معاون توانبخشی بهزیستی استان زنجان در حاشیه این بازدید به خبرنگار ایرنا گفت: هم اکنون در مرکز شبانه روزی بیماران روانی مزمن مردان رازی 85 بیمار شدید و خیلی شدید نگهداری می شوند.
فرهاد میرزایی افزود: 28 نفر از معلولان ذهنی پسر بالای 14 سال " بیماران خیلی شدید" نیز در مرکز سینا تحت مراقبت لازم بوده و خدمات مورد نیاز را دریافت می کنند.
وی اضافه کرد: مرکز شبانه روزی بیماران روانی مزمن مردان رازی اردیبهشت سال 96 و مرکز معلولان ذهنی پسر بالای 14 سال سینا، بهمن سال گذشته فعالیت خود را تحت نظارت بهزیستی زنجان آغاز کرد.
این مسؤول ادامه داد: به افراد بستری شده در این مراکز یارانه دولتی پرداخت می شود و پذیرش بیماران، نظارت های مستمر و اخذ مجوز، از سوی بهزیستی استان انجام می شود.
وی اظهار داشت: بر این مبنا ماهانه 54 میلیون تومان یارانه به مرکز شبانه روزی بیماران روانی مزمن مردان رازی و 14 میلیون و 800 هزار تومان به مرکز معلولان ذهنی پسر بالای 14 سال سینا پرداخت می شود.
معاون توانبخشی بهزیستی استان زنجان ادامه داد: هم اکنون 10 مرکز شبانه روزی شامل معلولان دارای معلولیت اعصاب و روان، سالمندی و ذهنی، تحت نظر بهزیستی استان فعالیت می کنند که ماهانه 440 میلیون تومان یارانه پرداخت می شود.
وی اضافه کرد: برخی از بیماران روانی از سوی قضات و یابه دلیل مجهوال الهویه بودن و یا وجود خانواده های نابسامان به این مرکز نگهداری شبانه روزی ارجاع داده می شوند که مشارکت خانواده ها نیز بسیار پایین است.
میرزایی افزود: در زمان حاضر حمایت های صرف دولتی موجب شده تا این مراکز به فعالیت خود ادامه دهند و در این میان مشارکت خیران می تواند در کاهش مشکلات این قشر بسیار اثر بخش باشد.
وی یادآوری کرد: این بیماران پس از پذیرش در کمیسیون، تحت مراقبت های دارویی قرار می گیرند و در صورت ثبات خانواده و حمایت های لازم پس از مدتی ترخیص و به خانواده ها تحویل داده شده و در کنار آن، آموزش های لازم نیز در خصوص نحوه مصرف بهنگام داروها توسط روانپزشک انجام می شود.