گفتگوی اختصاصی پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران -تهران

در گفت و گو با جماران؛

انصاری راد: توصیه‌های امام‌خمینی(س) درباره وحدت باید مورد توجه قرار گیرد/ بدون وحدت ملی پیشرفت، دفاع و همه راههای حرکت و ترقی مسدود است

بدون وحدت ملی، پیشرفت، دفاع و همه راههای حرکت و ترقی برای انسان مسدود است. اساس وحدت ملی قانون اساسی است که حقوق شهروندی را برای همه تضمین می کند.

پایگاه خبری جماران: این روزها که در آستانه 40 سالگی انقلاب اسلامی قرار داریم، خبرنگار جماران به بهانه فرارسیدن «هفته وحدت» به سراغ تعدادی از فعالان سیاسی و مذهبی کشور رفته و نظر آنها را درباره وحدت در کشور جویا شده است.

در همین رابطه، یک نماینده اسبق مجلس معتقد است؛ اگر وحدت به صورت چشم‌گیر و ملموس در کشور وجود داشت و تبعیضی دیده نمی‌شد، بدون شک مشکلات ناشی از تحریم‌ها نیز کمتر و آسان‌تر می‌شد. اما متاسفانه همین تبعیض‌ها در کشور و حتی میان خودی‌ها باعث شد تا حتی در انتخاباتی شبیه مجلس هفتم، یک طیف سیاسی مهم از عرصه انتخابات اخراج شوند.

حجت الاسلام والمسلمین حسین انصاری‌راد در گفت و گو با خبرنگار جماران ، درباره لزوم حفظ وحدت در کشور گفت: وحدت مسأله‌ای اساسی در قرآن، اسلام و در اداره کشورهاست. همه سیستم‌هایی که جوامع را اداره می‌کنند و دچار اختلافاتی می‌شوند، نیازمند وحدت هستند. بنابراین ممکن است کشورهای مختلف، وحدت را براساس میهن‌پرستی یا مذهب دنبال کنند.

اختلاف جزو لوازم طبیعی و ذاتی زندگی اجتماعی بشر است

وی افزود: خداوند در قرآن مجید می‌فرماید: «وَ اعْتَصِمُوا بِحَبْلِ اللهِ جَمِیعاً وَ لاَ تَفَرَّقُوا» بدین معنا که همه باید به ریسمان خدا چنگ زنند و تفرق جایز نیست. زیرا اگر تفرق باشد، شکست به دنبال دارد. از این رو، قانون‌اساسی برای این نوشته شده تا یک جامعه متفرق را متشکل و متحد کند. یعنی سیستمی را برای اداره کشور به وجود آورد که در قالب آن بتوان مصالح همه اقوام، گروه‌ها، مذاهب و همه کسانی که در یک جغرافیا به نام کشور زندگی می‌کنند را لحاظ کرده و آنها را متحد سازد.

نماینده اسبق مجلس شورای اسلامی گفت: کشور ما اقوام و مذاهب مختلف دارد و با اینکه مذهب رسمی کشور شیعه دوازده امامی است، اما مذاهب دیگری هم وجود دارند و ما در این کشور چندین میلیون اهل‌تسنن داریم. همچنین ادیان دیگر نیز در کشور حضور دارند؛ بنابراین قانون‌اساسی برای این است که به مجموعه اقوام و مذاهب توجه کرده و موجبات اتحاد و انسجام آنها را فراهم کند. زیرا معمولاً اختلاف جزو لوازم طبیعی و ذاتی زندگی اجتماعی بشر است و این نیاز وجود دارد تا قانون و سیستمی در کشور وجود داشته باشد که مصالح تمامی اقوام و گروه‌ها در جامعه را لحاظ کند.

توصیه‌های امام‌خمینی(ره) درباره وحدت باید مورد توجه قرار گیرد

وی بیان کرد: همه شهروندان باید احساس کنند که در چارچوبی مشخص، از مجموعه مواهب اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و فرهنگی بهره‌مند هستند. این امری مسلم است و بشریت در طول تاریخ همواره برای حل این مشکل به نظام‌های مردم‌سالار و دموکراتیک رسیده است. محور و مبنای قانون اساسی ما نیز حاکمیت‌ملی است که اگر بخواهد به معنای حقیقی خود محقق شود باید حقوق تمام افکار و مذاهب در کشور تأمین شود تا وحدت به وجود آید. بنابراین توصیه‌های امام‌خمینی(ره) درباره وحدت باید مورد توجه قرار گیرد.

همه باید در چارچوب قانون‌اساسی با هم گفت‌و گو کنند که اگر حقی از کسی ضایع شده، تامین شود و هر فرد بتواند به حقوق خود برسد. اقوام مختلفی نیز که فکر می‌کنند حقشان به معنای واقعی ادا نشده باید بتوانند در تلویزیون، مجامع یا مجلس مشکلات خود را بیان کرده و مسئولین هم باید به حرف‌های آنها توجه کنند.

انصاری‌راد در ادامه گفت: امام به همین جهت در بدو تشکیل حکومت به دنبال تنظیم قانون‌اساسی بودند و به محض اینکه وارد کشور شدند، دولت موقت را تشکیل دادند تا مجلس خبرگانی شکل بگیرد و بتواند قانون اساسی را تنظیم کرده و متعاقب آن مجلسی شکل بگیرد. بنابراین، مجموعه این ارکان برای این است که بتواند وحدت‌ملی را به وجود آورد. بدون وحدت ملی، پیشرفت، دفاع و همه راههای حرکت و ترقی برای انسان مسدود است. اساس وحدت ملی قانون اساسی است که حقوق شهروندی را برای همه تضمین می کند.  

وحدت به معنای هم عقیده شدن افراد با یکدیگر یا کنارگذاشتن اختلافات نیست

وی اظهار کرد: وحدت به معنای هم عقیده شدن افراد با یکدیگر یا کنارگذاشتن اختلافات نیست، بلکه باید وجوه مشترک و سیستم کامل و جامعی باشد که همه افکار و عقاید در آن جای بگیرند و احساس کنند حق سیاسی و اجتماعی‌شان تأمین می‌شود. آنچه هم که در قانون اساسی آمده بر حقوق مختلف افراد تأکید می‌کند و این‌ها مواردی نیستند که نظر شخصی من باشند، بلکه قانون اساسی حق حاکمیت انسان را به عنوان حقی الهی به رسمیت شناخته است.

رئیس کمیسیون اصل نود مجلس ششم گفت: اصل 56 قانون اساسی که بسیار مهم است و از نگاه شخصی بر تمامی اصول قانون اساسی تقدّم ذاتی دارد، می‌گوید که خداوند انسان را بر سرنوشت اجتماعی خود حاکم ساخته است و این حق الهی را هیچ‌کس و به هیچ بهانه‌ای نمی‌تواند از انسان سلب کند. این مبنای وحدت است، چرا که وقتی همه بر سرنوشت اجتماعی خود حاکم بوده و در چارچوبی مانند قانون‌اساسی قرار گیرند، حقوق همه اقوام و مذاهب نیز تأمین خواهد شد.

مجلس باید بازگو کننده همه صداهایی باشد که در کشور وجود دارد

وی گفت: از آنجا که این قانون محصول تفکر انسان است، ممکن است عیب و اشکالی هم در آن وجود داشته باشد. بنابراین همانطور که یکبار اصلاح شد، می‌توان معایب و نواقص آن را برای بار دوم نیز اصلاح کرد. جناح‌های سیاسی درون کشور نیز در اولین گام برای رسیدن به وحدت در کشور باید به قانون اساسی عمل کرده و برای انتخابات آزاد تلاش کنند؛ انتخاباتی که با بودن شرایطی که در قانون برای آن پیش‌بینی شده، همه بتوانند در آن شریک بوده و حاکم بر سونوشت خود باشند.

این نماینده اسبق مجلس در ادامه گفت: مجلس باید بازگو کننده همه صداهایی باشد که در کشور وجود دارد؛ مجلسی که بازگو کننده تمامی مصالح کشور و قانون اساسی‌ای که تأمین‌کننده حقوق همه افراد باشد. رئیس جمهور باید رئیس‌جمهوری باشد که بتواند همه اصول قانون اساسی را پیاده کند و قوه قضائیه‌ نیز باید از حقوق فردفرد کسانی که در ایران زندگی می‌کنند، دفاع کند.

اگر وحدت وجود داشت، مشکلات ناشی از تحریم‌ها نیز کمتر و آسان‌تر می‌شد

وی با اشاره به نقش گفت و گو در به وجودآمدن وحدت گفت: همه باید در چارچوب قانون‌اساسی با هم گفت‌و گو کنند که اگر حقی از کسی ضایع شده، تامین شود و هر فرد بتواند به حقوق خود برسد. اقوام مختلفی نیز که فکر می‌کنند حقشان به معنای واقعی ادا نشده باید بتوانند در تلویزیون، مجامع یا مجلس مشکلات خود را بیان کرده و مسئولین هم باید به حرف‌های آنها توجه کنند که اگر نقصی در تأمین حقوق قومی به وجود آمده، برطرف شود.

انصاری راد در پایان گفت: اگر وحدت به صورت چشم‌گیر و ملموس در کشور وجود داشت و تبعیضی دیده نمی‌شد، بدون شک مشکلات ناشی از تحریم‌ها نیز کمتر و آسان‌تر می‌شد. اما متاسفانه همین تبعیض‌ها در کشور و حتی میان خودی‌ها باعث شد تا حتی در انتخاباتی شبیه مجلس هفتم، یک طیف سیاسی مهم از عرصه انتخابات اخراج شوند. بنابراین فتنه اصلی از جایی آغاز شد که تبعیض در این وسعت و حتی میان خودی‌ها و با این شکل عجیب و غریب انجام شد.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.