سرخط اخبار: دیدارمقام معظم رهبری با وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، مسوولان و نمایندگان فرهنگی ایران در خارج از کشور گزارش وزیراطلاعات به نمایندگان درجلسه غیر علنی در ارتباط با دستگیری ریگی سید محمد خاتمی: «جمهوری اسلامی» دشمن دارد برگزاری همایش وحدت اسلامی
لاریجانی:زمان رفع ظلم از قلمرو اسلامی فرارسیده است
علی لاریجانی در جلسه علنی مجلس ضمن تبریک آغاز هفته وحدت به ملت ایران و نمایندگان مجلس اظهار داشت: وقت آن است که امت اسلامی با تمسک به آیین محمدی، ید واحده گردند و یکسره و یکدل به همگرایی و مددرسانی به یکدیگر در رفع ظلم و توسعه قلمرو اسلامی تلاش نمایند.
لاریجانی ادامه داد: از ابتدا چنان پیوندی در قلوب گروندگان ایجاد شد که امت اسلام خود را یک حقیقت واحد بپندارند و مسیر درک حقایق متعالی را در سلوک اخلاقی بیابد و علم آموزی و درک حقایق را وظیفهای از آغاز تا پایان زندگی دنیوی بداند و عدالت را چنان ستون استواری زندگی فردی و اجتماعی تلقی کند تا همه مظاهر ظلم و جهل از قلمرو بشری زدوده گردد.
رییس مجلس گفت: این حرکت فکری و عملی مترقی با گامهای جهنده قلمروهای انسانی آن زمان را در نوردید و حکومتهای خود ساخته بشری را تسلیم نمود و موجی از ظهور فرهنگ و علم پیشرو به وجود آورد که درخشندگی تمدن اسلامی دشمنان زمانه را به تلاطم انداخت و از آن زمان با روشهای مختلف چه با زور بیرونی و چه با رخنه درونی به مقابله با آن پرداختند. این سان که امروز نیز سیاستهای استکباری امریکا و غرب نیز نقطه کانونی هدفگیری خود را عالم اسلام و خاورمیانه قرار داده است.
لاریجانی اظهار داشت: امروز یکی از موضوعات مهم عالم اسلام مساله فلسطین است که خوشبختانه در روزهای اخیر رهبران شجاع و قدرتمند فلسطین میهمان جمهوری اسلامی ایران هستند. در این 60 سال مبارزه ملت مقاوم فلسطین همه گونه طرحهای صلح تصنعی مورد آزمون قرار گرفت و عدهای که از سر کلاهبرداری و عدهای با خام اندیشی این طرحها را دنبال کردند اینک دریافتند که رژیم صهیونیستی رژیمی نیست که کوچکترین حق ملت فلسطین را محترم شمارد.
رییس مجلس با تاکید بر اینکه راه اصولی در رسیدن به هدف چیزی جز مقاومت نیست، گفت: اینک ملتها از ماجرای ساختگی دست پخت امریکا و صهیونیسم مطلع شدهاند و دیگر نداهای صلح طلبی آنان هیچ شنوندهای ندارد.
لاریجانی تاکید کرد: مجلس شورای اسلامی با وسعت نظر در همکاریهای بین المللی توسعه روابط دو جانبه ایران و ژاپن را به خصوص در قلمرو اقتصادی مورد حمایت قرار میدهد.
معاون سیاسی وزیر کشور :لایحه جامع قانون انتخابات ربطی به طرح مجمع تشخیص مصلحت نظام ندارد
سیدصولت مرتضوی معاون سیاسی وزیر کشور درباره اینکه چرا در لایحه بودجه سال 89، هیچ پیشنهادی در مورد کمک دولت به احزاب وجود ندارد،گفت : در شرایطی که تمام تلاش دولت براساس قانون سیاستهای اصل 44 این است که امور دولتی را به بخش خصوصی واگذار کند ، دلیلی ندارد که برای بودجه احزاب به مجلس پیشنهاد دهد.
وی به تشریح دیدگاه دولت درباره احزاب پرداخت که بخشهایی از آن بدین شرح است: حزبی که با پول دولت اداره شود نمیتواند به وظایف اصلیاش در نقد قدرت جامه عمل بپوشاند. مخارج احزاب بهجز چند جلسه شورای مرکزی و دفاتر استانی محدود است و به این خاطر نباید هزینه زیادی را برای آن متصور بود. از نظر دولت هیچ تمایزی بین خانه احزاب و سایر تشکلها وجود ندارد و دولت مثل همه احزاب دیگر به عنوان یک تشکل سیاسی از خانه احزاب حمایت میکنند. دوستان خانه احزاب باید در بعضی از موارد اصلاحاتی را در اساسنامه خود انجام دهند تا وزارت کشور بتواند تعامل بهتری با آنها داشته باشد. لایحه جامع قانون انتخابات در حال تدوین نهایی است و تمام تلاش وزارت کشور این است که در سریعترین زمان ممکن این لایحه را تقدیم هیات دولت کند. البته با توجه به اینکه اخیرا طرحی در مجمع تشخیص مصلحت نظام تحت عنوان سیاستهای کلی انتخابات مطرح است، ما قدری منتظر نتایج آن هستیم تا دوبارهکاری صورت نگیرد. کمیسیون ملی انتخابات و لایحه نظام جامع انتخابات دو مبحث جداگانه هستند، به گونهای که کمیسیون ملی انتخابات در خصوص سیاستهای کلی انتخابات است که برخی از آقایان در مجمع تشخیص مصلحت نظام آن را کلید زده و پیگیری بحث میکنند و این مساله ارتباطی با لایحه جامع انتخابات ندارد.
رییس نظام ایمنی هستهیی کشور: کارشناسان آژانس ایمنی نیروگاه بوشهر را تایید کردند
ناصر راستخواه ـ رییس نظام ایمنی هستهیی کشور ـ در حاشیه نشست پایانی بازبینی نظام ایمنی هستهیی کشور که با حضور تیم کارشناسان آژانس بینالمللی انرژی اتمی برگزار شده بود در جمع خبرنگاران گفت: تیمی که از طرف آژانس بینالمللی انرژی اتمی برای انجام بررسی جامع مرکز نظام ایمنی هستهیی کشور به ایران آمدند، برای یک ماموریت 12 روزه به تهران سفر کرده که حدود 12 نفر از متخصصان و کارشناسان آژانس هستند.
وی گفت: این متخصصان عمدتا رییس قانونی مرکزهای ایمنی کشورهای عضو آژانس هستند که در میان این کشورها، صاحبان تکنولوژی هستهیی و راکتورهای قدرت حضور دارند.
راستخواه با بیان این که اهمیت ایمنی نیروگاه بوشهر و بررسی آن از سوی کارشناسان آژانس از دیگر دلایل این تیم 12 نفره در ایران است، افزود: این تیم نظام ایمنی نیروگاه بوشهر را بررسی کردند و اطمینان حاصل کردند که کار ما درباره ایمنی بوشهر درست است و نظام به کار گرفته شده در نیروگاه بوشهر ایمنی نیروگاه را تضمین میکند.
او گفت: با توجه به این که ایران در نوک پیکان توجهات بینالمللی و جهانی است و تبلیغات سویی درباره نیروگاه بوشهر و به طور کلی فعالیتهای هستهیی ایران وجود دارد، حضور این کارشناسان و متخصصان آژانس تایید میکند که آخرین استانداردهای آژانس در نیروگاه بوشهر رعایت میشود و از زمان طراحی، نصب، ساخت و تست نیروگاه که اکنون در مرحلهی تست قرار دارد، بالاترین استانداردهای بینالمللی که برخی از این استانداردها حتی از استانداردهای آژانس بالاتر است؛ رعایت میشود و امروز تیم آژانس استاندارد بودن نظام ایمنی نیروگاه بوشهر را در گزارشی که ارائه کرده است، تایید میکند.
رییس نظام ایمنی هستهیی کشور با بیان این که گزارش ارائه شده از بررسیهای تیم آژانس درباره نیروگاه بوشهر و نظام ایمنی هستهیی ایران کاملا مثبت بوده است، اظهار کرد: گزارش آنها در اختیار آژانس قرار میگیرد و اگر ایران موافقت کند، گزارش مذکور در اختیار اعضای آژانس بینالمللی انرژی اتمی نیز قرار میگیرد.
کنفرانس وحدت اسلامی نمادی از اتحاد دلها و مذاهب
بیست و سومین کنفرانس بینالمللی وحدت اسلامی طبق روال سالهای گذشته با موضوع امت اسلامی از تنوع مذهبی تا فرقه گرایی از ۱۱تا ۱۳اسفند ماه (۱۵ تا ۱۷ربیع الاول (۱۴۳۱در سالن اجلاس سران کشورهای اسلامی با حضور متفکران و اندیشمندان جهان اسلام در حال برگزاری است.
در این کنفرانس ۱۵۰نفر از اندیشمندان و متفکران از ۴۸کشور جهان از کشورهای عمان، بحرین، عربستان، سوریه، تونس، لبنان، استرالیا، مصر، روسیه ، یمن، آمریکا، پاکستان، هندوستان، تایلند، سوئد، آذربایجان، انگلستان، دانمارک، اردن، مالزی، اندونزی، الجزایر، چین ،آلمان، فرانسه، عراق، ترکیه، گامبیا، افغانستان، لیبی، کویت، قطر و امارات متحده عربی حضور دارند.
در این کنفرانس همچنین حدود ۵۰۰شخصیت علمی و اجتماعی از مذاهب گوناگون داخلی شرکت دارند.
کنفرانس بینالمللی وحدت اسلامی که هر ساله در هفته وحدت و به مناسبت سالروز ولادت پیامبر اکرم (ص) برگزار میشود، در واقع نمادی از اتحاد و همبستگی دلها و قلبهای انسانهایی را به نمایش میگذارد که برغم دارا بودن مذاهب مختلف به دنبال هدف واحدی هستند.
در این کنفرانس که به همت مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی برگزار میشود، اندیشمندانی از سراسر جهان حضور دارند تا زمینههای اتحاد و همبستگی جهان اسلام مورد بررسی قرار داده و راه حلهای مناسب و موضعگیری مشترک در برابر آن را ارایه دهند.
به دنبال اعلام هفته وحدت از سوی جمهوری اسلامی ایران، تصمیم به برگزاری کنفرانس وحدت گرفته شد. تا سال ۱۳۶۹متولی برگزاری این کنفرانس، سازمان تبلیغات اسلامی بود و کنفرانس اول تا چهارم را این سازمان برگزار میکرد.
از سال ۱۳۶۹همزمان با سال تاسیس مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، این امر بر عهده مجمع گذاشته شد.
تاکنون صدها متفکر، عالم و مصلح از سراسر جهان و هزاران تن از علما و متفکران شیعه و اهل تسنن از مناطق مختلف ایران در این کنفرانس شرکت کرده و به ارایه مقاله، سخنرانی و بیان دیدگاههای خود پرداخته اند.
این کنفرانس هر سال به موضوعی پیرامون وحدت و ایجاد انسجام بین امت اسلامی و دیگر مذاهب میپردازد این موضوعات شامل مسائل مورد اهتمام کل امت اسلامی و اثرگذار در تحقق وحدت اسلامی است که تا به حال در بیست و دو کنفرانس برگزار شده، مورد بررسی قرار گرفته است.
برگزاری این کنفرانس با حضور اندیشمندان و علمای مذاهب و فرقههای مختلف ثمرات بسیار زیادی برای امت اسلامی به همراه داشته است که از جمله این فواید میتوان به گسترش روحیه تقریب بین علماء و اساتید دانشگاهها و متفکرین جهان اسلام، بررسی قضایای مهم امت اسلامی و چالشهای فراروی آن و پیشنهاد راه حلها (جهانی شدن، بیداری اسلامی، گامهای وحدت توازن بین اصالت و معاصرت...)، ارایه رهنمود به اجلاسها و کنفرانسهای اسلامی دیگر، عرضه دستاوردهای فکری فرهنگی جمهوری اسلامی ایران، حل برخی از اشکالات بین مذاهب اسلامی، گسترش روحیه تفاهم بین تودههای مسلمان و کوشش در یکسان کردن مواضع آنها، بزرگداشت سالانه هفته وحدت در داخل و خارج از کشور، تقویت ارتباط با تشکلهای تقریبی در سراسر جهان، پشتیبانی از اقلیتهای اسلامی در جهان که تعداد آنها به یک سوم مسلمانان میرسد و مطرح کردن مشکلات آنها، اشاره کرد.
آیتالله هاشمی رفسنجانی:اخلاقیون باید به داد بشریت برسند
آیتالله اکبر هاشمیرفسنجانی در همایش کنفرانس وحدت اسلامی که در محل سالن اجلاس سران برگزار شد، اظهار داشت: چیزی که برای همه روشن است این است که جهان اسلام با همه وسعت و امکاناتی که دارد و میتواند قویترین بخش جامعه بشیری باشد دچار اختلافات است و از وحدت و همدلی مقداری فاصله دارد که این برخلاف خاص صریح قرآن، اسلام و عقل است.
وی افزود: حیف است که نزدیک به 60 کشور مستقل اسلامی با در دست داشتن بهترین نقاط سوقالجیشی جهان و مکتب انسانساز و راهنمایی به نام قرآن نتواند از نعمت اتحاد برخوردار باشند. البته نمیگویم که از اتحاد برخوردار نیستیم ولی این میزان کم است.
ریس مجمع تشخیص مصلحت نظام هشدار داد که جهان اسلام از وحدت و همدلی فاصله گرفته است و در همین ارتباط گفت:اختلافات، منحصر به جهان اسلام نیست و در مسیحیت هم وجود دارد اما در اسلام با حضور محور اصلی وحدت یعنی قرآن و پخش آن از رسانههای گوناگون انتظار بیشتری در مورد وحدت وجود دارد.
هاشمیرفسنجانی تاکید کرد: یکی از ملاکهای به دست آوردن اتحاد تقواست و شاید این کمبود برای جامعه اسلامی وجود داشته باشد و بسیار دردآور است.
وی با بیان اینکه دردهای مربوط به اختلافات بیعلاج نیستند تصریح کرد: برخی از اختلافات فکری و عقیدتی، بخشی فقهی و قسمتی دیگر هم سیاسی است که دو نهاد درگیر آن هستند و نزاعهای فرعی فراوانی هم وجود دارد که خود را به سه منبع ذکر شده اختلاف منتهی میکنند.
رییس خبرگان رهبری با خاطرنشان ساختن اینکه در اسلام، قرآن و عقل راهکارهای روشنی برای وحدت وجود دارد ادامه داد: راهحل اختلافات عقیدتی علم کلام است و اگر بحثهای کلامی را در فضای آرام بین صاحبنظران بیان کنیم و بدون خشونت و نزاع مسایل کلامی را حل کنیم اختلافات عقیدتی کمتر میشود.
وی با بیان اینکه اختلافات فقهی هم مختص علماست و آنها هستند که در مقررات دینی اختلاف دارند البته نمیتوان گفت: نباید اختلاف در این زمینه باشد و خود خدا هم این را میخواهد و اگر اختلاف به نزاع کشیده نشود مضر نیست و میتواند منشا پیشرفت شود اما گاهی از اختلاف نظرها استفادههای بدی میشود و امت را در مقابل هم قرار میدهند که ریشه این اختلافها در اجتهاد است و اگر علما و دانشگاهیان در این زمینه رفع اختلاف نکنند نمیتوان انتظار داشت که مردم دچار اختلاف نباشند ضمن آنکه وقتی اختلافات به مردم برسد تعصب هم ایجاد میشود.
سیاست خارجی در امنیت، تولید و صادرات نفت نقش اساسی دارد
حسن روحانی رییس مرکز تحقیقات استراتژیک در همایش نفت و سیاست خارجی گفت: ایران چهار میدان مشترک با امارات متحده عربی، چهار میدان مشترک با عربستان، یک میدان با ترکمنستان، یک میدان با عمان و یک میدان مشترک گازی با کویت، سه میدان مشترک با قطر دارد و یک میدان مشترک در دریای خزر با آذربایجان و مجموعا 43 میدان مشترک با هشت کشور منطقه داریم.
وی افزود: اگر بتوانیم با این همسایگان در قالب یک کمیته فنی به بحث و تبادل بپردازیم و مسائل فنی، تخصصی، نحوه اکتشاف، استخراج و تولید را بررسی کنیم به نفع دو طرف خواهد بود، اما اگر در این خصوص به یک رقابت ناسالم برسیم و هر کدام اقدام به اکتشاف، استخراج و تولید به طور جداگانه کنند، بهرهوری ما به حداقل میرسد.
وی با بیان اینکه باید با فعال شدن سیاست خارجی در این زمینه، هم سرمایه و هم فناوری را جذب کنیم، یادآور شد: آنهایی که به این نکات توجه ندارند باید بدانند که گاهی برخی شعارهای بیحساب و کتاب چقدر به منافع ملی ضرر میزند و گاهی یک قدم درست چقدر به نفع کشورمان است.
رییس مرکز تحقیقات استراتژیک با اشاره به مساله شدت انرژی گفت: ما در حال حاضر نفت را در داخل تلف میکنیم. اگر 1500 میلیون بشکه کل تولید نفت ما در سال باشد 900 میلیون بشکه را صادر میکنیم و مابقی را در داخل مصرف میکنیم که این میزان رقم بالایی است و تا سال 1399 به جایی خواهیم رسید که کل تولید خود را اگر در داخل مصرف کنیم هم کم میآوریم و باید از خارج نفت وارد کنیم.
روحانی با بیان اینکه انرژی بر بودن کالاهای تولیدی ما نیز نقش بسزایی در این مصرف دارد اظهار داشت: شدت انرژی یعنی میزان انرژی معادل نفت خام برای تولید 100 هزار در تولید ناخالص داخلی، که در ایران 0/9 تن معادل نفت انرژی مصرف میکنیم و ژاپن 12 درصد و در اروپا این میزان 2 درصد است بنابراین میبینید که فناوری میتواند جلوی این شدت انرژی را بگیرد.
به گفته وی سیاستخارجی برای امنیت، تولید، توزیع و صادرات نفت نقش بسیار موثر و اساسی دارد و با یک سیاست مدبرانه میتوان از نفت استفاده کرد و در عین حال نیز به سیاست خارجی کمک داد.
اعتراف به سیاست های دوگانه غرب در قبال ایران
یک دیپلمات آلمانی گفت: در رابطه با ایران باید از یک سو سختگیری اعمال شود و از سویی دیگر نشان داد درهای مذاکره همچنان باز است.
مسوول امور اروپای وزارت خارجه آلمان در مصاحبه ای با خبرگزاری ریا نووستی در مورد تحریم ایران گفت: از یک سو سعی می شود با استفاده از ابزار موجود سختگیری شود، اما از سوی دیگر باید نشان داد که درهای مذاکره همیشه باز هستند وما امیدواریم روسیه و چین را متقاعد کنیم که به نفع صلح در سراسر جهان، دقیقاً باید همینگونه عمل کرد.
ورنر هویر در این گفتگو در عین حال ابراز امیدواری کرد که راه حل دیپلماتیک برای این پایان دادن به مناقشات هسته ای ممکن باشد.