بررسی کلیات بودجه سال ۱۴۰۳ در دستورکار نمایندگان در جلسه علنی صبح امروز قرار داشت و موافقان و مخالفان نظرات خود را بیان کردند.

به گزارش خبرنگار جماران؛ محمد باقری نماینده بناب در جریان بررسی کلیات لایحه بودجه ۱۴۰۳ در صحن علنی مجلس در مخالفت، گفت:

در بخش منابع لایحه بیشترین افزایش مربوط به درآمدهای مالیاتی و گمرکی با ۴۰ درصد رشد بوده و وابستگی بودجه به درآمدهای نفتی تا ۲۴ درصد کاهش یافته است

اگر در سال ۱۴۰۲ کسی ۶۰ میلیون تومان مالیات داده بود، در سال آینده باید ۱۰۰ میلیون تومان مالیات بپردازد و این در بحث رشد مالیات در لایحه دولت خیلی مهم است و باید مورد توجه قرار بگیرد.

شاید دولت بگوید که پایه‌های مالیاتی را افزایش می‌دهیم اما با پایه‌های مالیاتی را که مجلس تصویب کرده اس باید مشخص شود که قرار  است این رشد ۴۰ درصدی از کدام پایه‌های مالیاتی گرفته شود.

۷۵۰ هزار میلیارد تومان برای هدفمندی یارانه تعیین شده است که اولاً مشخص نیست که این موضوع در کدام سرفصل‌ها و فصول دیده شده است، منابع و مصارف هدفمندی یارانه به صورت شفاف ارائه نشده است که از کجا قرار است تامین و هزینه شوند.

نمی‌گویم که بنزین و گازوئیل گران می‌شود اما دولت باید به صورت مشخص منابع و مصارف این هدفمندسازی یارانه‌ها را برای مجلس مشخص کند.

اگر به دهک‌های پایین جامعه یارانه بدهیم باید بصورت ۱۰۰ درصدی صورت بگیرد اما در لایحه دولت عملاً مشخص نیست.

هدفمندی یارانه‌ها با ۳۰۰ هزار تومان نمی‌شود بلکه باید یارانه را بالای ۲ الی ۳ میلیون تومان در نظر بگیریم تا به کمیته امداد و بهزیستی کمک‌های خوبی شود.

 

نماینده شاهین شهر: لایحه بودجه ۱۴۰۳ عیب‌هایی دارد که نمی‌توان آنها را نادیده گرفت

 رشد اقتصادی ۸ درصد محقق نخواهد شد بلکه باعث ایجاد فاصله بین اغنیا و فقرا می‌شود

به گزارش خبرنگار جماران؛ حسینعلی حاجی دلیگانی نماینده شاهین شهر در جریان بررسی کلیات لایحه بودجه ۱۴۰۳ در صحن علنی مجلس در مخالفت، گفت:

امروز در جایگاهی که قرار گرفته‌ایم جایگاه مردم است. ما از طرف مردم انتخاب شده‌ایم و باید نگرانی‌های مردم را ببینیم. نمی‌توانیم اکنون در موافقت با لایحه بودجه صحبت کنیم اما فردا پاسخی منطقی برای مردم نداشته باشیم.

این بودجه عیب‌هایی دارد که نمی‌توان آنها را نادیده گرفت. کل بودجه سال آینده ۲۷۰۰ همت پیش‌بینی شده که اگر ما تورم را دست کم ۳۰ درصد در نظر بگیریم حدود ۱۹۰۰ همت می‌شود در واقع عملکرد آن مانند بودجه سال ۱۴۰۲ خواهد بود و هیچ افزایشی ندارد.

آنچه در سیاست‌های کلی از سوی رهبری ابلاغ شده و ما در برنامه هفتم توسعه مصوب کردیم نباید نرخ‌ها افزایش پیدا کند و باید تورم تک‌رقمی شود‌.

در این لایحه توده‌های کف‌ جامعه دیده نشده است. در این لایحه صرفا افراد حقوق‌بگیر در نظر گرفته شده است.

رشد اقتصادی ۸ درصد محقق نخواهد شد بلکه باعث ایجاد فاصله بین اغنیا و فقرا می‌شود. در این بودجه پیش‌بینی شده است که ۳۲۰ همت اوراق فروخته شده است که این اوراق کشور را بدهکار می‌کند.

 

نماینده اهواز: بودجه فقط مربوط به دولت و افراد مرتبط با دولت نیست/ باید  تاثیر آن بر ۸۰ میلیون ایرانی را ببینیم

به گزارش خبرنگار جماران؛ مجتبی یوسفی نماینده اهواز در جریان بررسی کلیات لایحه بودجه ۱۴۰۳ در صحن علنی مجلس در موافقت، گفت:

بودجه فقط مربوط به دولت و افراد مرتبط با دولت نیست و تاثیر آن را باید بر ۸۰ میلیون ایرانی ببینیم.

۲۹ درصد از بودجه سال ۱۴۰۲ به نفت گره خورده بود البته که باید منابعی برای دولت جهت پرداخت حقوق کارمندان و کارگران و رتبه‌بندی تامین می‌شد اما همان موقع هشدار دادیم که ممکن است درآمدهایی همچون صادرات بنزین و فرآورده‌های نفتی محقق نشود که نتیجه آن کسری بودجه است.

یکی ‌دیگر از نکات مثبت بودجه این است که در آن به احکام دائمی تعرض نشده است و احکام بودجه‌ای در آن آمده است‌.

 

نماینده شیراز: سال آینده باید همسان‌سازی ۴۰ درصدی حقوق بازنشستگان انجام شود

به گزارش خبرنگار جماران؛ جعفر قادری نماینده شیراز در جریان بررسی کلیات لایحه بودجه ۱۴۰۳ در صحن علنی مجلس در موافقت، گفت:

رشد ۱۸ درصدی که در درآمدها پیش بینی شده‌ است یک بودجه انقباضی است و در شرایط تورمی موجود، جهت‌گیری درستی است.

باید توجه داشت که شاید دیگر رشد بیشتر از ۵۰ درصدی مالیات‌ها امکان پذیر نباشد و اگر بخواهیم بیشتر از این عدد مالیات‌ها را اضافه کنیم در شرایط رکودی موجود، رکود افزایش می‌یابد.

درآمدهای نفتی هم به گونه‌ای است که هم ظرفیت تولید نداریم و هم اینکه تحرک‌ها و فشارهای خارجی اجازه فعالیت بیشتر نمی‌دهد و در نتیجه در این دو منبع عمده بودجه با محدودیت مواجه هستیم.

تلاش دولت برای کاهش کسری تراز عملیات، سرمایه‌ای و مالی و بهبود این ترازها است که بتوانیم مسیری منطقی را در بودجه داشته باشیم. 

دولت تلاش داشته که بودجه‌اش با سیاست‌های کلی برنامه انطباق داشته باشد.

در موضوع همسان‌سازی با منابعی که امروز برآورد می‌شود، نگرانی‌هایی وجود دارد اما فکر می‌کنم از سوی مجلس امکان جابجایی منابع وجود دارد. باید بتوانیم در سال اول ۴۰ درصد همسان‌سازی حقوق بازنشستگان با شاغلین را اجرا کنیم.

 

رضاخواه، نماینده تهران: قیمت مسکن و خودرو افزایش پیدا کرده/ مردم چه زمانی قرار است تغییر ویژه‌ای در زندگی خود احساس کنند؟

به گزارش خبرنگار جماران؛ مجتبی رضاخواه نماینده تهران در جریان بررسی کلیات لایحه بودجه ۱۴۰۳ در صحن علنی مجلس در مخالفت، گفت:

ما وعده دادیم که می‌خواهیم در اقتصاد تغییر ایجاد کنیم. و گفتیم تحریم‌ها نمی‌تواند اشکالات جدی در جامعه ایجاد کند. اما چند سالی است که تورم‌ در اقتصاد ما جای خود را پیدا کرده و قیمت مسکن و خودرو نیز افزایش پیدا کرده است.

مردم چه زمانی قرار است تغییر ویژه‌ای در زندگی خود احساس کنند آیا این بودجه می‌تواند زندگی مردم را بهبود ببخشد؟

 بودجه نمی‌تواند در سال بعد رشد اقتصادی ۸ درصد را محقق سازد.

چرا دولت بودجه را به نفع تولید کننده خارجی نوشته است؟

منابع و مصارف هدفمندی در این بودجه دیده نشده است و این امر می‌تواند منجر به کسری بودجه شود.

مجلس برای واردات خودروهای نو و کارکرده قانون مصوب کرد اما دولت حتی در واردات خودروهای نو نیز موفق عمل نکرده است.

 

نماینده شهرکرد: دولت قیمت نفت را بشکه‌ای ۷۱ دلار در سال ۱۴۰۳ در نظر گرفته است

به گزارش خبرنگار جماران؛ احمد راستیه نماینده شهرکرد در جریان بررسی کلیات لایحه بودجه ۱۴۰۳ در صحن علنی مجلس در موافقت، گفت:

ما در شرایط تحریمی هستیم و برای اداره کشور منابع محدودی داریم؛ یکی از منابع درآمدی دولت بحث مالیات است که دولت نگاه منطقی به این موضوع دارد و افزایش درآمدها و معافیت‌های مالیاتی را در کنار هم دیده است.

نگاه دولت به حوزه مالیاتی درست است، افزایش درآمدهای مالیاتی با جلوگیری از فرار مالیاتی دیده شده و هم افزایش سقف معافیت‌های مالیاتی برای حقوق‌بگیران، کارمندان لحاظ شده است.

از منابع درآمدی دولت فروش نفت است. سال گذشته فروش هر بشکه نفت را به قیمت ۸۵ دلار پیش‌بینی کردیم که در نهایت به نرخ ۷۷ دلار فروخته شد.

دولت فروش نفت را بر اساس تحولات بین‌المللی بشکه‌ای ۷۱ دلار در سال ۱۴۰۳ در نظر گرفته است که درست است.

 

توسلی، نماینده مجلس: شرکت چای دبش چند هزار میلیارد وام گرفته، در حالی که مردم برای وام‌ ۱۰ میلیونی ماه‌ها در صف هستند!

به گزارش خبرنگار جماران؛ فتح الله توسلی نماینده کبودرآهنگ در جریان بررسی کلیات لایحه بودجه ۱۴۰۳ در صحن علنی مجلس در موافقت، گفت:

بر اساس قانون اختیار داریم که بندهای لایحه بودجه را بررسی کنیم. معتقدم لایحه دولت ناقص بوده و ایراداتی دارد اما با نزدیک شدن به انتخابات، دولت باید خود را برای اداره کشور آماده کند.

کاهش ۴۲ درصدی شکاف درآمدها و هزینه‌ها نکته مثبتی است. پیش بینی رشد اقتصادی ۳.۱ درصدی در لایحه دولت قابل تحققی است.

چگونه می‌توان باور کرد که شرکتی بتواند ۳ میلیارد و ۶۰۰ میلیون دلار ارز بگیرد و چیزی وارد نکند و آن چیزی را که وارد کرده تطابق نداشته است. این برای ما و مردم که عزت دارند مورد قبول نیست.

 شرکت چای دبش چگونه توانسته از تمام فیلترهای گمرک، دستگاه‌های نظارتی، بانک مرکزی، وزارت اقتصاد بگذرند و تخلف صورت بگیرد و چندین هزار میلیارد تومان هم وام بگیرند و این در حالی است که مردم برای وام‌های ۱۰ و ۱۰۰ میلیونی قرض الحسنه ماه‌ها در صف هستند.

 

نماینده لنجان: چرا دولت برای همسان‌سازی حقوق بازنشستگان اصلاحیه نداد؟ توپ را در زمین مجلس می‌اندازند

به گزارش خبرنگار جماران؛ حسین رجایی نماینده لنجان در جریان بررسی کلیات لایحه بودجه ۱۴۰۳ در صحن علنی مجلس در مخالفت، گفت:

در موضوع مولد سازی سال قبل دولت ۱۲۶ همت پیش‌بینی کرد که در بودجه این میزان ۶۰ همت آمده است یعنی نه تنها گام رو به جلویی برداشته نشده بلکه دولت به مولد سازی کمتر توجه کرده است.

دولت شب گذشته برای به دست آوردن رای اعضای کمیسیون تلفیق قول می‌دهند ۵۰ همت برای همسان‌سازی بازنشستگان اختصاص دهند این درست نیست. چرا دولت اصلاحیه نداد و توپ را در زمین مجلس می‌اندازند.

حدود ۳۶۰ همت ناترازی داریم و دولت در تامین منابع پایدار مالی ناتوان بوده که این یعنی تورم.

آنچه به نظر می‌رسد سال آینده با این بودجه کسری قابل توجهی در منابع هدفمندی داریم و دولت نمی‌تواند پاسخگوی پرداخت یارانه باشد.

 

اسماعیلی، نماینده مجلس: با توجه به تورم ۴۵ درصدی، افزایش ۱۸ و ۲۰ درصدی حقوق منطقی نیست

به گزارش خبرنگار جماران؛ ولی اسماعیلی نماینده گرمی در جریان بررسی کلیات لایحه بودجه ۱۴۰۳ در صحن علنی مجلس در مخالفت، گفت:

مالیات در سال ۱۴۰۲ ۷۵۰ همت بوده و در سال آینده، ۱۱۱۲ همت خواهد بود که معنای آن فشار بر مردم است.

در  سال آینده با توجه به رشد اخیری که در مصالح و دستمزدها داشتیم شاهد رشدی در حوزه عمرانی نخواهیم بود.

افزایش یک درصدی مالیات بر ارزش افزوده که درآمد آن ۶۰ همت است، تورم را افزایش خواهد داد.

نقاط ضعف لایحه از قوت آن بیشتر است.

درباره منابع و مصارف در لایحه دولت شفاف سازی نشده است.

در خصوص حقوق با توجه به تورم ۴۵ درصدی افزایش ۱۸ و ۲۰ درصدی منطقی نیست.

 

 نماینده قزوین: به سراغ سرمایه‌دارانی می‌روند که از منابع کشور استفاده کرده اما مالیات نمی‌پردازند

به گزارش خبرنگار جماران؛ روح الله عباسپور نماینده قزوین در جریان بررسی کلیات لایحه بودجه ۱۴۰۳ در صحن علنی مجلس در موافقت، گفت:

لایحه بودجه بر مبنای فرمایشات مقام معظم رهبری تهیه شده است که سال جاری را مهار تورم و رشد تولید نامگذاری کرده‌اند‌.

بودجه سال ۱۴۰۳ یک بودجه ضد تورمی است چرا که منابع و مصارف را دولت به شکل واقع‌بینانه دیده است.

برای جلوگیری از کسری بودجه و افزایش تورم باید منابع را واقعی در نظر بگیریم. 

گفته شده چرا هم فروش نفت و هم قیمت نفت در لایحه بودجه پیشنهادی کاهش یافته است و این نشان از شفافیت بودجه و واقع‌بینانه بودن آن دارد. 

افزایش درآمد مالیاتی از محل فرار مالیاتی دیده شده و به سراغ سرمایه‌دارانی می‌روند که از منابع کشور استفاده کرده اما مالیات نمی‌پردازند.

 

نماینده فلاورجان: قدرت خرید خانواده‌ها براساس بودجه ۱۴۰۳ نصف خواهد شد!

به گزارش خبرنگار جماران؛ سید ناصر موسوی لارگانی ذاکر نماینده فلاورجان در جریان بررسی کلیات لایحه بودجه ۱۴۰۳ در صحن علنی مجلس در مخالفت، گفت:

بودجه پیشنهادی دولت از چندین جهت دارای ایرادات اساسی است و این به نحوی نیست که در مجلس قابل اصلاح باشد.

دست مجلس برای تغییر اعداد و ارقام بودجه زیاد باز نیست و اگر تغییرات زیادی ایجاد شود به اختلاف می‌انجامد و اگر دولت دچار مشکل شود مسئولیت آن را قبول نمی‌کند.

لایحه بودجه پیشنهادی نیاز به بازبینی لازم دارد.

درآمدهای غیرواقعی در برابر هزینه‌های واقعی ایراد اساسی بودجه است. برخی از درآمدهای پیش‌بینی شده قابل تحقق نیست.

در این لایحه اثری از مصوبات مجلس در برنامه هفتم توسعه در خصوص همسان‌سازی حقوق بازنشستگان و کارمندان دیده نمی‌شود.

قدرت خرید خانواده‌ها براساس این بودجه به نصف سال ۱۴۰۲ کاهش پیدا خواهد کرد.

آفت همیشگی بودجه یعنی کسری و ناترازی دیده می‌شود.

 فروش نفت به نرخ ۶۵ دلار و صادرات روزانه یک میلیون و ۳۰۰ هزار بشکه غیرواقعی به نظر می‌رسد.

 

نماینده تربت حیدریه: رای دادن به لایحه بودجه ۱۴۰۳ یعنی تجویز ادامه فشار بر مردم!

به گزارش خبرنگار جماران؛ محسن زنگنه نماینده تربت حیدریه در جریان بررسی کلیات لایحه بودجه ۱۴۰۳ در صحن علنی مجلس به مخالفت پرداخت و گفت:

در برنامه هفتم دولت مکلف به کاهش بدهی‌های خود شده که این اتفاق در لایحه بودجه عملیاتی نشده است.

دولت در دو سال گذشته تعداد ۲ میلیون مودی را به ۴ میلیون افزایش داده است حالا دولت چقدر می‌خواهد به این تعداد اضافه کند؟

امسال در بحث هدفمندی یارانه‌ها کمبود داشتیم و فقط ۱۵۶ همت برای گندم پرداخت شد حالا دولت از کجا می‌خواهد یارانه نان، دارو، خرید گندم و موارد دیگر را پرداخت کند؟ دولت فقط ۱۵ درصد افزایش برای منابع هدفمندی دیده است.

در این لایحه هیچ برنامه مشخصی برای رشد اقتصادی ۸ درصد وجود ندارد.

رای دادن به این بودجه به معنای زیر پا گذاشتن برنامه هفتم توسط خود مجلس، تجویز ادامه فشار بر مردم، عدم پایبندی به متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان، ادامه انفعال دولت در تامین منابع جدید و رشد اقتصادی است./ جماران

 

نماینده قم: همسان‌سازی حقوق بازنشستگان در سال ۱۴۰۳ بر اساس برنامه هفتم اجرایی خواهد شد

به گزارش خبرنگار جماران؛ احمد امیرآبادی فراهانی نماینده قم در جریان بررسی کلیات لایحه بودجه ۱۴۰۳ در صحن علنی مجلس به موافقت پرداخت و گفت:

درباره موضوع افزایش مالیات، بر اساس بررسی‌های که انجام دادم دولت در راستای اجرای دو قانون پایه مالیاتی را افزایش دادند و نرخ مالیاتی را در برخی از موارد نیز کاهش دادند.

من به عنوان یکی از اعضای کمیسیون تلفیق حتما با افزایش یک درصدی مالیات بر ارزش افزوده مخالفت خواهم کرد.

بحث واقعی بودن بودجه بر مبنای عملکرد و رشد ۸ درصدی منابع بودجه موضوع بسیار مهمی است و دولت امسال از منابع به مصارف رسیده‌ است.

برنامه همسان‌سازی حقوق بازنشستگان در سال ۱۴۰۳ را بر اساس برنامه هفتم اجرایی خواهند کرد و عدد ۵۹ همت را در این زمینه در نظر خواهند گرفت.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.