مراسم دهمین سالگرد ارتحال حبیبالله عسکراولادی با حضور جمعی از شخصیتهای سیاسی اصولگرا در مجتمع فرهنگی هنری شهدای مؤتلفه اسلامی برگزار شد.
مراسم دهمین سالگرد ارتحال مرحوم حبیبالله عسکراولادی عصر امروز(یکشنبه 14 آبان ماه) در مؤسسه فرهنگی هنری شهدای مؤتلفه اسلامی برگزار شد.
به گزارش خبرنگار جماران، حسین انواری در ابتدای این مراسم طی سخنانی مرحوم عسکراولادی را یکی از خدمتگزاران به اسلام دانست که الگوهایی از این شخصیت در 70 سال بروز و ظهور داشته، و گفت: جسم عسکراولادی در جمع ما نیست ولی راه، فریادها و آموزشهای او در پیش روی ما است. اقتدار و ماندگاری مردان الهی کار برای خدا، خلوص و مقاومت در برابر مشکلات است.
عضو شورای مرکزی حزب مؤتلفه اسلامی یادآور شد: در زمان حاضر با بلیه ای در صحنه بینالمللی مواجه هستیم؛ دژخیمی به نام اسرائیل با حمایت آمریکا کودکان فلسطینی را به طور دردناکی قتل عام میکند. اما بعد دیگرش این است که داریم به یک اجماع بینالمللی میرسیم؛ و حتی رسوایی برخی دولتهایی که با مردمشان همراهی نمیکنند.
وی با اشاره به اینکه ابعاد شخصیتی مرحوم عسکراولادی خیلی مختلف است، اظهار داشت: عسکراولادی از زمان خودش جلوتر نظر میکرد و اسیر زمان خودش نیود؛ آیندهنگر و دوراندیش بود و جهتگیریاش به سوی یک جامعه نمونه اسلامی بود. قبل از پیروزی انقلاب این مباحث را داشت و تحزب را هم بت این جهتگیری نگاه میکرد.
انواری ادامه داد: مرحوم عسکراولادی برای تحقق و استحکام مردمسالاری دینی معتقد بود باید افکار پراکنده مردم را جهت و شکل بدهیم و به محور ولایت نزدیک کنیم. معتقد بود راه رهایی از خودخواهی، توجه به مردم است.
به گزارش خبرنگار جماران، محمدجواد لاریجانی نیز طی سخنانی در این مراسم گفت: نسل ما از مرحوم عسکراولادی چیزهای مهمی را میآموخت. اولین جایی که از محضر ایشان استفاده کردم شورای سیاسی دولت در زمان مهندس موسوی بود. آن وقت بحث اسلام پویا مطرح بود و امام، اسلام فقاهتی و آن هم فقه سنتی و آن هم جواهری را مطرح کرد.
این کارشناس مسائل سیاسی افزود: مرحوم عسکراولادی به ما یاد داد که در کار حکومت چطور باید نظر مخالف را شنید و عقل را حاکم کرد. کسانی که بعدا اصلاحطلب شدند سینهچاک ولایت بودند و میگفتند هرکسی کمترین حرفی علیه امام بزند، ضد ولایت فقیه است.
وی تأکید کرد: مهمترین چیزی که ما آموختیم وظیفه الهی بود. دین اقامه میخواهد و اقامه دین به وسیله اقامه حکومت است. اسلام دین مشروعیت نسبت به حکومت و حاکم است ولی غربیها میگویند ما مردم را از فکر سیاسی انداختهایم و کسی راجع به مشروعیت حاکمیت فکر نمیکند. مهمترین درسی که من از مرحوم عسکراولادی شنیدم این است که مشروعیت ولایت را بشناسیم و عمل کنیم.
لاریجانی ادامه داد: در ضمن وظایف الهی، ایشان باب نقد را نبستند و اجتهاد سیاسی اصطلاح ایشان است و لذا به نسل جوان جرأت میداد که اجتهاد کنند. اتفاقا در دنیای امروز آنقدر لایههای اطلاع نماها زیاد شده که فهمیدن واقعیت بسیار سخت است. لذا امروز در مراکز علمی به جای عقل نقاد، زبان فحاش داریم. مرحوم عسکراولادی ما را آموزش میداد که عقل نقاد داشته باشیم و از شنیدن حرف مخالف نترسیم.
وی تواضع را یکی از ویژگیهای مرحوم عسکراولادی عنوان کرد و گفت: متواضع بودن غیر از توسری خوردن است؛ یعنی خودشیفتگی نداشته باشید. در دولتهای گذشته دیدیم که خودشیفتگی چه بلایی بر سر ما آورد.
این کارشناس مسائل سیاسی در بخش پایانی سخنان خود حزب مؤتلفه اسلامی را یکی از بهترین تشکلهای سیاسی کشور دانست و افزود: حزب و تشکل سیاسی محل تربیت نیروهای مملکت است. واقعا باید این حزب تحول مهمی پیدا کند و نسل پرتحرکی به آن بپیوندد. اینجا میتواند یک مرکز آموزشی قوی برای نسل آینده باشد. نگران این نباشیم که نیروهای ما در انتخابات رأی نیاوردند، بلکه برای 10، 20 سال آینده برنامهریزی کنید. حزب سیاسی باید در همه مسائل سیاسی حضور و موضع داشته باشد.