اینکه برای رسیدن به این مرحله ما نیاز به سرمایه گذاری خارجی ، رفع همه تحریم ها و..داریم یک آدرس غلط است.آدرس واقعی معضل ریشه ای عرصه توزیع است نه تولید.

شهردار تهران گفت: معتقدم با مدیریت بهینه منابع مالی و هزینه های دولت می توان یارانه نقدی را تا سه برابر افزایش داد.

به گزارش جماران، محمدباقر قالیباف با سالنامه همشهری گفت و گویی کرده که بخشی از آن در پی می آید:

یکی ازمهم ترین مطالبات مردم و به ویژه اقشار آسیب پذیر کاهش قدرت خرید مردم ووضعیت اقتصادی است.جنابعالی چه تحلیلی از این وضعیت دارید؟

ما متاسفانه نتوانسته ایم منابع کشورمان را به درستی مدیریت کنیم. یک درصد جمعیت دنیا در ایران است اما 7 درصد ذخایر کشف شده معدنی جهان در اختیار داریم.

کشورهای زیادی که عکس این نسبت را دارند توانسته اند با مدیریت بهینه منابع به پیشرفت و رفاه اقتصادی برسند.

ممکن است ایراد بگیرند که همه این منابع معدنی نقد نیستند و نیاز به اکتشاف و استخراج دارند. من عرض می کنم که اگر این نسبت را هم در نظر نگیریم ، فقط و فقط با مدیریت و توزیع مناسب ثروت های نقدی کشور نباید معضلی به نام فقر مطلق داشته باشیم .به عبارتی هیچ بهانه ای در کشورما برای رفع فقر و تنگناهای اقتصادی نباید وجود داشته باشد.شاید باورتان نشود که در حوزه تامین حداقل معاش برای زندگی، فاصله ایران تا کشورهایی مانند سوئد یک سال بیشتر نیست ؛ واقعا این امر در دسترس است فقط باید این حوزه را درست مدیریت کرد.

اینکه برای رسیدن به این مرحله ما نیاز به سرمایه گذاری خارجی ، رفع همه تحریم ها و..داریم یک آدرس غلط است.آدرس واقعی معضل ریشه ای عرصه توزیع است نه تولید.

این البته به معنای بی توجهی به معضلات عرصه تولید ثروت نیست اما مشکلات تامین حداقل معاش و حاشیه های آن که چندین دهه است. مسئولان گرفتار آن هستند وابسته به این حوزه نیست که البته این موضوع بحث مفصلی دارد و اینجا جای آن نیست. به عنوان نمونه در خصوص حمایت از اقشار کم در آمد مردم حرف قی دارند که ارزش یارانه ای که در سال 89 به مر دم داده شد، الان در آستانه سال 96 به یک سوم کاهش پیدا کرده  در حالی که هزینه ها سرسام آور شده. مردم حق دارند بگویند که حداقل باید ارزش یارانه نقدی مطابق با تورم افزایش پیدا می کرد و من معتقدم با مدیریت بهینه منابع مالی و هزینه های دولت می توان یارانه نقدی را تا سه برابر افزایش داد.

ممکن است بگویند که الان پول نداریم؛ بله ، چون درست مدیریت نکرده ایم چون در اقتصاد به شیوه منتظران منفعل عمل کرده ایم؛ زلف همه معضلات را به حل و فصل چالش های بین المللی گره زدیم و سفره دولت را از سفره مردم بزرگتر کردیم. من معتقدم بیشتر از آن که باید به فکر بردن نفت بر سر سفره مردم باشیم باید به فکر حذف نفت از سفره دولت باشیم. 

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.