سید علی محققی شامگاه سه شنبه با حضور در پنل تخصصی حفاظت از خاک و اراضی کشاورزی که در حاشیه جشنواره یلدای ماندگار در محل مجموعه فرهنگی- تاریخی کارخانه کبریت زنجان برگزار شد، افزود: متاسفانه عمده ساخت و سازها و تغییر کاربری های مجاز و غیرمجاز در کشور در خاک های درجه یک اتفاق می افتد.
وی تاکید کرد: قانون به تنهایی قادر به حفاظت از زمین های کشاورزی نیست و تنها راه حفاظت از زمین توانمندسازی و آگاه سازی آحاد مردم است.
مدیرکل دفتر ترویج، روابط عمومی و امور بین‌الملل سازمان امور اراضی کشور گفت: زمین های زراعی و باغی یک عرصه تولیدی، اقتصادی و زیست محیطی محسوب می شود.
محققی خاطرنشان کرد: حفاظت از خاک در کنار حفاظت از آب باید به طور جدی مورد توجه قرار گیرد چراکه حفاظت از خاک یکی از راه های حفاظت از آب به شمار می رود.
وی به انجام اقدامات قانونی به منظور حفاظت از اراضی کشاورزی اشاره کرد و افزود: در این راستا در کنار مجموعه فعالیت های قانونی، فعالیت های گسترده آموزشی و ترویجی به منظور فرهنگسازی و توانمندسازی آحاد جامعه در سطح کشور در دست اجرا قرار دارد.
مدیرکل دفتر ترویج، روابط عمومی و امور بین‌الملل سازمان امور اراضی کشور گفت: بخش عمده ای از فعالیت های مربوط به حفاظت از زمین های کشاورزی اقدامات پیشگیرانه است و به همین منظور با هدف ترویج موضوع حفظ و ساماندهی این زمین ها و آموزش روستاییان و بهره برداران در قالب ساختار سازمانی در وزارت جهاد کشاورزی، تفاهم نامه ای با سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی منعقد شده که معادل آن در استان ها در مدیریت های امور اراضی و مدیریت های ترویج در دست اجراست.
محققی ادامه داد: بهره گیری از ظرفیت و توان سازمان های مردم نهاد و تشکل های مردمی در حوزه حفاظت از زمین های کشاورزی رویکرد بسیار مهمی است که طی سال های اخیر در پیش گرفته شده و در این راستا با انجمن های بیشتر استان ها تعامل های ارزشمندی داشته ایم.
وی یادآورشد: تشکل ها و سازمان های مردم نهاد می توانند به عنوان بازوی توانمند سازمان امور اراضی در راستای فرهنگ سازی حفاظت از زمین های کشاورزی، جلوگیری از تغییر کاربری و تخریب باغ ها عمل کنند.
مدیرکل دفتر ترویج، روابط عمومی و امور بین‌الملل سازمان امور اراضی کشور گفت: در دیدار با انجمن ها و تشکل های مردمی در استان زنجان نیز تفاهم خوبی منعقد شد تا از ظرفیت آنها به منظور آموزش، آگاه سازی و توانمندسازی جوامع شهری و روستایی از مخاطرات تغییر کاربری، تخریب اراضی زراعی و باغی و قوانین و مقررات این حوزه به خوبی بهره گرفته شود.
به گزارش ایرنا، منابع طبیعی و آبخیزداری استان زنجان نیز به منظور حفظ و جلوگیری از تخریب زمین های ملی طرحهای توانمند سازی در جوامع محلی را اجرا کرده است که کشت گیاهان دارویی به ویژه گل محمدی در منطقه آرپاچای زنجان از جمله این پروژه هاست.
7325/6085
خبرنگار: حدیث ابوالحسنی** انتشار دهنده: رویا رفیعی
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.