مددی در اجلاسیه مدرسان درس وصیت نامه سیاسی الهی حضرت امام خمینی (س) گفت: مسیر روشن آینده نظام مقدس جمهوری اسلامی در پرتو شناخت و عمل به اندیشه‌های ارزشمند حضرت امام است.

به گزارش خبرنگار جماران، «دکتر جواد مددی» رئیس مرکز فرهنگی دانشگاهی امام خمینی و انقلاب اسلامی دانشگاه آزاد اسلامی در اجلاسیه «مدرسان درس وصیت نامه سیاسی الهی حضرت امام خمینی (س)» که عصر امروز - یکشنبه - در واحد علوم تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی و با حضور حجت‌الاسلام والمسلمین حاج حسن خمینی برگزار شد، اظهار داشت: نام و یاد امام عزیز آرام‌بخش دل‌ها و نورانی کننده وجود ماست. بی‌تردید مسیر روشن آینده نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران در پرتو شناخت دقیق و صحیح اندیشه‌های ارزشمند و تابناک بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران و عمل به آنها خواهد بود؛ به همین جهت همواره احیای مبانی و اصول فکری حضرت امام خمینی (س) به عنوان راهبرد اصلی نظام مورد تأکید مقام معظم رهبری قرار گرفته است.

وی ادامه داد: دانشگاه آزاد اسلامی همواره مفتخر است که خود یکی از میراث‌های ماندگار امام عزیزمان بوده و به عنوان فرزند نظام مقدس جمهوری اسلامی در تمامی عرصه‌های حساس کشور در توسعه دانش و فرهنگ و اندیشه‌های نورانی امام عزیزمان پیشتاز بوده است.

وی با اشاره به لزوم تأسیس دانشگاه آزاد اسلامی در برهه حساس انقلاب اسلامی تصریح کرد: ایجاد مراکز علمی و پژوهشی برای پاسخ به نیازها و خواسته‌های توده مردم و تربیت نیروهای علمی و متخصص کشور در یک برهه حساس انقلاب اسلامی، تدبیر هوشمندانه‌ای بود که با پیشنهاد حضرت آیت الله هاشمی رفسنجانی به امام عزیزمان نشان از فلسفه وجودی این دانشگاه برای خدمت به مردم و نظام مقدس جمهوری اسلامی است.

وی ضمن تأکید بر تلاش دانشگاه آزاد اسلامی به منظور اجرایی کردن رهنمودهای مقام معظم رهبری در سال اقتصاد مقاومتی تبیین کرد: در سال اقتصاد مقاومتی، نقشه راهبردی کشور توسط مقام معظم رهبری که مبتنی بر اقتصاد دانش‌بنیان بوده، ترسیم شده است؛ از این رو، دانشگاه آزاد در راستای رسالت اصلی در دوره جدید مدیریت، خود را ملزم می‌داند که در اجرا نمودن رهنمودهای ایشان در جهت تبدیل علم به ثروت برای توسعه و آبادانی کشور تلاش کند. این دانشگاه به عنوان بزرگترین نهاد علمی کشور افتخار دارد که علاوه بر عرصه‌های علمی و پژوهشی در حوزه‌های فرهنگی و اجتماعی نیز همواره در جهت ترویج ارزش‌های اسلامی و برقراری پیوند اعتقادی بین فرانسل انقلاب با ارزش‌های اصیل انقلاب اسلامی پیشتاز بوده باشد.

رئیس مرکز فرهنگی دانشگاهی امام خمینی و انقلاب اسلامی افزود: وجود بیش از 2400 عنوان آثار علمی به صورت مقاله، پایان نامه و کتاب در حوزه انقلاب اسلامی و اندیشه‌های نورانی امام عزیزمان نشانگر بخشی از نقش‌آفرینی این دانشگاه برای تبیین مبانی و اصول علمی و فکری انقلاب اسلامی در عرصه‌های علمی جهانی است. در این راستا تأسیس مرکز فرهنگی و دانشگاهی امام خمینی (ره) و انقلاب اسلامی در سال 1392 براساس مصوبه هیئت امنا، برگ زرینی از ادای دین دانشگاه آزاد اسلامی به امام عزیزمان و انقلاب اسلامی بوده است.

بررسی و بازنگری درس وصایای حضرت امام در دانشگاه آزاد اسلامی به عنوان یک ضرورت در دستور کار است

مددی درباره مهمترین رسالت مرکز فرهنگی دانشگاهی امام خمینی و انقلاب اسلامی گفت: مهمترین رسالت این مرکز تبیین شخصیت فکری و عملی امام خمینی (س) به عنوان یک مکتب تمام‌عیار فکری و قابل طرح و ارائه به اندیشمندان و فرهیختگان دنیاست. مکتبی که می‌توان آن را تبلور اسلام ناب محمدی برای راهنمایی و سعادت انسان در دنیا معرفی کرد. از سوی دیگر پدیدار ساختن درون مایه‌های علمی و فرهنگی انقلاب اسلامی در پرتو اندیشه‌های امام عزیزمان و ارائه آن به فرانسل انقلاب و پاسخ به خاستگاه نسل‌های قبل، یکی از اهداف مهم این مرکز است.

وی ادامه داد: این مرکز در مدت یک سال در راستای تحقق رسالت و اهداف خود، گام‌های بلندی برداشته که به طور اختصار شامل مواردی نظیر فراخوان و شناسایی آثار پژوهشگران است؛ در مرحله نخست برای تشکیل بانک اطلاعات بیش از 2400 اثر علمی در حوزه اندیشه‌های امام خمینی (س) و انقلاب اسلامی که به صورت کتاب، پایان نامه و مقاله علمی پژوهشی در دانشگاه آزاد اسلامی به رشته تحریر درآمده بود، شناسایی شد که پس از فراخوان، 860 اثر به این مرکز ارسال شد و مقرر گردید در مرحله بعد که مصادف با هفته پژوهش بود، با همکاری واحد تهران جنوب از برترین این اثار تجلیل به عمل آید.

وی با اشاره به فعالیت‌هایی که در دومین بخش مدنظر قرار گرفته، اظهار داشت: در مرحله دوم محور توسعه رشته‌های مربوط به اندیشه‌های امام خمینی (س) و انقلاب اسلامی مورد توجه قرار گرفت که بر این اساس، بیش از 60 واحد دانشگاهی تقاضای خود را برای رشته‌های مذکور، اعلام کردند. پس از بررسی ظرفیت‌های علمی این واحدها و با پیشنهاد مرکز و موافقت ریاست عالی دانشگاه، برای هشت واحد دانشگاهی، تعداد 11 رشته محل در مقطع دکترا و تعداد 13 رشته محل برای مقطع کارشناسی ارشد، در سال تحصیلی جدید امکان جذب دانشجو در چنین رشته‌هایی فراهم شده است. انشاالله در آینده از فارغ التحصیلان این رشته‌ها به عنوان مدرسان درس «وصایا» و «انقلاب اسلامی» استفاده می‌کنیم.

مددی با اشاره به تدریس درس وصایای امام خمینی به عنوان یکی از محورهای مورد توجه، گفت: در سومین مرحله، حمایت از آثار علمی و پایان نامه‌های برتر در حوزه اندیشه‌های امام خمینی (س) و انقلاب اسلامی با همکاری معاونت علمی پژوهشی دانشگاه صورت می‌گیرد. در بخش چهارم نیز، درس «وصایا»ی امام خمینی (س) در واحد الکترونیک دانشگاه آزاد اسلامی در مقطع کارشناسی ارشد ارائه می‌شود. در پنجمین مرحله، کتابخانه‌های برخی از واحدهای دانشگاهی و آثار مربوط به آموزه‌ها و اندیشه‌های امام راحل برای استفاده پژوهشگران و محققان با همکاری معاونت فرهنگی و اجتماعی و معاونت پژوهشی دانشگاه آزاد، تجهیز شده است.

رئیس مرکز فرهنگی و دانشگاهی امام خمینی (س) در ادامه سخنان خود در این اجلاسیه، تصریح کرد: در مرحله ششم، عضویت نماینده مرکز در شوراهای فرهنگی و اجتماعی استان که علاوه بر ترویج و تعمیق اندیشه‌های اسلامی یکی از وظایف آن شوراها، برنامه‌ریزی درباره ترویج اندیشه‌های امام عزیز و رهبر معظم انقلاب اسلامی در دانشگاه است. همچنین در هفتمین مرحله تشکیل شورای علمی و پژوهشی به منظور حمایت از همایش‌های علمی مرتبط با اندیشه‌های امام راحل و واحدهای دانشگاهی و برنامه‌ریزی و نظارت بر رشته‌های مرتبط و تلاش برای ایجاد رتبه‌های علمی در حوزه‌های مربوط به اندیشه امام و انقلاب اسلامی و در مرحله هشتم راه‌اندازی مرکز امام خمینی (س) و انقلاب اسلامی در معاونت سمای دانشگاه آزاد و تدوین داستان‌های اخلاقی برای دانش آموزان که برگرفته از کتاب شرح حدیث جنود عقل و جهل امام خمینی بوده، مد نظر قرار می‌گیرد.

وی افزود: یکی از موضوعات اصلی که در طی مدت زمان فعالیت این مرکز مورد توجه قرار گرفته، بررسی و بازنگری در درس وصایای حضرت امام در دانشگاه آزاد اسلامی بوده است. دانشگاه آزاد اسلامی افتخار ارائه وصیت نامه سیاسی و الهی امام خمینی (ره) را به عنوان واحد درسی به نسل سوم و چهارم انقلاب، بیش از دو دهه، در کارنامه خود دارد. لیکن ضرورت آن وجود داشته است که از نگاه پژوهشگران، اساتید و دانشجویان، ابعاد مختلف این واحد درسی مورد مطالعه قرار گیرد. طی این مدت، مرکز با تشکیل کمیته‌های علمی و کارگروه‌های مختلف و برگزاری هم‌اندیشی با حضور برخی اساتید، مسائل و موضوعات مرتبط با حوزه محور تدریس، منابع و مآخذ و نقش اساتید در اثربخشی این درس را استخراج کرده و پس از فراخوان مدرسان این درس، بیش از 1300 نفر از اساتید در سامانه مرکز، اطلاعات خود را وارد کرده که بیش از 14 درصد این افراد با مدرک دکترا مشغول تدریس و 98 درصد اساتید نیز دارای تحصیلات مرتبط با موضوعات وصیت نامه هستند.

وی در بخش دیگری از مباحث خود ضمن تأکید بر بررسی کتب درسی تدوین شده در این راستا و با اشاره به دیگر اهداف تأسیس این مرکز اظهار داشت: این اجلاسیه نخستین هم‌اندیشی مدرسان و مدیران گروه مربوطه می‌باشد که به منظور بررسی موضوعات استخراج شده در دو روز و در دو محور برگزار می‌شود. در محور دانش‌افزایی موضوعاتی نظیر ابعاد عرفانی وصیت نامه الهی سیاسی امام عزیز، تبیین ارتباط نسل جوان با اندیشه‌های نورانی حضرت امام، شأن علم، دانشگاه و دانشگاهیان از منظر امام، بررسی و تحلیل کتب درسی تدوین شده مربوط به وصیت نامه که تاکنون بیش از 50 نسخه کتاب در این زمینه تألیف شده است، محورهای پیشرفته تدریس در وصیت نامه، تاریخ‌نگری در وصیت نامه در محور پرسمان نیز مسائل و موضوعات مطرح شده در کمیته‌ها و کارگروه‌ها به عنوان موضوعات پیشنهادی استخراج شده است که محوریت چنین سؤال‌هایی در این بخش به ابعاد و اهمیت این مباحث در وصیت نامه و همچنین روش‌های تدریس و منابع و مآخد تشکیل داده است به نحوی که این سؤالات از پیش در اختیار اساتید قرار گرفته و در این اجلاسیه به صورت جلسه‌های پرسمان به آنها پرداخته می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه این اجلاسیه مقدمه‌ای برای برداشتن گام‌های بلندی در آینده است، امیدواریم با همدلی و همراهی تمامی اساتید و مسئولان مربوطه بتوانیم برای تحقق این امر مهم تأثیرگذار باشیم.

گفتنی است، اجلاسیه «مدرسان درس وصیت نامه سیاسی الهی حضرت امام خمینی (ره)»، با حضور یادگار حضرت امام حجت‌الاسلام والمسلمین حاج حسن خمینی، دکتر میرزاده رئیس دانشگاه آزاد اسلامی، هیئت رئیسه دانشگاه آزاد، نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در این دانشگاه، اعضای شورای سیاستگذاری مرکز فرهنگی و دانشگاهی امام خمینی و انقلاب اسلامی، هیئت رئیسه مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی، شورای معاونین پژوهشکده امام خمینی و انقلاب اسلامی و جمعی از اساتید این دانشگاه در واحد مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی برگزار شد.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.