معاون سواد آموزی اداره کل آموزش و پرورش استان زنجان روز یکشنبه به مناسبت هفتم دی سالروز تشکیل نهضت سوادآموزی در جمع خبرنگاران گفت: بر اساس برنامه ریزی های انجام شده امسال در دوره سواد آموزی ۲ هزارو ۲۰۰ نفر، در دوره انتقال یک‌هزار و ۳۰۵ نفر و در دوره تحکیم نیز یک‌هزار و ۸۱۲ نفر دوره بر حسب برش استانی و مناطق تحت پوشش سوادآموزی قرار خواهند گرفت.

 فرحناز فتحی اظهار داشت: ریشه کنی بی‌سوادی از برنامه های مهم و راهبردی است که در این راستا شناسایی، جذب و باسواد کردن افراد ۱۰ تا ۴۹ سال در استان با تلاش و جدیت بیشتری دنبال می شود.

وی با اشاره به اینکه وضعیت نرخ سواد در استان‌ها بر اساس خود اظهاری تعیین شده است گفت: بر این مبنا نمی‌توان به این اطلاعات استناد کرد و آموزش و پرورش سعی دارد در راستای شفافیت آمار گام بردارد.

فتحی یادآورشد: اولویت در برنامه ریزی ها افراد ۱۰ تا ۴۶ ساله را شامل می شود که خوشبختانه با اقدامات چند سال گذشته، مبادی ورودی بی‌سوادی در این استان بسته شده است و در این ارتباط زنجان جزء استان های اول و دوم قرار دارد.

این مسؤول با اشاره به برنامه های مختلف حوزه سواد آموزی در خصوص آموزش بی سوادان گروه سنی ۱۰ تا ۴۹ ساله گفت: آموزش بی سوادان گروه سنی ۱۰ تا ۲۰ ساله (کودکان کار، بی سرپرست و بد سرپرست و معلول)، ایجاد مرکز یاد گیری محلی و آموزش مهارت های اساسی حقوق شهروندی و مهارت های فردی و اجتماعی و اجرای طرح "حلقه های کتاب و کتابخوانی " برای سواد آموزانی که دوره سواد آموزی را گذرانده اند، از جمله برنامه ها است.

وی اضافه کرد: اجرای طرح "خواندن با خانواده" برای سواد آموزان دوره سواد آموزی و تحکیم به منظور توسعه فرهنگ مطالعه و کتابخوانی و برگزاری دوره های ارتقای توانمندی کارشناسان سواد آموزی مناطق و نواحی استان و ارائه آموزش های " آی سی دی ال" ( کار با رایانه ) را از دیگر برنامه های اجرایی در حوزه معاونت سواد آموزی است.

فتحی افزود : سواد آموزی در سه دوره سوادآموزی، دوره تحکیم سواد و دوره انتقال متناسب با فرآیندهای تعریف شده برای گروه‌های هدف برگزار می شود و در این میان راه اندازی مراکز یادگیری در راستای تحقق شعار آموزش برای همه گامی است که یونسکو در کاربردی کردن آموزش و بزرگسالان و ترویج یادگیری گام برداشته است.

وی اظهار داشت: طبق برنامه ریزی انجام شده هم اکنون چهار مرکز یادگیری در سطح استان راه اندازی و از این تعداد ۲ مرکز در شهر زنجان واقع شده است که فرصتی مناسب را فراهم می کند تا مخاطبان بتوانند با توجه به نیازهای زندگی خود از برنامه های متنوع آموزشی استفاده کنند.

به گفته معاون سوادآموزی اداره کل آموزش و پرورش استن زنجان رویکرد این مراکز تقویت مشارکت و مدیریت محلی بوده و فرض بنیادی نیز آن است که آنچه از جامعه سرچشمه می گیرد، پایدار خواهد ماند و در این میان مخاطبان مراکز یادگیری محلی تمام افراد بی‌سواد و کم‌سواد بالای ۱۰ سال را شامل می شود.

وی اضافه کرد: خدمات آموزشی قابل ارائه در مراکز یادگیری محلی آموزش های سواد پایه،؛ دوره های سواد آموزی، انتقال و تحکیم، آموزش مهارت های اساسی زندگی، حقوق شهروندی و مهارت های فردی و اجتماعی و در نهایت آموزش و فعالیت های فرهنگی، اعتقادی و تربیتی را شامل می شود.

پس از پیروزی انقلاب اسلامی، بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی با درک عمیق از مشکلاتی که در اثر بیسوادی مردم در جامعه ظهور می یابد، طی فرمانی موضوع بسیج سواد آموزی را صادر کرد.

بر این مبنا هفتم دی سال ۵۸، سازمان نهضت سوادآموزی باهدف سواد دار کردن خیل عظیم بیسوادان، کشور تشکیل شد.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.