مجمع نیروهای خط امام به مناسبت سالروز رحلت بنیانگذار جمهوری اسلامی بیانیه ای صادر و در بخشی از آن تاکید کرد: در منطق امام خمینی، انتخابات (اعم از ریاست جمهوری و مجلسین و شورای شهر) امری مهم و مشروعیتساز است که با هیچ بهانه و سلیقهای نمیتوان و نباید از اهمیت آن کاست یا زمینههای مشارکت مردم را در آن محدود نمود. به همین دلیل مشارکت در انتخابات و استفاده از این فرصت نه یک امتیاز که حق طبیعی و غیرقابل تغییر است.
به گزارش جماران از پایگاه اطلاع رسانی خط امام متن کامل بیانیه به این شرح است:
ایام ارتحال رهبر کبیر انقلاب و بنیانگذار جمهوری اسلامی، امام خمینی (س)، منادی بزرگ آزادی و عدالت و مردمسالاری مبتنی بر دین را به همه مردم ایران و علاقمندان به آن عزیز در سراسر جهان تسلیت میگوییم.
امروز یکی از ضروریترین وظایف شاهدان و کوشندگان در مسیر انقلاب اسلامی و علاقمندان به تعالی ایران عزیز، بازخوانی و ارائه تعریفی نو و منطبق با تحولات سیاسی و فرهنگی از اهداف و آرمانهای امام و ارزیابی وضعیت فعلی با آنهاست.
روشن است که استقرار و تثبیت جمهوری اسلامی جز با پذیرش حق حاکمیت مردم بر سرنوشت خود، و رعایت حقوق شهروندان و اتکاء به رأی و رضایت آنها امکان پذیر نبود.
امام خمینی (ره) با ترکیب جمهوریت و اسلامیت و تایید ملت، حکومتی بنیان نهاد که نه تنها موافق قواعد دموکراسی بود که با اصول و ارزشهای دینی هم سازگاری داشت. افسوس که امروز در سایه حذف و طرد بسیاری از شاگردان و فرزندان معنوی امام، شاهد ظهور جریانی هستیم که نه تنها جمهوریت را هدف گرفته که ارزشهای منبعث از دین را هم با قرائتی متصلب و تنگنظرانه به حاشیه میراند. اینان نه به حقوق مردم احترام میگذارند و نه به اسلام ناب بعثت و مکتب بلند غدیر وفادارند. امام خمینی(ره) به عنوان فقیهی بزرگ صراحتاً نظر مردم را در تاسیس و مشروعیت حکومت شرط میدانست و تا آخرین لحظه بر آن تاکید مینمود.
در بینش امام خمینی(س) مردم هم در ایجاد نظام اسلامی و هم در نظارت بر آن نقش دارند و حضور آنها زینتی نیست و همه ارکان نظام اعتبار خود را از مردمی میگیرند که امام ولینعمت میخواندشان. او منادی اسلام ناب، مظهر عزت و سربلندی مردم و پاسدار استقلال کشور و کرامت مردم و اهل تعامل و قائل به استفاده از دستاوردهای نوین بشر در عرصههای سیاسی و فرهنگی و اجتماعی بود.
در منطق امام خمینی، انتخابات (اعم از ریاست جمهوری و مجلسین و شورای شهر) امری مهم و مشروعیتساز است که با هیچ بهانه و سلیقهای نمیتوان و نباید از اهمیت آن کاست یا زمینههای مشارکت مردم را در آن محدود نمود. به همین دلیل مشارکت در انتخابات و استفاده از این فرصت نه یک امتیاز که حق طبیعی و غیرقابل تغییر است.
در باور امام، همه انسانها علاوه بر کرامت ذاتی، از آزادی و حق تعیین سرنوشت برخوردارند و مشارکت در اداره امور جامعه امری ضروری است که در مسیر سنتهای الهی و تاریخی قرار دارد و مقاومت در برابر آن رفتاری غیر شرعی، ناصواب و به غایت خسارت آفرین است.
دردمندانه باید بگوییم که چشم پوشیدن از تحولات اجتماعی و فرهنگی و سیاسی و توقف در نگاههای تنگنظرانه، پاسخگوی پرسشها و نیازهای لحظه به لحظه و نوشونده انسان عصر حاضر نیست.
عزیزان! جامعه ما از دو قرن پیش حرکتی تکاملجویانه را آغاز نمود که نهضت امام خمینی و قیام پانزده خرداد در تداوم آن بود و سرانجام به انقلاب اسلامی انجامید. انقلابی که هم خواست تاریخی ملت یعنی نفی استبداد، وابستگی و استعمار و عقب ماندگی را به خوبی منعکس کرد و هم با هویت تاریخی و دینی جامعه سازگاری داشت.
تفاوت نگاه امام با دیگران در این بود که خود را منحصر به ظواهر ننمود و به جوهر دین و آثار و نتایج آن مبتنی بر اجتهاد پویا عنایت داشت. امام از پایگاه اسلام خواستار استقلال و حق حاکمیت مردم بر سرنوشت خود شد و استقلال، آزادی و حاکمیت بر سرنوشت را برای مردم و کرامت آنان میخواست و این همان توجه به جوهر دین است.
براین اساس جمهوری اسلامی بعنوان ثمره مبارزات آن یگانه دوران و هزاران شهید و ایثارگر عظیمالشأن، همواره باید خود را در نسبت با اندیشه و عمل ایشان بسنجد و ضمن استقبال از نقدها و توصیههایی که از سر دلسوزی و خیرخواهی ارائه میشود، زمینههای مشارکت همه سلیقههای موجود در جامعه و بالا بردن ظرفیتهای اعتماد عمومی را بیش از پیش در دستور کار قرار دهد.
والسلام
مجمع نیروهای خط امام