسازی بخش خصوصی برطرف شود.
در این نشست وزیر صنعت، معدن و تجارت نیز خواستار شفاف سازی و رفع تداخل  حضور و  فعالیت نهادهای عمومی غیردولتی با فعالیت بخش خصوصی واقعی شد.
 در این جلسه که وزرای ارتباطات و فناوری اطلاعات، تعاون، کار و رفاه اجتماعی، علوم، تحقیقات و فناوری، راه و شهرسازی، نفت، جهاد کشاورزی، روسای سازمان های برنامه و بودجه کشور، امور اداری و استخدامی کشور و میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، معاون علمی و فناوری رییس جمهور، رییس کل بانک مرکزی، رییس هیات عامل صندوق توسعه ملی و رییس اتاق بازرگانی ایران نیز حضور داشتند، دبیر ستاد گزارشی از جلسات برگزار شده با دستگاه های اجرایی برای بررسی بسته های رونق تولید و اشتغال ارائه کرد.
در این نشست همچنین بخشنامه ها و دستورالعمل های رییس جمهور به دستگاههای اجرایی جهت تحقق شعار امسال مبنی بر اقتصاد مقاومتی؛ تولید و اشتغال و شتاب بخشیدن به تولید و اشتغال مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت و راهکارهای اجرا و تحقق دستورات رییس جمهور بررسی شد.
وزرا و روسای دستگاههای اجرایی حاضر در جلسه نیز هر کدام گزارشی از اقدامات صورت گرفته و برنامه ریزی های انجام شده برای اجرای دستورات رییس جمهور ارائه کردند و به تشریح برنامه های خود در این زمینه پرداختند.
در ادامه این نشست، بسته های رونق تولید و اشتغال در سرفصل های ارتقا توان تولید ملی، تامین مالی و سرمایه گذاری، جذب، توسعه و تعمیق تکنولوژی، تجارت خارجی و اشتغال و توانمند سازی نیروی کار که بر اساس آن وظایف و تکالیف هر یک از دستگاه های اجرایی مشخص شده است و در جلسه گذشته ستاد مورد بررسی قرار گرفته و مقرر شده بود که هر دستگاه اجرایی نظرات تکمیلی خود را به دبیرخانه ستاد ارائه کند، بار دیگر مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت و پس از اعمال برخی نظرات و پیشنهادات، به جمع بندی نهایی رسید تا پس از اعمال اصلاحات لازم برای اجرا ابلاغ گردد. 

زنگنه: با انعقاد قراردادهای نفتی جدید100 هزارشغل ایجاد می شود

وزیر نفت گفت: اگر قراردادهای نفتی جدید منعقد شود به صورت مستقیم و غیر مستقیم 100 هزار شغل در کشور ایجاد می شود.

به گزارش جماران به نقل از ایرنا، بیژن نامدار زنگنه روز دوشنبه در حاشیه جلسه ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی در جمع خبرنگاران محورهای این جلسه را دارای دو بخش عنوان کرد و اظهار داشت: نحوه اجرای بخشنامه رئیس جمهوری درمورد اقداماتی که باید در سال 96 بویژه در راستای اقتصاد مقاومتی انجام شود، بخش اول جلسه ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی بود.
وی افزود: بخش دوم جلسه تکلیفی بود که امسال دستگاه ها را در راستای اجرای مقاومتی باید انجام دهند.
وزیر نفت ادامه داد: در این جلسه همچنین بحث هایی درباره برنامه هایی که در بخش نفت برای امسال باید انجام شود و بخشی هم برای برنامه هایی که تا سال 1400 باید صورت بگیرد، گفت و گو شد.
زنگنه یادآور شد: تولید نفت،‌ تولید میعانات گازی، تولید گاز از میدان پارس جنوبی،‌ واحدهای پتروشیمی که باید در مدار قرار گیرند و تکمیل فاز پارس جنوبی از دیگر محورهایی بود که در ادامه جلسه ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی بحث و به وزارت نفت تکلیفی داده شد.
وی ادامه داد: بهره بردازی از میدان های مشترک غرب کارون که تا آخر امسال باید به 300 هزاربشکه در روز برسد، 630 میلیون مترمکعب تولید از پارس جنوبی و همچنین بهره تعدادی پتروشیمی به خصوص آنهایی که خصوصی هستند در جلسه امروز به وزارت نفت تکلیف شد.
وزیر نفت درمورد اشتغال زایی در حوزه نفت هم گفت: ایجاد شغل در این زمینه متفاوت است به عنوان مثال گازرسانی روستایی بسیار اشتغال زا است چرا که کار ساده ای است اما کارهای ما به دلیل تخصصی بودن به خصوص بعد از بهره برداری، شغل کمتری ایجاد می کند. 
زنگنه با بیان این که هدف اصلی بخش نفت ایجاد شغل نیست اما می توان اشتغال ایجاد کرد، گفت: اگر قراردادهای نفتی منعقد شود به صورت مستقیم و غیر مستقیم 100 هزار شغل در کشور ایجاد می شود.
وی ادامه داد: به عنوان مثال یک دکل حفاری 200 تا 250 شغل ایجاد می کند اگر ما 200 دکل حفاری داشته باشیم خود آن 40 تا 50 هزار شغل مستقیم ایجاد می کند و علاوه بر آن به طور غیر مستقیم نیز تجهیزات سازان کشور مشغول به کار می شوند.
وزیر نفت تصریح کرد: به طور قطع در سال 96 سطح اشتغال نسبت به سال 95 در بخش نفت به خصوص اگر چند قرارداد نفتی منعقد کنیم، بالا می رود.
 

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.