اسماعیل بقائی سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان در پاسخ به جماران گفت: درباره گفت و گوهای ژنو، شرکت کنندگان هدف از آن را خیلی صریح اعلام کردند که این یک مذاکره در معنای دقیق دیپلماتیک نیست بلکه یک گفت‌وگو است. ما با هر سه کشور اروپایی که نشست داشتیم رابطه دیپلماتیک داریم و سفارت دارند و ما هم در این کشورها سفارت داریم و گفت‌وگو با آنها مانند هر کشوری که با انها رابطه دیپلماتیک داریم امری طبیعی است.

جماران : برخی رسانه های منتقد دولت چهاردهم پس از بازگشت هیات ایرانی از ژنو با وارد دانستن انتقادهایی به از سرگیری این گفت وگوها نوشتند که «مذاکره فعلی بیش از هر چیز عملیاتی ایذایی برای سرگرم‌سازی ایران و خرید مهلت برای ضربه سهمگین‌تر به کشورمان است.» نگاه وزارت خارجه به اصل گفت و گو با تروئیکا و اتحادیه اروپا چیست؟ آیا تناقضی میان پیگیری مستمر سیاست های منطقه‌ای و همزمان تلاش برای تنش زدایی از رابطه با اروپا می‌بینید؟ 

 

اسماعیل بقایی با اشاره به اینکه ما از نقدها و نظرات رسانه ها در حوزه سیاست خارجی استقبال می‌کنیم، گفت: 

لازمه یک سیاست خارجی فعال ، اثرگذار و فراگیر که وزیر خارجه در مراسم تحلیف و بعدها بیان کرده، این است که همزمان در جبهه‌ها و عرصه‌های مختلف در مقابله با چالش‌های متنوع که ج.ا.ایران در عرصه های مختلف با آن روبه رو است عمل کنید. 

همه ما می‌دانیم که به دلیل جایگاه ژئوپلتیک و جایگاه ایران و همه داشته‌های ملت ایران، کشوری هستیم که در عرصه‌های مختلف باید قدرت بازیگری، بازی سازی و هماوردی داشته باشیم. 

اینکه همزمان به موضوعات و چالش‌های منطقه بپردازیم و در کنار آن به مسائل دیگر که با دیگر کشورها داریم بپردازیم،  لازمه انجام وظایف و مسئولیت‌های وزارت خارجه است.

درباره گفت و گوهای ژنو، شرکت کنندگان هدف از آن را خیلی صریح اعلام کردند که این یک مذاکره در معنای دقیق دیپلماتیک نیست بلکه یک گفت‌وگو است. ما با هر سه کشور اروپایی که نشست داشتیم رابطه دیپلماتیک داریم و سفارت دارند و ما هم در این کشورها سفارت داریم و گفت‌وگو با آنها مانند هر کشوری که با انها رابطه دیپلماتیک داریم امری طبیعی است. 

در این گفت‌وگوها با توجه به تحولات منطقه و اتفاقاتی که در دو ماه اخیر  پس از نشست نیویورک رخ داد، طبیعی بود از این فرصت استفاده کنیم هم برای بیان دغدغه‌ها و مطالبه‌های خود و هم اینکه مواضع خود را صریح و بی واسطه با آنها در میان بگذاریم، طبیعی است نظرات آنها را باید بشنویم.  این لازمه این است که بتوانیم ارزیابی دقیقی از مطالبات هم داشته باشیم و زمینه سازی کنیم که اگر قرار است مذاکره‌ای در معنای خاص دیپلماتیک داشته باشیم به چه سمت و سویی برویم.

نفس گفت و گو لازمه سیاست خارجی است ، بدون گفت‌وگو نه ما و نه طرف‌های مقابل از مطالبه‌ها و دغدغه های یکدیگر مطلع نخواهیم شد.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.