این علائم یعنی گردش خون شما ضعیف است

اگر گردش خون ضعیفی دارید یا می خواهید از آن جلوگیری کنید، باید مراقب سلامت و تندرستی خود باشید. شما باید سیگار را ترک کنید، به طور منظم ورزش کنید، رژیم غذایی سالم داشته باشید و سطح استرس خود را مدیریت کنید. همچنین باید به طور منظم به پزشک مراجعه کنید و دستورالعمل ها و نسخه های او را دنبال کنید.

لینک کوتاه کپی شد

جی پلاس ، آیا اغلب احساس سردی، بی حسی یا سوزن سوزن شدن در دست ها یا پاهای خود می کنید؟ آیا سردرد، سرگیجه یا از دست دادن حافظه را تجربه می کنید؟ آیا در پاهای خود درد، گرفتگی یا تورم دارید؟ اگر پاسخ شما به هر یک از این سوالات مثبت است، ممکن است با علائم گردش خون ضعیف روبرو شده باشید.

سلامت نیوز نوشت؛ با گردش خون ضعیف، جریان خون شما در برخی از قسمت های بدن شما کاهش یا مسدود می شود که می تواند از جهات مختلفی بر سلامت و رفاه شما تأثیر بگذارد. گردش خون ضعیف بسته به اینکه کدام قسمت از بدن شما تحت تأثیر قرار گرفته است می تواند علائم مختلفی ایجاد کند.

خوشبختانه راه حل هایی وجود دارد که می تواند به شما در بهبود گردش خون و پیشگیری یا درمان علائم و عوارض کمک کند.

علائم گردش خون ضعیف در مغز

مغز شما برای عملکرد صحیح به اکسیژن و مواد مغذی نیاز دارد. هنگامی که گردش خون شما در مغز ضعیف می شود، ممکن است برخی از علائم زیر را تجربه کنید:

سردرد: ممکن است سردردهای مکرر یا شدید داشته باشید که با مسکن های بدون نسخه تسکین نمی یابند.

سرگیجه: هنگام ایستادن یا تغییر وضعیت ممکن است احساس سبکی سر، سرگیجه یا غش کنید.

از دست دادن حافظه: ممکن است در به خاطر سپردن چیزها یا یادگیری اطلاعات جدید مشکل داشته باشید.

سردرگمی: ممکن است در درک یا پیروی از دستورالعمل ها یا مکالمات مشکل داشته باشید.

این علائم می تواند بر توانایی های شناختی و عملکرد ذهنی شما تأثیر بگذارد. آنها همچنین می توانند خطر سکته مغزی یا ابتلا به زوال عقل را افزایش دهند.

علائم گردش خون پایین در پاها

یکی دیگر از مناطق رایج بدن که در آن گردش خون ضعیف ممکن است رخ دهد، پاهای شما هستند. پاهای شما به جریان خون کافی برای حمایت از عضلات، اعصاب و بافت های شما نیاز دارند و هنگامی که گردش خون در پاهای شما ضعیف می شود، ممکن است برخی از علائم زیر را تجربه کنید:

درد: هنگام راه رفتن یا ورزش ممکن است در پاهای خود احساس درد یا ناراحتی کنید که با حرکت سریعتر یا طولانی تر، ممکن است بدتر شود.

گرفتگی: ممکن است گرفتگی عضلانی ناگهانی یا شدید در پاهای خود داشته باشید، به خصوص در شب.

بی حسی: ممکن است در پاهای خود احساس بی حسی داشته باشید.

سوزن سوزن شدن: ممکن است احساس سوزن سوزن شدن در پاهای خود داشته باشید.

تورم: ممکن است متوجه تورم یا احتباس مایع در مچ پا، پا یا ساق پا شوید.

رگ های واریسی: ممکن است رگ های بزرگ یا پیچ خورده را روی سطح پوست خود مشاهده کنید. ممکن است آبی یا بنفش به نظر برسند و باعث درد یا خارش شوند. وریدهای واریسی به دلیل حرکت ناکارآمد خون می توانند باعث گردش خون ضعیف شوند.

این علائم می تواند بر تحرک و فعالیت بدنی شما تأثیر بگذارد؛ آنها همچنین می توانند منجر به آسیب بافتی، عفونت، زخم و حتی قطع عضو شوند.

علائم گردش خون ضعیف در کف پا

کف پاهای شما دورترین نقاط بدن شما از قلب هستند. آنها برای گرم و سالم ماندن به گردش خون خوب نیاز دارند. هنگامی که گردش خون در کف پاهای شما ضعیف است، ممکن است برخی از علائم زیر را تجربه کنید:

سردی: ممکن است احساس سرما داشته باشید یا در گرم کردن پاهای خود مشکل داشته باشید، حتی با جوراب یا پتو.

خشکی: ممکن است پوست پاهایتان خشک یا ترک خورده باشد، به خصوص روی پاشنه پا یا انگشتان پا.

شکنندگی: ممکن است ناخن های پای شما شکننده یا شکافته شده باشد.

ریزش مو: ممکن است موهای پا یا ساق پا با ریزش شدید مواجه شود.

تغییرات رنگ: ممکن است متوجه تغییرات رنگی مانند پوست رنگ پریده، آبی یا بنفش در پاهای خود شوید.

این علائم می تواند بر راحتی و ظاهر شما تأثیر بگذارد. آنها همچنین می توانند خطر ابتلا به مشکلات پا مانند میخچه، پینه، تاول، عفونت های قارچی و زخم پا را افزایش دهند. مشکلات پا می تواند باعث درد، مشکل در راه رفتن و کاهش کیفیت زندگی شود.

علائم گردش خون ضعیف در بازوها و دست ها

بازوها و دست های شما نیز برای انجام کارها و فعالیت های مختلف به جریان خون کافی نیاز دارند. هنگامی که گردش خون در بازوها و دستان شما ضعیف است، ممکن است برخی از علائم زیر را تجربه کنید:

ضعف: ممکن است احساس ضعف کنید یا در بلند کردن، حمل یا نگه داشتن اشیا مشکل داشته باشید.

سفتی: ممکن است در بازوها یا دستان خود مفاصل یا عضلات سفت یا دردناکی داشته باشید.

بی حسی: ممکن است در بازوها یا دستان خود با بی حسی مواجه شوید.

سوزن سوزن شدن: ممکن است احساس سوزن سوزن شدن در بازوها یا دستان خود داشته باشید.

آبی شدن: ممکن است تغییر رنگ آبی یا بنفش را روی انگشتان یا ناخن های خود مشاهده کنید.

این علائم می تواند بر فعالیت های روزانه شما تأثیر بگذارد. آنها همچنین می توانند خطر ابتلا به مشکلات دست مانند سندرم تونل کارپال، پدیده رینود و قانقاریا را افزایش دهند.

علل گردش خون ضعیف

عوامل متعددی وجود دارد که می تواند باعث گردش خون ضعیف در بدن شما شود. برخی از رایج ترین آنها عبارتند از:

سیگار کشیدن : کشیدن سیگار می تواند به رگ های خونی شما آسیب برساند و آنها را سریع تر سفت کند. این می تواند جریان خون را به اندام ها و سایر اندام ها کاهش دهد.

فشار خون بالا: فشار خون بالا می تواند دیواره رگ های خونی شما را ضعیف کرده و آنها را باریک یا مستعد پارگی کند. باریک شدن رگ ها می تواند میزان خونی را که به بافت ها و سلول های شما می رسد محدود کند.

آترواسکلروز: آترواسکلروز شرایطی است که در آن پلاک در داخل شریان‌های شما ایجاد می‌شود و پلاک از چربی، کلسترول، کلسیم و مواد دیگر ساخته شده است. می تواند فضای جریان خون را در شریان های شما مسدود یا کاهش دهد.

دیابت: دیابت وضعیتی است که در آن قند بیش از حد در خون شما وجود دارد. قند اضافی می تواند به مرور زمان به رگ های خونی و اعصاب شما آسیب برساند که می تواند بر جریان خون در قسمت های مختلف بدن شما تأثیر بگذارد.

لخته های خون: لخته های خون توده هایی از سلول های خونی هستند که در داخل رگ های خونی شما تشکیل می شوند. آنها می توانند جریان خون را در نواحی خاصی از بدن شما مسدود یا کند کنند.

این علل می توانند افراد مختلف را به روش های مختلف تحت تاثیر قرار دهند. برخی از افراد ممکن است بیش از یک دلیل برای گردش خون ضعیف خود داشته باشند در حالی که برخی دیگر ممکن است تا زمانی که وضعیت آنها شدید شود علائمی نداشته باشند.

راه حل هایی برای درمان گردش خون ضعیف

اگر گردش خون ضعیفی دارید، راه حل هایی وجود دارد که می تواند به بهبود آن و پیشگیری یا درمان علائم و عوارض کمک کند. برخی از راه حل های ممکن عبارتند از:

1. دارو

دارو می تواند به درمان مشکل اساسی سلامتی که باعث گردش خون ضعیف می شود کمک کند. به عنوان مثال، ممکن است برای کاهش فشار خون، کلسترول یا سطح قند خود دارو مصرف کنید. همچنین ممکن است برای جلوگیری یا حل کردن لخته های خون از دارو استفاده کنید.

2. جراحی یا اقدامات پزشکی

جراحی یا اقدامات پزشکی می تواند به بازگرداندن جریان خون به قسمت های خاصی از بدن شما کمک کند. به عنوان مثال، شما ممکن است تحت آنژیوپلاستی قرار بگیرید تا پزشک یک شریان باریک شده را با کمک بالون یا استنت گشاد کند. همچنین ممکن است تحت عمل جراحی بای پس قرار بگیرید تا مسیر جدیدی برای جریان خون در اطراف شریان مسدود شده ایجاد کنید.

3. ترک سیگار

ترک سیگار می تواند با جلوگیری از آسیب بیشتر به رگ های خونی، به بهبود گردش خون شما کمک کند. همچنین می تواند خطر ابتلا به سایر مشکلات سلامتی مانند بیماری قلبی، سکته مغزی و سرطان را کاهش دهد.

4. ورزش

ورزش می تواند با تقویت قلب و ماهیچه ها به بهبود گردش خون شما کمک کند. همچنین می تواند به کاهش فشار خون، کلسترول و سطح قند شما کمک کند. شما باید حداقل 150 دقیقه ورزش هوازی با شدت متوسط در هفته مانند پیاده روی، دوچرخه سواری یا شنا داشته باشید.

5. داشتن یک رژیم غذایی سالم

خوردن یک رژیم غذایی سالم می تواند با تامین مواد مغذی و آنتی اکسیدان های ضروری بدن به بهبود گردش خون کمک کند. همچنین می تواند به کاهش فشار خون، کلسترول و سطح قند شما کمک کند. شما باید میوه ها، سبزیجات، غلات کامل، پروتئین های بدون چربی و چربی های سالم بیشتری بخورید. شما باید از غذاهای حاوی نمک، قند، چربی اشباع شده و چربی ترانس پرهیز کنید یا آن را محدود کنید.

این راه حل ها می توانند به شما در بهبود گردش خون و پیشگیری یا درمان علائم و عوارض کمک کنند. با این حال، همیشه باید قبل از شروع هر داروی جدید، جراحی یا برنامه ورزشی با پزشک خود مشورت کنید. همچنین باید توصیه ها و توصیه های پزشک خود را در مورد وضعیت و درمان خود دنبال کنید.

 

دیدگاه تان را بنویسید