علی قره چه لو روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: تهدید جمعیت خرگوش ها در نهایت به ضرر انسان ها است که باید با اتخاذ تدابیر مناسب ازجمله کاهش سمپاشی ها، تخریب نکردن زیستگاه ها، برقراری و حفظ امنیت و آرامش در زیستگاه های این گونه جانوری و جلوگیری از شکار غیرمجاز، به رشد جمعیت این جانور در استان کمک کرد.
وی اظهار کرد: در طول سال های اخیر جمعیت خرگوش ها در شهرستان خدابنده سیر نزولی به خود گرفته و با توجه به نشانه های به دست آمده این گونه جانوری در این شهرستان در معرض انقراض است.
قره چه لو، افزود: گرگ ها بطور معمول از گرازها و خرگوش ها و برخی جوندگان دیگر تغذیه می کنند و چون جمعیت این گونه های جانوری در اراضی این شهرستان رو به کاهش است بنابراین این حیوان درنده به منظور تغذیه به دام ها و انسان ها حمله ور می شود.
وی با بیان اینکه، گرگ، روباه، مار، عقاب و انسان از دشمنان خرگوش ها محسوب می شوند، اظهار کرد: مراتع در واقع زیستگاه و پناهگاه اصلی خرگوش، سنجاب زمینی و موش صحرایی می باشد و شخم زنی و سمپاشی های پی در پی در این مراتع موجب می شود تا زیست آنها مورد تهدید واقع شود و با از بین رفتن این گونه های جانوری، امنیت غذایی گرگ و روباه به هم بخورد.
قره چه لو با بیان اینکه خرگوش در اکثر مناطق این استان یافت می شود افزود: شکارچیان خاطی و غیرمجاز نیز از عوامل تهدید کننده این گونه جانوری هستند که در صورت دستگیری با آنان برابر با قانون و بدون هیچ اغماضی برخورد می شود.
وی تصریح کرد: خرگوش های زیست کننده در طبیعت زنجان از نوع معمولی هستند و شکارچیان یقین بدانند که با شکار آنها، زنجیره غدایی برخی از گوشتخواران به هم می خورد.
به گزارش ایرنا، پارسال لاشه 13 سر خرگوش از شکارچیان غیرمجاز در زنجان کشف و ضبط شد و در مجموع 83 قبضه سلاح شکاری مجاز و غیرمجاز، 828 تیر انواع فشنگ و هفت قبضه چاقو، توسط محیط زیست این استان از 209 شکارچی متخلف به دست آمد.
6084/8068
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.