در روزهای اخیر سمنان همواره جزو مناطق پرمصرف برق کشور و در محدوده قرمز یا زرد قرار داشته است، به گونه‌ای که حتی ائمه جمعه این استان در بخشی از خطبه‌های نماز جمعه، در خصوص اهمیت صرفه جویی سخنرانی کرده و بر مدیریت مصرف برق و حفظ و صیانت از منابع انرژی تاکید و توصیه‌های لازم را برای عبور موفق از دوره اوج مصرف برق تابستانی ارائه کردند.

سیر صعودی مصرف، سال گذشته تعدادی از کلان شهرها را ناگزیر از تغییر ساعت کاری ادارات، قطعی‌های برنامه ریزی شده و نگرانی از احتمال کفاف نکردن تولید برق با روند مصرف کرد.

مصرف برق در کشور به خصوص در فصل گرما به خاطر استفاده نابه‌جا از وسایل سرمایشی، به‌کارگیری همزمان وسایل برقی پرمصرف مانند ماشین‌های لباسشویی و ظرفشویی، فر و کولرگازی، چنان سیر صعودی به خود می‌گیرد که آمار آن با کشور پرجمعیت و بزرگی مثل چین برابری اعلام می‌کند.

بدیهی است برون رفت از تهدیدها و دغدغه‌های کفاف نبودن برق پایدار جز با مشارکت شهروندان و ارتقای سطح آگاهی آنان از عواقب ناخوشایند مصرف گرایی افسارگسیخته از این انرژی پاک میسر نیست.

ناگفته نماند، خانواده رکن اصلی جامعه و قلب تپنده خانواده، بانوان هستند، قشری که به علت نقش الگویی و هدایتگری در خانواده، می‌توانند با مدیریت صحیح، در اصلاح الگوی مصرف و امور اقتصادی جامعه و خانواده نقش آفرینی کنند.

در این بین، رسانه‌ها نیز با ابزارها و شیوه‌های اثرگذار می‌توانند موضوع کمبود انرژی برق و نحوه بهینه مصرف آن را به صورت مدام در جامعه گوشزد کرده و مردم را نسبت به کاهش دادن انرژی حساس کنند.

شهروندان استان سمنان می‌توانند با مشارکت در کاهش حداقل پنج تا ۱۰ درصدی از برق مصرفی یا بهتر بگوییم اصلاح بدمصرفی، شرایط را برای تداوم تأمین برق پایدار به ویژه در فصل تابستان و دوره اوج مصرف امکان‌پذیر کنند.

مشترکان سمنانی با اطلاع از بازه‌های اوج مصرف و نیز استفاده از کولرهای آبی با توجه به شرایط اقلیمی این استان، سهم مهمی در سبز شدن وضعیت مصرف برق سمنان در پهنه بندی این انرژی در کشور داشته باشند.

متوسط رشد مصرف برق در کشور ۹ درصد، در سمنان ۶ درصد و در دنیا سه درصد است و این آمارها بیانگر بالا بودن شدت و میزان مصرف انرژی در کشور نسبت به دنیا و توجه بیش از پیش به صرفه‌جویی در مصرف برق است.

میانگین مجاز مصرف برق برای استان سمنان ۴۳۰ مگاوات است که مصرف برق در برخی از روزها به ۴۶۰ مگاوات رسید.

هواشناسی سمنان تابستان ۹۸ را نسبت به بلندمدت تا یک و نیم درجه سانتی‌گراد گرم‌تر پیش‌بینی کرده و این نکته نشان می‌دهد که برای عبور از دوره اوج مصرف برق ۳۸۵ هزار مشترک برق در این استان باید عزم را جزم کرده و نسبت به مصرف بهینه اهتمام ورزند تا دچار قعطی نشوند.

در این میان نیز آخرین راهکار در برخورد با مشترکان بد مصرفی که با تذکر نیز حاضر به همکاری در مصرف بهینه انرژی نیستند، ورود دستگاه قضا و بهره‌گیری از اهرم‌های قانونی است چرا که انرژی برق سرمایه‌ای ملی برای تمام آحاد جامعه از هر قشر و طبقه‌ای می‌باشد.

ضرورت تقویت مشارکت مردمی مدیریت مصرف

مدیرعامل شرکت توزیع برق استان سمنان اظهار داشت: مشارکت مردم برای مدیریت مصرف برق ضرورتی انکارناپذیر است.

سید محمد موسوی زاده افزود: آموزش و آگاهی بخشی از موارد کلیدی در امر مدیریت بهینه مصرف به شمار می‌رود که فرهنگ سازی در این زمینه نقش اثرگذاری دارد.

موسوی زاده با اشاره به خالی از سکنه بودن فصلی برخی از روستاهای سمنان، اضافه کرد: دهیاری‌ها، روستاهایی که سکنه غیر دائم یا فصلی دارند را به ادارات برق شهرستان‌ها با هدف مدیریت وضعیت روشنایی معابر در آنها اطلاع رسانی کنند.

بانوان مدیران کارآمد در مصرف برق

مدیرعامل شرکت توزیع برق استان سمنان گفت: با توجه به پیش‌بینی هواشناسی مبنی بر افزایش دمای هوا و پیش رو بودن تابستانی گرم، رعایت مدیریت مصرف برق الزامی مهم برای مشترکان است.

موسوی زاده با بیان اینکه خانواده رکن اصلی جامعه و قلب تپنده خانواده، بانوان هستند، تصریح کرد: بانوان به علت نقش الگویی و هدایتگری در خانواده، می‌توانند با مدیریت صحیح، در اصلاح الگوی مصرف و امور اقتصادی جامعه و خانواده نقش آفرینی کنند.

وی تاکید کرد: زنان با کسب آگاهی‌های لازم در مورد نحوه مصرف قادرند هزینه‌های یک جامعه را کنترل کرده و سطح مدیریت بهره وری ملّی را ارتقا دهند.

موسوی زاده با اشاره به موقعیت محوری زنان در خانواده و حیات فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و سیاسی _ امنیتی جامعه، خاطرنشان کرد: مشارکت اساسی و فعال این قشر در اجرایی نمودن قانون اصلاح الگوی مصرف الزامی است.

مدیریت مصرف برق در فصل گرما ضرورتی برای عبور از شرایط اوج مصرف

تابستانی گرم در پیش است

سرپرست اداره کل هواشناسی استان سمنان گفت: طبق پیش بینی‌های فصلی، هوای تابستان ۹۸ در این استان نسبت به بلندمدت تا یک و نیم درجه سانتی‌گراد گرم‌تر می‌شود.

ایرج مصطفوی اظهار داشت: گرم‌تر شدن یک تا یک و نیم درجه سانتی‌گرادی دمای هوا در تابستان امسال با توجه به مقیاس متوسط بلندمدت، عدد بزرگی است که افزایش مصرف آب و تبخیر بیشتر را در پی دارد.

وی بیان کرد: امسال هم از نظر تعداد روزهای گرم و هم از دیدگاه حداکثر دمای هوا تابستان گرمی برای مناطق مختلف استان سمنان پیش بینی می‌شود.

مصطفوی با اشاره به افزایش نسبی دما، تصریح کرد: توصیه می‌شود در مصرف بهینه حامل‌های انرژی از قبیل برق تدابیر لازم اتخاذ شود.

انعقاد ۱۶۴ تفاهم‌نامه برای عبور از دوره اوج مصرف برق در سمنان

مدیرعامل شرکت توزیع برق استان سمنان ابراز داشت: ۱۶۴ تفاهم‌نامه و جلب همکاری با ظرفیت ۱۱۰ مگاوات برای صرفه‌جویی و عبور از دوره اوج مصرف در این استان منعقد شد.

وی افزود: شرکت توزیع برق سمنان مدیریت تقاضا و جامعه هدف این استان را بر اساس تحلیل مصرف مدنظر قرار داد تا بتوان در گذر از اوج بار مصرف تابستانی موفق عمل کند.

موسوی زاده با اشاره به حداکثر بار شرکت توزیع برق استان سمنان در روزهای گذشته، افزود: این میزان ۴۶۸ مگاوات بوده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته، ۶ درصد رشد و نسبت به سقف تعیین‌شده، ۲.۸ درصد افزایش داشت.

نهادینه شدن مصرف بهینه برق به عنوان سرمایه ملی در بطن جامعه و افکار عمومی

رسانه و نقش الگوسازی در مصرف استاندارد

مدرس رشته علوم ارتباطات در دانشگاه های سمنان با اشاره به نقش رسانه‌ها در تغییر نوع مصرف مردم، گفت: رسانه‌ها با ابزارها و شیوه‌های اثرگذار می‌توانند در موضوع کمبود انرژی برق و نحوه بهینه مصرف آن در آگاه سازی جامعه تأثیرگذار باشند.

سمانه سلطانی پور با بیان اینکه رسانه‌ها در مرحله نخست به مخاطب شناسی اقدام کنند، افزود: با تحقق این مساله انتقال پیام در زمینه صرفه جویی انرژی برق به مخاطبان بهتر انجام می‌شود.

وی بیان کرد: یکی دیگر از کارکردهای رسانه‌ها تغییر در ذائقه مردم و به تبع آن صرفه جویی در مصرف انرژی برق با ارائه و تدوین برنامه‌های متفاوت برای رده‌های سنی مختلف است.

این مدرس رشته علوم ارتباطات، به تبلیغ صدا و سیما درباره مصرف انرژی برق با پویانمایی «بابابرقی» در گذشته اشاره و خاطرنشان کرد: رسانه‌ها با برجسته سازی درست سبب ماندگاری و اثرگذاری تبلیغات در زمینه صرفه جویی در مصرف برق و کاهش مصرف آن در جامعه می‌شوند و آموزش و تکرار در اشاعه و اقناع این امر به مردم ضروری است.

سلطانی پور با بیان اینکه تهییج انگیزه‌های عاطفی از دیگر راهکارهای مؤثر کاهش استفاده برق توسط مردم است، اضافه کرد: رسانه‌ها با شناخت روش‌های قانع کردن مردم می‌توانند به مردم انگیزه‌های لازم را برای مصرف استاندارد انرژی برق بدهند.

اصلاح الگوی مصرف ضرورتی انکارناپذیر

عضو هیأت علمی و رئیس مرکز روانشناسی دانشگاه سمنان به ضرورت اصلاح الگوی مصرف در کشور تاکید کرد و گفت: بد مصرفی به شکلی در فرهنگ جامعه رخنه کرده که برخی مصرف نامتعارف و بیش از حد را با خوشبختی یکسان متصور می‌شوند.

شاهرخ مکوند حسینی افزود: فرهنگ سازی و آگاه سازی مردم به موضوع رو به کاهش بودن انرژی علاج واقعه است، هرچند این مساله نیز زمان بر است.

وی با بیان اینکه مسئولان متولی باید راهکارهای مناسب را به مردم ارائه دهند، تصریح کرد: مصرف بهینه انرژی برق به عنوان سرمایه ملی باید در بطن جامعه و افکار عمومی نهادینه شود.

مکوند حسینی ادامه داد: آمار مقایسه‌ای مصرف انرژی در ایران با کشورهای پرجمعیت‌تر اما با مصرف کمتر انرژی نسبت به ایران می‌تواند در آگاهی مردم مثمر ثمر باشد.

وی به تأثیر پذیری کودکان اشاره و اضافه کرد: آموزش و پرورش مکانی مناسب برای فرهنگ سازی مصرف صحیح انرژی در جامعه است که با آشنایی کودکان با این موضوع، خانواده‌ها نیز نسبت به خطر اتمام انرژی حساس می‌شوند.

این عضو هیأت علمی دانشگاه سمنان یادآور شد: قشرهای مرفه جامعه باید بدانند که با بد مصرفی، طبقات پایین جامعه تحت فشار قرار می‌گیرند و ممکن است از نعمت این سرمایه ملی محروم شوند.

استفاده از کولر آبی مناسب شرایط آب و هوایی استان سمنان است

مشارکت مدیران در کاهش مصرف برق

فرماندار شهرستان سمنان با اشاره به نقش ادارات در کاهش مصرف برق، گفت: مدیران دستگاه‌های اجرایی باید در زمینه کاهش اوج بار مصرف برق با اهتمام به رعایت نکات مدیریت مصرفی در تابستان مشارکت کنند.

سید عباس دانایی افزود: راهکارهای متنوعی در خصوص مدیریت مصرف برق از جمله روش‌های بدون هزینه و کم‌هزینه وجود دارد و در زمینه تنظیم تفاهم‌نامه برای محاسبه و بهره‌مندی از تخفیف‌ها و پاداش‌های در نظر گرفته شده، ادارات با شرکت توزیع برق همکاری لازم را انجام دهند.

وی به ضرورت رعایت نکات مدیریت مصرف برق در ساختمان‌های اداری، خاطرنشان کرد: خاموش کردن سیستم‌های سرمایشی، تجهیزات برقی و مصارف غیر ضروری در پایان وقت اداری، استفاده از مولدهای اضطراری، ایجاد آمادگی لازم و پایش انرژی در ساختمان‌های اداری، اجرای اقدام‌های مدیریت مصرف و همکاری با ضابطان مدیریت توزیع برق شهرستان از جمله نکات مؤثر در این مساله است.





کولر آبی متناسب با اقلیم سمنان است

کارشناس شرکت توزیع برق استان سمنان تصریح کرد: به طور متوسط مصرف برق کولرهای آبی حدود ۵۰۰ وات و  کولرهای گازی ۲ هزار وات برآورد شده است.

محمدعلی نصیری اظهار داشت: شرایط جوی و آب و هوایی استان سمنان نیز به گونه‌ای است که استفاده از کولرهای آبی به عنوان دستگاه سرمایشی محل زندگی مناسب‌تر از کولرهای گازی است.

بلعندگان برق مدیریت شوند

کارشناس شرکت توزیع برق استان سمنان با اشاره به اینکه ۶۵ درصد خانواده‌های شهری از کولر آبی به منظور رفاه خود استفاده می‌کنند، بیان کرد: بیش از ۱۳ میلیون کولر آبی در کشور وجود دارد و میزان تولید سالانه این کولرها بیش از ۸۰۰ هزار دستگاه محاسبه شده است.

وی افزود: در فصل گرم سال، ۲۵ درصد از مصرف انرژی در بخش خانگی به دستگاه‌های سرمایشی اختصاص داده می‌شود.

نصیری تاکید کرد: تنظیم کولرهای آبی روی دور کند باعث صرفه‌جویی بیش از ۵۰ درصدی در مصرف برق می‌شود.

کارشناس شرکت توزیع برق استان سمنان ادامه داد: هنگام خرید لوازم برقی توجه به برچسب انرژی و تهیه وسایل برقی با رده انرژی A و بالاتر به‌عنوان راهکار هزینه‌بر است که با خرید لوازم برقی کم‌مصرف، افزایش بهره وری را هم در بر دارد.

وی به ضرورت تناسب ظرفیت سرمایشی کولرها با فضای موردنظر و شرایط آب و هوایی تاکید و اضافه کرد: کانال‌کشی این دستگاه‌ها باید از کوتاه‌ترین مسیر باشد چرا که مسیر طولانی‌تر کانال‌ها موجب افت فشار هوا در مسیر و جبران آن نیز به انرژی بسیاری نیاز دارد.

کارشناس شرکت توزیع برق استان سمنان یادآور شد: نصب سایه‌بان برای جلوگیری از جذب گرمای آفتاب سبب کاهش سه درجه‌ای هوای محیط می‌شود.

ورود دستگاه قضا آخرین راهکار با مشترکان بد مصرف

ورود دستگاه قضا آخرین راهکار برخورد با مشترکان بدمصرف

دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان سمنان گفت: مشکل‌ها و چالش‌هایی که در زمینه استفاده‌های غیرمجاز برق وجود دارد، به طور قطع مورد توجه دستگاه قضا است.

محمد شریف ابراهیمی افزود: دستگاه قضا با بهره‌گیری از اهرم‌های قانونی لازم با مشترکانی که استفاده غیرمجازی از انرژی برق دارند، برخورد می‌کند.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان سمنان، با اشاره به برخورد با مشترک بد مصرف، تصریح کرد: مشترکان بد مصرفی که الگوی مصرف را رعایت نمی‌کنند، در وهله اول شناسایی می‌شوند و تذکر می‌گیرند.

موسوی زاده، مدیرعامل توزیع برق استان سمنان در این زمینه، به روند تصاعدی مصرف برق در سمنان اشاره کرد و افزود: برق مشترکان بد مصرف این استان که الگوی مصرف را رعایت نمی‌کنند، با اخذ مجوز از دادستانی قطع می‌شود.

۹۸۹۱/۷۴۰۸/۶۱۰۳

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.