به گزارش ایرنا ، تسهیلات مشاغل خانگی وام های 100 میلیون ریالی کم بهره هستند که دولت برای ایجاد اشتغال خانگی و افزایش درآمد خانوارها تخصیص داده است.
تقسیط این وام ها پیش از این پس ازیک دوره تنفس یکساله دریافت می شد ، اما اکنون این مدت حذف شده و گیرندگان تسهیلات از ماه نخست باید اقساط آن را پرداخت کنند.
جمعی ازمتقاضیان شاهرودی این وام ها در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اعلام کردند : با این که پرونده هایی برای دریافت این تسهیلات تشکیل داده اند ، بانک های عامل با اعلام دلایل مختلف ازپرداخت آن خودداری می کنند.
به گفته آن ها ، ارسال نشدن اسامی پذیرفته شدگان دریافت تسهیلات ازسوی دستگاه های اجرایی ، نداشتن ضامن های معتبر و نقص در پرونده از جمله دلایل اعلام شده از سوی بانک ها هستند.
یک شهروند شاهرودی در این خصوص گفت : تابستان 96با داشتن مدرک فنی و حرفه ای برای راه اندازی یک واحد کوچک خیاطی خانگی در سامانه صنعت ، معدن و تجارت نام نویسی کردم.
فاطمه احمدی افزود : با این که نزدیک به یکسال از تشکیل پرونده سپری شده ، هنوز بانک رفاه تسهیلات تعلق یافته را پرداخت نکرده است.
وی با بیان اینکه قیمت لوازم خیاطی دراین مدت افزایش چشمگیری یافته ، ادامه داد : به خاطر تاخیر پیش آمده ، در صورت دریافت وام فقط بخشی از لوازم مورد نیاز را می توان تهیه کرد.
یک شهروند دیگر نیز گفت : تسهیلات کم بهره 100 میلیون ریالی پاره ای از مشکلات سر راه تولید در واحد های کوچک و خانگی را حل می کند.
حسن اکبری با اشاره به اینکه تولید در منازل پیوند میان اعضای خانواده را محکم و با دوام ترمی کند ، تاکید کرد : راه اندازی واحد تولیدی در خانه بسیاری از چالش های فردی و اجتماعی را کاهش داده و گامی برای رونق اقتصاد خانوارهاست.
وی ادامه داد : قصد دارم با خرید رایانه و تجهیزات جانبی آن یک فعالیت اقتصادی در کنار خانواده برای تامین بخشی از هزینه ها راه اندازی کنم .
اکبری نیز تاخیر در پرداخت تسهیلات را باعث کاهش قدرت خرید خود اعلام و گفت: در این مدت قیمت وسایل موردنیاز افزایش یافته و اکنون در صورت دریافت وام فقط بخشی از امکانات موردنیاز را می توان خرید.
حسن محمدی دیگر شهروند شاهرودی هم پیدا کردن ضامن معتبر را یکی ازمشکلات متقاضیان خواند و گفت : بانک ها دستکم یک ضامن کارمند با گواهی کسر از حقوق مطالبه می کنند که این امر بسیار مشکل آفرین شده است.
وی اختصاص نیروی کم در بانک ها برای رسیدگی به وضعیت متقاضیان تسهیلات اشتغال خانگی را دیگر مشکل آن ها خواند و گفت: در پست بانک شاهرود تنها یک نیرو برای رسیدگی به این امر اختصاص یافته که با توجه به حجم بالای پرونده ها زمان زیادی از مردم تلف می شود.
محمدی ادامه داد: در پست بانک فقط روزهای شنبه .یکشنبه و دوشنبه برای رسیدگی به وامهای اشتغالزایی رسیدگی می شود.
رئیس اداره صنعت معدن و تجارت شاهرود هم در گفت و گو با ایرنا اعلام کرد : تا نیمه مرداد ماه 97 برای 700 تن پروانه مشاغل خانگی صادر شده است .
محمد رضا کاملی افزود : سال 96 هم تعداد 415 تن از متقاضیان تسهیلات مشاغل خانگی شاهرود توسط سازمان صنعت معدن و تجارت استان سمنان به کار گروه اشتغال استان سمنان معرفی شدند.
وی با بیان اینکه تعداد 350 پرونده نیز در 6 ماهه نخست امسال برای ارسال به کار گروه اشتغال استان سمنان آماده است، تاکید کرد: علاوه براین 130پرونده دیگر هم در حال صدور مجوز است.
رئیس اداره صنعت معدن و تجارت شاهرود گفت : در حالی که برای ایجاد اشتغال هرفرد در بخش صنعت میانگین 700میلیون ریال لازم است ، در بخش مشاغل خانگی این امر با 100میلیون ریال میسر می شود .
رئیس اداره تعاون ، کار و رفاه اجتماعی شهرستان شاهرود هم گفت: پرونده یکهزار و 458 نفردر مشاغل خانگی برای دریافت یکصدمیلیاردو847میلیون ریال تسهیلات مشاغل خانگی به بانک ها معرفی شده اند .
حسین امیرحسینی افزود: از این تعداد 739 فقره درقالب پشتیبان و مستقل به مبلغ 41میلیارد و 530میلیون ریال پرداخت شده است.
وی تاکید کرد: سال 96 پست بانک و بانک رفاه پرداخت تسهیلات مشاغل خانگی را برعهده داشتند که امسال بانک های ملی و ملت هم به آنها افزوده شدند.
وی تاکید کرد: پارسال اعتبار مشاغل خانگی استان سمنان 100میلیارد ریال بوده است که امسال 110 میلیارد ریال شده و سهم شهرستان شاهرود 30درصد اعتبارات استان سمنان است .
به گفته وی ، پرونده های تشکیل شده میراث فرهنگی 376 فقره بوده که 262 مورد دریافت کردند.
امیر حسینی ادامه داد: از 539 پرونده اداره صنعت ، معدن و تجارت به 230 مورد ، از 464 پرونده جهاد کشاورزی 191 مورد ، از سه پرونده اداره فرهنگ وارشاد اسلامی به 2 مورد ، از67 پرونده کمیته امداد به 45 مورد و تمامی پرونده های بنیاد شهید که 9مورد بودند تسهیلات پرداخت شد.
خبرنگارایرنا برای دریافت علت تاخیر تسهیلات با بانک رفاه کارگران که یکی از بانک های اصلی پرداخت تسهیلات است، چند بار تماس گرفت .
باقرنژاد رییس بانک رفاه کارگران شاهرود پاسخ به سوالات خبرنگار ایرنا را خارج از حیطه اختیارات خود اعلام کرد وگفت: برای دریافت پاسخ باید با مسئول تسهیلات اشتغالزایی امور شعب استان سمنان این بانک تماس گرفته شود.
مسئولان بانک رفاه استان سمنان نیز به تماس های مکرر خبرنگار ایرنا پاسخی نداند.
مجید زارع رئیس پست بانک شاهرود هم گفت که برای پاسخ به سوالات خبرنگار ایرنا باید هماهنگی های لازم را انجام دهد. که با گذشت بیش از 10روز پاسخی ارائه نشد.
شهرستان شاهرود 240 هزار نفر جمعیت دارد. براساس آمار بیشترین نرخ بیکاری استان سمنان به شاهرود و میامی اختصاص دارد.
7359/6167
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.