با حکم رهبر معظم انقلاب، سید عباس صالحی به عنوان نماینده ولی فقیه و مدیر مسئول روزنامه اطلاعات منصوب شد.

به گزارش جماران؛ واکنش ها به انتصاب سید عباس صالحی به عنوان مدیرمسئول روزنامه اطلاعات با حکم رهبر معظم انقلاب در پی می آید:

 

تسنیم: درباره اصل و محتوای حکم معنادار رهبر معظم انقلاب برای روزنامه اطلاعات/ تکریم تنوع سلایق در چارچوب انقلاب و مساله آزادی

خبرگزاری تسنیم نوشت:

رهبر معظم انقلاب امروز در حکمی سید عباس صالحی را به عنوان مدیرمسول موسسه اطلاعات منصوب کردند. انتصابی که در پی رحلت حجت‌الاسلام دعایی مدیر پیشین این موسسه صورت گرفت و البته معانی مهمی دارد.

کیهان و اطلاعات روزنامه‌هایی هستند که مدیران آنها در کشور توسط ولی فقیه انتخاب می‌شوند. مرحوم آقای دعایی حدود ۴۲ سال پیش با حکم امام خمینی(ره) به این سمت منصوب شده بود و همچون تمام احکام امام(ره)، آیت‌الله خامنه‌ای نیز بعد از رهبری، آن حکم را تغییر ندادند.

عنایت به تفاوتهای بسیار میان کیهان و اطلاعات، بعضاً این تحلیل را‌ برای عده‌ای پیش می‌آورد که با توجه به تحلیلشان در نزدیکتر بودن موضع کیهان به مواضع رهبر معظم انقلاب، احتمالاً عدم جابجایی آقای دعایی صرفاً به دلیل ملاحظه‌ای ابقای حکم امام(ره) صورت میگیرد وگرنه رهبر انقلاب حتماً فردی نزدیک به سلیقه کیهان را بعنوان مدیر اطلاعات منصوب میکردند. 

اما اصل انتصاب آقای سید عباس صالحی به عنوان جایگزین مرحوم دعایی و محتوای این حکم بسیار پرمعنا بود. اولاً اقای صالحی از چهره‌های سیاسی هستند که به عنوان اصلاح‌طلب یا چپ سنتی شناخته‌ می‌شود و اگرچه فرد مقید و خوشنامی است اما سلایق سیاسی او با اصولگرایان متفاوت است و از این جهت با آقای حسین شریعتمداری کیهان اختلاف نظرهای محسوس دارد.

اما غیر از سابقه و کاراکتر آقای صالحی، متن حکم نیز تصریح میکند که آیت الله خامنه‌ای ترجیح می‌دهد روزنامه‌های زیر نظر ایشان با سلایق متعدد اداره شوند؛ با این حال یک قاعده و مبنای بسیار مهم وجود دارد و آن تنوع سلایق در چارچوب اعتقاد راسخ به انقلاب اسلامی است.

درواقع اعتقاد به تنوع سلایق نه حالت رادیکال غیراصولی به خود میگیرد که ظلم و اقدام علیه انقلاب را به نام تجویز اختلاف سلیقه توجیه کنیم و نه آنکه در ذیل اصول نیز سلایق را به رسمیت نشناسیم. 

ممکن است سلیقه و بعضی اقدامات سیاسی آقای دعایی برای برخی دیگر در درون جبهه انقلاب مصداق خط مقدم و بهترین نوع عملکرد محسوب نشود، اما آنگاه که از دریچه حکمرانی و رشد جامعه به موضوع نگریسته شود، نگهداشتن این سلایق در کنار یکدیگر، اقدامی اصولی و هنرمندانه است.

رهبر معظم انقلاب در تیرماه سال ۸۸ نیز فرموده بودند: «یک وقتی به خود آقای خاتمی هم گفتم که اگر امروز یک جریان چپی در کشور وجود نداشت، من لازم میدانستم یک جریان چپ به‌وجود بیاورم تا برآیند این دوتا حرکت -حرکت آقای هاشمی و او- یک برآیند معتدل شود. ۸۸/۰۴/۲۰»

***

حمیدرضا جلائی پور:

جناب آقای سیدعباس صالحی

انتخاب شایسته جنابعالی به عنوان نماینده ولی فقیه و مدیر مسئول روزنامه اطلاعات را تبریک می‌گویم.

***

آذر منصوری، دبیرکل حزب اتحاد ملت ایران اسلامی:

بعد از مرحوم دعایی، دکتر عباس صالحی یک انتخاب خوب برای مؤسسه اطلاعات بود. او علاوه بر تخصص و دانش از تجربه بالایی هم در این حوزه برخوردار است. امیدوارم در ایفای این مسئولیت موفق باشند.

بیش باد

***

علی شکوری راد، سخنگوی جبهه اصلاحات:

آقای سیدعباس صالحی جایگزین بسیار شایسته‌ای برای مرحوم دعایی در موسسهٔ اطلاعات‌‌ است. وی شهره به اعتدال، انصاف و ارتباط خوب با طیف متکثر اهل فرهنگ است. تداوم و تعمیم نگاه و رویکردی که در حکم انتصاب او به منصه ظهور رسیده است می‌تواند موجب گشایش در عرصه‌های فروبسته اداره کشور باشد.

***

عبدالناصر همتی:

حسنِ انتصاب دوست گرامی جناب آقای دکتر صالحی به مدیریت موسسهٔ اطلاعات را به ایشان و اهالی فرهنگ و رسانه تبریک عرض می‌کنم. تخصص لازم، اعتدال، اعتماد اصحاب فرهنگ و فضائل انسانی‌شان،نویدبخشِ تداوم مسیر مرحوم دعایی است.

***

سعید شریعتی:

آقای عباس صالحی انسان فرهیخته، متواضع، روشن‌اندیش و کاردانی است. ۴ سال صدارت وزارت ارشاد ایشان را عمیقا با چالش‌های حوزه فرهنگ و رسانه و دغدغه‌های اهالی فرهنگ، مساله شکاف‌ها و افتراقات ناشی از اعمال سانسور و ممیزی و بی‌اعتمادی اهالی فرهنگ به سیاست‌های رسمی آشنا کرده است.

رهبری در حکم انتصاب ایشان به مدیریت موسسه اطلاعات به حفظ خصوصیت چند وجهی نگاه‌ها و سلایق سیاسی روزنامه اطلاعات بر طریقی که مرحوم دعایی می‌رفت تاکید کرده‌اند. 

ضمن تبریک این انتصاب شایسته برایشان در جهت تحقق این امر وجذب حداکثری اهالی فرهنگ و اندیشه آرزوی توفیق می‌کنم.

***

دیاکو حسینی:

بعد از خبر تلخ درگذشت روحانی انسان و شریف، سید محمود دعایی، حکم سخاوتمندانه رهبری در انتصاب برادر عزیزمان آقای سیدعباس صالحی، خبری امیدبخش برای تداوم اعتدال و خرد و دانش و ادب در موسسه اطلاعات بود. برایشان آرزوی موفقیت در ادامه راه مرحوم دعایی را دارم.

***

عبدالله گنجی:

انتصاب جناب صالحی به ریاست موسسه و روزنامه اطلاعات نشان می دهد رهبری به حفظ سلایق سیاسی درون نظام اعتقاد و التزام دارد و وجود آنان را لازم و ضروری می داند.این انتصاب تجربه نمادینی برای تأمل و تعمق، تجدیدنظر طلبان است.نمی شود همزمان هم"درنظام"بود و هم"برنظام"

***

سید محمد علی ابطحی:

انتصاب عباس‌ صالحی برادر عزیزم را به ریاست روزنامه اطلاعات به فال نیک میگیرم.

او می تواند مروج‌ اعتدال و منادی مدارا و‌همدلی در جامعه باشد.

به ایشان تبریک میگویم

***

علی ربیعی:

در خلوت خود و در سوگ سید محمود دعایی با خود زمزمه می‌کردم "چون که گل رفت و گلستان درگذشت" ،که پیام رهبر انقلاب در انتصاب سید عباس صالحی چونان تسلایی بامعنا از راه رسید. نشانی از آن که گرچه آن گل و باغبان رفت اما گلستان اطلاعات باقی است و سرگذشت بلبل شنیدنی‌تر از هرزمان دیگر‌‌!

***

محمدمهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی:

جناب آقای دکتر سیدعباس صالحی

سلام علیکم

انتصاب بجا و شایسته جنابعالی از سوی رهبر حکیم انقلاب اسلامی به نمایندگی معظم له در موسسه اطلاعات و مدیرمسئولی این روزنامه را تبریک عرض می کنم.

از خداوند سبحان برای یار دیرین انقلاب، امام و رهبری مرحوم حجت الاسلام و المسلمین سید محمود دعایی که موجبات توسعه کمی و کیفی شایسته آن موسسه کهنسال رسانه ای را فراهم آوردند علو درجات، و برای جنابعالی تداوم توفیق در این سنگر مهم از نظام مقدس اسلامی را در پرتو عنایات صاحب این ایام، حضرت ابالحسن الرضا علیه آلاف التحیه و الثنا خواستارم.

۱۸ خرداد ۱۴۰۱ 

***

علیرضا معزی:

مدت‌ها یکدست‌سازی را یگانه نسخه‌ی شفابخش بحران‌ها و بن‌بست‌ها تبلیغ کردند غافل از اینکه یکدست‌سازی، بحران‌زا و بن‌بست‌ساز است.

خوشبختانه پیام مقام معظم رهبری در انتصاب دکتر صالحی نشان از آن دارد که راس نظام، کماکان جذب حداکثری را راهبرد می‌داند و تاراندن سرمایه‌ها را بن‌بست‌ساز.

***

تکمیل می شود...

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
15 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.