مدیر گروه بهداشت محیط استان زنجان روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، گفت: با توجه به شیوع بیماری ویروس کرونا، انتشار این بیماری و حساسیت ایجاد شده در شهروندان مبنی بر رعایت موازین بهداشتی این مهم نیز توسط متصدیان به ویژه در دستور کار تمامی نانوایی ها قرار گرفته است.
جلیل نصیری، با اشاره به اینکه طبق دستورالعمل یک نفر در نانوایی و برای کاهش ارتباطات فردی، عهده دار بسته بندی نان ها است، اضافه کرد از طرفی شهروندان نیز ملزم به پرداخت بهای نان از طریق دستگاه پوز هستند.
این مسؤول ادامه داد: بر این اساس و برای رفاه حال شهروندان دستگاه پوز نیز در بدو ورود به واحد نانوایی قرار داده شده تا کمترین تماس بین مشتریان برقرار شود که این اقدامات در راستای پیشگیری از بیماری کرونا انجام گرفته است.
وی اظهار داشت: هم استانی ها برای خرید نان حتما از دستکش استفاده کرده و در صورت عدم استفاده از کیسه نایلونی به همراه خود کیسه مخصوص به همراه داشته باشند تا آلودگی احتمالی ناشی از این نوع بیماری کاهش یابد و در واقع نان های بطور بسته بندی شده تحویل داده شود.
مدیر گروه بهدشت محیط استان زنجان ادامه داد: هر فردی صلاحیت انجام فعالیت در واحد نانوایی را ندارد، چرا که باید به لحاظ بهداشت فردی را را رعایت کرده و کارت سلامت بهداشتی نیز از سوی اصناف را داشته باشد، در غیر این صورت مورد تایید نیست.
نصیری افزود: همکاری اتحادیه نانوایی، دستگاه های متولی و کارشناسان بهداست محیط می تواند به عملیاتی شدن اقدامات اعلام شده در راستای پیشگیری از کرونا و سایر بیماری های مسری منتهی شود و این مهم باید مورد توجه قرار گیرد.
وی تولید نان های حجیم و را راهکاری مناسب برای شرایط کنونی و کاهش آلودگی های ناشی از آن ذکر کرد و گفت: هر چند قیمت این نوع نان ها و نان های بسته بندی در مقایسه با نان های معمولی بیشتر است، اما به مراتب دور ریز کمتری داشته و امکان کنترل و نظارت نیز در فرآیند تهیه نیز راحت تر است.
مدیر گروه بهداشت محیط استان زنجان ادامه داد: فرهنگ سازی دربین عموم برای استفاده از این نوع نان ها و از طرفی حمایت از واحد های تولید کننده نان های حجیم و بسته بندی شده، علاوه بر رونق و کسب و کار به ترویج بیشتر آن کمک می کند.
وی با اشاره به اینکه هم اکنون با شیوع بیماری کرونا، نظارت جدی بر فعالیت واحدهای نانوایی در خصوص بکارگیری دستورالعمل های اعلام شده انجام می گیرد، اظهارداشت: در شرایط عادی، کارشناسان بهداشت محیطی بصورت فصلی از وضعیت نانوایی ها بازدید داشتند که هم اکنون این روند تشدید شده است.
نصیری خاطرنشان کرد: هم اکنون ۱۰ اکیپ بهداشت محیط استان بصورت صبح و بعداز ظهر علاوه بر واحدهای نانوایی از مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی نیز بازدید می کنند که در صورت وجود تخلفات، برخورد های لازم انجام می گیرد.
گفتنی است در زمان حاضر ۷۵۰ واحد نانوایی در سطح استان فعال است که از این تعداد ۶۸۰ واحد آن در شهرستان زنجان واقع شده است.