به گزارش ایرنا ، ' تکوک ' ها به ظروف تجملی اطلاق می شود که در دوران کهن به شکل جانوران مختلف ساخته می شدند و به طور معمول به شکل آوند بوده و برای نوشیدن مایعات در آیین های مذهبی و درباری استفاده می شدند.
براساس یافته های باستان شناسی هنر تکوک یا ریتون سازی حدود 6هزار سال قدمت دارد ، این هنر
در طول دوران حکومت مادها پیشرفت بسیارکرد و در دوران هخامنشیان به اوج خود رسید.
یونانیان این هنر را از ایرانیان تقلید کرده و نام آن را ریتون گذاشتند.
در میان تکوک های موجود ، آثار کشف شده در کلاردشت اهمیت زیادی دارد همچنین تکوک های سفالی کشف شده در 'تپه مارلیک ' و ' تپه سیلک ' برتری این هنر ایرانی را بر جهانیان نمایان ساخته است .
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان شاهرود جمعه شب در حاشیه آیین گشایش این نمایشگاه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، هدف از برگزاری آن را آشنایی مردم به ویژه نسل جوان با پیشینه هنر سفالگری در استان سمنان و شهرستان شاهرود دانست و افزود: این نمایشگاه از آن جهت که دوره ای از تاریخ سفالگری کشور را به نمایش می گذارد، می تواند از جنبه زیباشناختی نیز مورد توجه استادان و دانشجویان هنرهای تجسمی قرار گیرد.
حمیدرضا حسنی اضافه کرد: در نمایشگاه شکوه هنر، تکوک های سفالینه دوره های مختلف تاریخی، از 28 اردیبهشت تا سوم خرداد در موزه شاهرود برای بازدید علاقمندان به نمایش گذاشته می شوند .
وی یادآور شد: به مناسبت هفته میراث فرهنگی، نمایشگاه آوند آذین شامل مجموعه آینه، قاب و قلمدان با نقش های مینیاتور دوره قاجار در موزه عرفان شرق بسطام و نمایشگاه تصاویر مربوط به دوره قاجار در محل ایوان الجایتو مجموعه تاریخی بسطام برپا می شود.
همچنین اجرای نقالی بهاره جهان دوست، هنرمند برجسته کشور و اجرای موسیقی مقامی با حضور محمود احراری از خراسان رضوی از جمله دیگر بخش های برنامه گشایش این نمایشگاه بود.
موزه شاهرود در ساختمان بلدیه قدیم این شهر در 2 طبقه قرار گرفته است. این موزه شامل 2 بخش باستان شناسی و مردم شناسی است.
شهرستان شاهرود 148 اثر تاریخی ثبت شده در فهرست آثار ملی دارد که از این تعداد 63 بنا، 73 تپه و محوطه تاریخی و 11 اثر معنوی است.
7359/61676
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.