به گزارش جماران: چند روز قبل محسن زنگنه سخنگوی کمیسیون تلفیق گفت: مواد لایحه برنامه هفتم توسعه ۱۱۸ ماده است. علاوه بر آن، مادههای الحاقی داشتیم که این مواد الحاقی به تدبیر ریاست مجلس و تامین نظر دولت به کمیسیون تلفیق جهت بررسی، ارجاع داده شد و در مجموع ۲۰ ماده الحاقی به برنامه هفتم توسعه به صورت مجدد به تصویب کمیسیون تلفیق رسید و حدود ۱۰ مورد هم فعلا مراعا مانده که مورد بررسی قرار خواهد گرفت. اگر ۱۰ مورد مراعا در کمیسیون تلفیق تصویب شود، حدود ۳۰ ماده در کمیسیون تلفیق پذیرفته شده و مجددا بارگزاری شده و به صحن ارجاع می شود و اما اگر آن ۱۰ مورد رد شود تنها ۲۰ ماده تصویب شده مد نظر خواهد بود که بارگذاری شده و به صحن باز می گردد.
در اینباره احمد امیرآبادی فراهانی عضو کمیسیون اقتصادی و نماینده مردم قم در پاسخ به سوال خبرنگار جماران نسبت به اعتراضات چند بارهی وی در جلسه بررسی برنامه هفتم توسعه گفت: علت اعتراضات من عدم رعایت قانون آئین نامه است. چون اگر این قانون اینجا به خوبی رعایت نشود و برخی رویههای غلط رواج پیدا کند، در دورههای بعد مجلس قطعا اکثریتی حقوق اقلیت را پایمال میکنند و اکثریتی در آینده دیکتاتوری را در مجلس راه میاندازند لذا ما نباید اجازه دهیم آئین نامه زیر پا گذاشته شود.
اعتراض من نسبت به عدم اجرای آئین نامه است
وی ادامه داد: به طور مثال، گزارشی را کمیسیون به داخل صحن میفرستد؛ کمیسیون طبق آئین نامه نمی تواند گزارش خود را در صحن پس بگیرد، مگر اصلاحیه بزند و اصلاحیه در سیستم ثبت شود. بلکه نمایندگان حق پیشنهاد دارند تا آن پیشنهاد مجددا مطرح شود. همچنین کمیسیون نمی تواند بگوید تبصرهای که من گزارش کردم را در صحن حذف کنید، بلکه نمایندگان باید حذف کنند. نقض اینها رویههای غلط است و بعدها عرف میشود. اعتراض من به عدم اجرای آئین نامه است و چندین بار نیز به این مسأله اعتراض کردم. زمانی که در هیات رئیسه بودم هیچ گاه این کارها را انجام نمیدادم، چرا که نمیشود آئین نامه را به راحتی زیر پا گذاشت.
باید مراقبت کنیم آئین نامه دقیق اجرا شود
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با بیان اینکه برنامه هفتم یکسری محاسن و معایب دارد، گفت: باید مراقبت کنیم آئین نامه دقیق اجرا شود. زمانی که سخنگوی کمیسیون پشت تریبون قرار میگیرد باید از مصوبات کمیسیون دفاع کند، چرا که اکثریت نفرات کمیسیون یعنی نصف به علاوه یک به این طرح رأی داده اند و سخنگو حق ندارد نظر خود را اعمال کند و باید از نظر کمیسیون دفاع کند؛ حتی اگر مخالف باشد. اما وقتی خلاف کمیسیون میگوید، حق افرادی که به این مصوبه رأی دادند را پایمال میکند.
امیرآبادی فراهانی با انتقاد مجدد از زیرپا گذاشتن آیین نامه داخلی مجلس گفت: من نیز نزد دکتر قالیباف رفتم و دلیل اعتراض خودم را بیان کردم، اما ایشان گفتند آن چیزی که در ما تبصره حذف کردیم و شما اعتراض دارید، مصوبه کمیسیون نبوده است، بلکه رییس کمیسیون آن را نوشته است و نمایندگان کمیسیون به آن اعتراض دارند. من گفتم، راهکارش این بود که شما به کمیسیون ارجاع دهید و کمیسیون خود این را حذف میکرد و گزارش میداد؛ نه این که ما در صحن بگوییم کمیسیون گفته است این تبصره را حذف کنید؛ این کار قابل قبول نیست.
وی تصریح کرد: برنامه هفتم یک سری محاسن و معایب دارد و مجلس باید با دقت آن را بررسی کند و محاسن و معایب آن را بگوید.
امیرآبادی فراهانی همچنین در پاسخ به این سوال که آیا رشد ۸ درصد اقتصادی پیش ببنی شده در برنامه هفتم محقق میشود یا نه؟ گفت: نظر من این است که این رشد حدود 3/8 تا چهار درصد تحقق پیدا میکند، ولی چون 8 درصد جزو ابلاغ سیاستهای کلی است قطعا باید در قانون همان ۸ درصد مورد نظر قرار بگیرد..
اعتقاد دارم در قانون برنامه به تامین منابع نیازی نداریم
نماینده مردم قم در مجلس در خصوص همسان سازی حقوق بازنشستگان در برنامه هفتم، تصریح کرد: به دنبال این هستند که منابع آن مشخص شود، کما اینکه اعتقاد دارم در قانون برنامه به تأمین منابع نیازی نداریم. تامین منابع در بودجه است و یکی از اشتباهات در آیین نامه همین است؛ ما در قانون برنامه چیزی به نام «تامین منابع» نداریم، چرا که قانون برنامه پیشبینی توسعه برنامه ۵ ساله است؛ این برنامه را مینویسند و در قانون سالیانه که بودجه است و برشی از برنامه ۵ ساله محسوب می شود، منابع مالی پیشبینی میشود و اگر منابع مالی نتوانست پیش بینی شود مجلس بودجه آن را تصویب نمیکند و از آن برنامهای که تصویب کرده است عبور میکند. لذا برداشت از این مساله خطا است و قانون برنامه هیچ نیازی به تامین منابع ندارد؛ همانطور که در برنامه ششم این پیش بینی ها را آوردیم، در برنامه هفتم هم میتوانیم این مسأله را بیاوریم و در طول سال ها آن را در بودجه سالیانه را بگذاریم و هیچ مشکلی هم ندارد.
دولت در تعیین قیمت سوخت آزاد است و نیازی به مصوبه مجلس ندارد
امیرآبادی فراهانی در خصوص قیمت سوخت در برنامه هفتم گفت: دولت در تعیین قیمت سوخت آزاد است و نیازی به مصوبه مجلس ندارد و در قانون هدفمندی یارانهها چند قانون دارد. افرادی هم که بعضا صحبت میکنند به دلیل این است که در سال انتخاباتی هستیم و خیلی از صحبتهای نمایندگان انتخاباتی است. آن روز هم به آصفری نماینده اراک که در مورد حقوق بازنشستگان صحبت میکرد تذکر دادم و گفتم، مخالف با افزایش حقوق بازنشستگان نیستم، اما نظر من این است که حتما باید به مبلغ حقوق آنها اضافه شود؛ چون هزینههای درمان و رفت و آمد فرد بازنشسته بیشتر از فرد شاغل است.
وی اضافه کرد: اما اینکه در مورد ایثارگران و بازنشستگان و کارگران بگوییم اینها برای رأی آوردن خودمان است، این افراد به فکر مردم و کارگران و بازنشستگان نیستند و فقط به دنبال انتخابات و رأی آوردن هستند. آن فردی که به فکر مردم است در مجلس پیشنهاد میدهد، دفاع میکند و رأی میدهد و زمان رأی گیریها تصمیم نهایی مشخص میشود. در غیر این صورت خیلی از افراد شعارهای زیاد میدهند و رییس مجلس هم چندین بار این موضوع را تذکر داده است.
وی با انتقاد از کارهای تبلیغاتی در صحن مجلس، گفت: این مسأله فقط وقت را میگیرد؛ صحن مجلس میلیاردها تومان هزینه دارد و حقوقی که کارمندان میگیرند نتیجهاش برگزاری این صحن است. لذا هزینهها باید بین دقایق این صحن تقسیم شود و برای همکاران ما زمان مسئولیت شرعی دارد؛ اما ما بارها این واقعیت را گفتیم و آنها ناراحت میشوند!