به گزارش ایرنا، خبرنگاری، شغلی پر هیجان و البته پر استرس است و یک خبرنگار برای کسب اخبار و اطلاعات موثق باید موانع زیادی را پشت سر بگذارد تا به اطلاعات صحیح دست یابد.
در استان سمنان بیش از 75 نمایندگی روزنامه های رسمی، خبرگزاری های کشوری و نشریات محلی و دستکم 500 خبرنگار فعالیت دارد.

** خبرنگاران عنصر کلیدی حکومت مردم سالاری هستند
استاد رشته جامعه شناسی در گفت و گو با ایرنا افزود : در جوامعی که مردم سالاری نهادینه شده است، خبرنگار یکی از عناصری است که نقش کلیدی در جامعه ایفا می کند.
وحید حسینی گفت : اگر اطلاعات به درستی به مردم داده شود جوامع به راحتی قضاوت می کنند و در جامعه مردم سالار، رای مردم تاثیرگذار است و باید در این زمینه خبرنگاران محور تحلیل ها و انتشار خبرهای اصولی و آگاه دهنده باشند.
وی اظهارداشت : آزادی خبرنگار و مصونیت در چرخش آزاد اطلاعات باید در اولویت قرار گیرد و نباید در یک جامعه خبرنگار از انتشار اطلاعات صحیح نگران باشد.
حسینی با بیان این که صداقت و تخصص 2 ملاک اساسی در جایگاه کلیدی خبرنگاران است و آزادی محض خبرنگار در جامعه مردم سالار باید در اولویت قرار دارد، ادامه داد: آگاهی و شناخت مشکلات مردم یکی از ویژگی های بارز خبرنگاران است و تا زمانی که این قشر از جامعه دانشی از وضع موجود نداشته باشند نمی تواند مشکلات مردم را به خوبی تحلیل کنند.
این جامعه شناس خاطرنشان کرد : آزادی بیان در کشور در چند سال گذشته نسبی بوده و نمی توان گفت این رویکرد در همه نقاط کشور یکسان در بین آحاد جامعه نهادینه شده است.
وی تصریح کرد : تعدادی از افراد در شبکه های اجتماعی از خبرها بهره برداری سیاسی می کنند که اگر صداقت در این موضوع به معنی واقعی وجود داشته باشد حواشی انتشار یک خبر در جامعه به شدت کاهش می یابد.

** مردم نیاز به اطلاعات روز جامعه دارند
یکی از کاربران شبکه های اجتماعی در گفت و گو با ایرنا افزود: خبرنگار باید مسلط به ابزارهای اطلاع رسانی که باعث به بروزرسانی اخبار و اطلاعات می شود، باشد چرا که با توسعه ابزارهای جدید به ویژه برنامه های کاربردی موبایلی در جامعه، مردم نیاز به اطلاعات روز جامعه دارند.
پریسا شکری ادامه داد : ورود به دوران جدید و حل کردن مسایل کشور و در صدر آن ها نیل به پیشرفت همه جانبه ، ما را نیازمند خبرنگاران متفاوتی کرده است و از ویژگی های دوران جدید، رشد رسانه های نوظهور و تعاملی شدن ارتباطات رسانه ای است.
وی خاطرنشان کرد : رسانه های جدید از انحصار دولت ها و تصمیم گیران خارج شده اند و قادرند هر خبر و رویدادی را به سرعت در جهان منتشر کنند،
وی اضافه کرد : ویژگی دیگر خبرنگاران عصر امروز، توزیع دانایی و انتظار عمومی برای به اشتراک گذاشتن اطلاعات با مردم است.

** جلب نظر مخاطب سخت شد
مدیر روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری سمنان در گفت و گو با ایرنا افزود: امروز کار خبرنگاران برای جلب نظر مخاطبان سخت تر شده است و آنها مرتب باید حرف های نو تولید کنند که جز با داشتن خلاقیت ممکن نیست.
ابوالفضل صیادجو تصریح کرد : شاید نیازی نباشد تا بگوییم خبرنگاری خلاقانه چرا که خبرنگاری خود معنی خلاقیت را با خود همراه دارد یا حداقل باید داشته باشد.
وی خاطرنشان کرد : خبرنگاری شغلی متفاوت است و کهنگی و روزمرگی در شغل او بی معناست و خبرنگار خلاق باید مثل ماده اولیه کارش همیشه در جریان باشد.
صیادجو ادامه داد: انعکاس رخدادهایی است که قابلیت تبدیل شدن به خبر و اطلاع رسانی به جامعه دارد و به قول استادان فن خبرنگاری، تجربه، دانش مهمترین ملزومات یک خبرنگار است که با فراگیری آنها می تواند موفق بشود.
مدیر روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری سمنان گفت: از ویژگی ها و خصوصیات فردی و شخصیتی خبرنگاران عبارت است کنجکاوی ، پرسشگری، تیزبینی و نکته سنجی، سریع الانتقال بودن، ضریب هوشی بالاتر از سطح جامعه، خلاقیت، مسوولیت پذیری، فروتنی و پایبندی به اخلاق بخشی است.
وی اضافه کرد : متاسفانه جایگاه خبرنگار با توجه به اهمیتی که باید داشته باشد هم در رسانه و هم نزد مسوولان ناشناخته مانده است و هم برای جایگاه واقعی خبرنگاری آنچنان که باید ارزش قایل نشده است.
وی با بیان این که جایگاه خبرنگاران و اطلاع رسانی هنوز در جامعه به خوبی تبیین نشده است، افزود: ضرورت احترام به جایگاه رفیع اطلاع رسانی و فعالان این عرصه باید مد نظر مسوولان قرار گیرد.

** خبرنگاران حلقه ارتباط مردم و مسوولان هستند
مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری سمنان در گفت وگو با ایرنا افزود: خبرنگاران حلقه واسط بین مردم و حکومت هستند و این قشر از جامعه باید در ارایه خبر صداقت داشته باشد.
امیر بینایی گفت: باید در خبر رسانی واقعیت ها بیان شود و این قشر از جامعه باید در حرفه خود مستقل باشند و نباید به خطوط جناحی وابسته باشند که اگر این چنین باشند از ارایه اطلاعات درست منحرف می شود.
وی خاطرنشان کرد: مردم داری یکی دیگر از شاخص های بارز حرفه خبرنگاری است که باید با اطلاع رسانی شفاف بذر امید در جامعه پاشیده شود.
وی تصریح کرد : بعضی از اصحاب رسانه بذر ناامیدی را در جامعه می پاشند و نباید با انتشار خبرهای ناقص به یاس در جامعه منجر شود.
بینایی ادامه داد : خبرهای بعضی از خبرنگاران در شرایط حساس کشور، آب به آسیاب ریختن دشمنان است و خبرنگاران امنیت ملی را در دستور کار قرار دهند.
وی اضافه کرد : خبرنگاران باید منعکس کننده مشکلات مردم به جامعه باشند و این افراد همواره پیگیر مشکلات آحاد جامعه هستند.
مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری سمنان با بیان این که آحاد مردم، همه کارها را از دولت می خواهند، گفت: این اشکال جدی است و خبرنگاران می تواند جایگاه سازمان های مردم نهاد و تا حدی جامعه را به آنها گوشزد کنند.

** خبرنگاران مشکلات جامعه را انعکاس دهند
شهروند دیگری در گفت و گو با ایرنا افزود: کسی که وارد عرصه جذاب و پر مخاطره خبرنگاری می شود بیش از هر چیز باید مستعد باشد و از هنر واژه گزینی، شم خبری، نگاه تیزبین برخوردار باشد و موشکافانه به تحلیل مسایل و رویدادها بپردازد.
مهسا دلیری بی غرضی، بی طرفی و انعکاس واقعیت برخاسته از بطن جامعه را از ویژگی های مهم یک خبرنگار موفق دانست که باید سرلوحه کارش قرار گیرد.
وی بیان کرد : خبرنگار خوب کسی است که برای هر طیف یا گروه قلم می زند بیش از هر چیز باید نگاهش معطوف به دشواری های جامعه و رافع مشکلات مردم باشد.

** خبرنگاران مصلحت اندیش باشند
دانشجوی رشته علوم اجتماعی دانشگاه سمنان در گفت و گو با ایرنا افزود: در دنیای امروز و جامعه مدنی رسانه ها یکی از ارکان آگاهی بخشی و نقش آفرینی در ساختاردهی و مهندسی فرهنگی، اجتماعی و فرهنگ عمومی در جامعه قلمداد می شود.
مختار ملکی با اشاره به این که خبرنگار زبان گویای عملکرد و یا نقضان دولتمردان هستند، افزود : خروجی، دستاوردها و کارکرد دولتمردان، اهالی و اصحاب رسانه می باشند.
وی نتایج بی اهمیتی به خبرنگاران را یکنواختی رسانه های برشمرد و گفت : به همین خاطر بخش عمده ای از رسانه های داخلی در راستای تامین منافع، شرایط و مصلحت اندیشی های جریانات خاص پیش می روند.
وی با بیان این که مشکلات مالی رسانه ها، استقلال را از خبرنگاران گرفته و آنان تحت تاثیر کانون های قدرت مانند جریان خاص سیاسی و اجتماعی قرار گیرند، تصریح کرد : فقدان آزادی فکری برای خبرنگاران زمینه رسالت واقعی آنان، صدای مردم بودن را از بین برده است.
ملکی با تاکید بر این که قوانین مطبوعات دچار ایراد اساسی است، تصریح کرد : در برخی مواقع موضوعی قبل انتشار توسط نهادهای نظارتی حذف نمی شود اما بعد از انتشار مطلب به علت نقص قوانین مطبوعات، هر شخصی به خاطر کوچکترین نقدی از خبرنگار شکایت می کند.

** خبرنگاران در انتشار اخبار منصف باشند
یک فرهنگی بازنشسته در گفت و گو با ایرنا افزود: یک خبرنگار خوب از دیدگاه مردم کسی است که در فعالیت رسانه ای خود حق انصاف در بیان و انتشار مطلب را ادا کند و در برخورد برخی از ناملایمات افراد و اجتماع صبور باشد.
سپهر نوری گفت : یک خبرنگار خوب هرگز نباید مسایل و گرایش سیاسی و شخصی خود را در خبر لحاظ کند یا تحت تاثیر التهابات و کنش های سیاسی جامعه قرار گیرد.
به گفته وی خبرنگار خوب از نظر مردم کسی است که هر فرصتی برای بیان مشکلات وپیگیری راهکارهای ارایه شده از سوی مسولان استفاده کرده و رابط موثری بین مردم و مسوولان باشد.
هفدهم مردادماه 1377 محمود صارمی خبرنگار خبرگزاری جمهوری اسلامی حین انجام ماموریت اطلاع رسانی به دست گروهک تروریستی طالبان در مزار شریف افغانستان به شهارت رسید. این روز از سوی شورای فرهنگ عمومی به عنوان 'روز خبرنگار' نامگذاری شد.
6026/9891
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.