بابک کریمی روز سه شنبه در جمع خبرنگاران افزود: در رتبه بندی ICS، شاخص های حجمی همچون تعداد دانشجو و اعضای هیات علمی دانشگاهها نیز مدنظر قرار داده می شود که دانشگاه تحصیلات تکمیلی علوم پایه از این نظر با داشتن یک هزار و ۱۰۰ دانشجو و ۱۱۳ عضو هیات علمی از خیلی از دانشگاههای کشور پایین تر است ولی این دانشگاه در شاخص های کیفی به قدری در سطح بالایی قرار دارد که با وجود رقم های کوچک در شاخص های کمی، خیلی از دانشگاههای بزرگ کشور را پشت سر گذاشته و رتبه هشتم را به خود اختصاص داده است.

وی با بیان اینکه دانشگاه تحصیلات تکمیلی علوم پایه زنجان تنها دانشگاه حوزه علوم پایه در کشور است، اظهار داشت: بر اساس برنامه ششم توسعه، گسترش علوم پایه در کشور به عنوان یکی از محورهای اساسی توسعه مد نظر قرار داده شده که در این زمینه این دانشگاه اقدامات متعددی را انجام داده است که از آن جمله می توان به بازنگری در دروس و سرفصل های دروه های تحصیلات تکمیلی اشاره کرد.  

دکتر کریمی در بخش دیگری از سخنان خود به برخی اقدامات در جهت بین المللی سازی دانشگاه تحصیلات تکمیلی علوم پایه زنجان اشاره کرد و گفت: امسال نخستین گروه از دانشجویان خارجی برای تحصیل وارد این دانشگاه می شوند و بر اساس برنامه ریزی های انجام شده قرار است طی ۱۰ سال آینده، ۱۰ درصد جمعیت دانشجویی این دانشگاه را دانشجویان خارجی تشکیل دهد.

وی از راه اندازی دوره ریاضیات مالی با همکاری دانشگاه اکول پلی تکنیک فرانسه در دانشگاه تحصیلات تکمیلی علوم پایه زنجان خبر داد و افزود: رایزنی ها برای برگزاری این دوره های مشترک در حال انجام است.  

رییس دانشگاه تحصیلات تکمیلی علوم پایه زنجان با بیان اینکه جهت گیری تحقیقات در دانشکده های ۶ گانه این دانشگاه هم در حوزههای کاربردی و هم در حوزه های توسعه مرزهای دانش متمرکز است، اظهار داشت: از جمله فعالیت محققان این دانشگاه ساخت ۲ دستگاه میکروسکوپ بسیار پیشرفته لایه نازک بوده است که تهیه چنین تجهیراتی از خارج کشور مستلزم صرف هزینه بسیار بالایی است.  

گفتنی است دانشگاه تحصیلات تکمیلی هم اکنون دارای ۶ دانشکده فیزیک، شیمی، ریاضی، علوم کامپیوتر، علوم زیستی و علوم زمین است.  

دکتر کریمی با یان اینکه سال گذشته بودجه پژوهشی دانشگاه تحصیلات تکمیلی در حوزه گرنت، ۱۰۰درصد افزایش داشت، گفت: امسال نیز با وجود تنگناهای اقتصای به وجود آمده، بودجه این حوزه قرار است ۱۵ تا ۲۰ درصد افزایش پیدا کند.

حضور ۹ استاد دانشگاه تحصیلات تکمیلی زنجان در فهرست  فدراسیون سرآمدان علمی ایران

رییس دانشگاه تحصیلات تکمیلی علوم پایه زنجان با بیان اینکه هم اکنون ۹ نفر از اعضای هیات علمی این دانشگاه در فهرست فدراسیون سرآمدان علمی ایران هستند، گفت: دانشگاه تحصیلات تکمیلی علوم پایه زنجان ۱۱۳ عضو هیات علمی دارد و و جود ۹ نفر از آنان در فهرست سرآمدان علمی کشور، یک جایگاه و رتبه بسیار بالا برای این دانشگاه محسوب می شود.

وی افزود: سال گذشته محققان و اعضای هیات علمی دانشگاه تحصیلات تکمیلی علوم پایه زنجان توانستتند رتبه نخست پژوهش های بنیادی جشنواره خوارزمی و همچنین رتبه دوم جشنواره جوان خوارزمی را از آن خود کنند.

دکتر کریمی از فعال کردن خانه علم دانشگاه تحصیلات تکمیلی علوم پایه زنجان خبر داد و گفت: این خانه با اینکه چند سال از تاسیس آن می گذشت، فعالیت قابل توجهی نداشت ولی از سال گذشته به منظور همگانی سازی علم در سطح جامعه فعالیت هایش پر رنگ شده است.

وی افزود: با همکاری آموزش و پرورش طی ۲ سال گذشته تعداد کثیری از دانش آموزان در قالب خانه علم برای بازدید و دیدن آزمایش ها از نزدیک در دانشگاه تحصیلت تکمیلی حضور پیدا کردند که این موضوع در جای خود می تواند موجب علاقه مندی دانش آموزان به علوم پایه شود.

رییس دانشگاه تحصیلات تکمیلی علوم پایه زنجان در بخش دیگری از سخنان خود به اجرای طرح های عمرانی دراین دانشگاه اشاره کرد و گفت: احداث ساختمان دانشکده علوم زمین با هفت هزار مترمربع زیربنا طی سه سال گذشته از جمله طرح های عمده عمرانی دانشگاه بود که قرار است در هفته جاری با حضور وزیر علوم، تحقیقات و فناوری به بهره برداری برسد. 

وی افزود: احداث ساختمان دانشکده علوم زیستی از دیگر طرح های در دست اجرا است که تا کنون حدود ۴۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.

دکتر کریمی اظهار داشت: مرکز رشد فناوری های علوم نوین دانشگاه تحصیلات تکمیلی علوم پایه زنجان با ۲ هزار و ۵۵۰ متر مربع زیربنا از دیگر طرح های عمرانی بود که تیرماه امسال با حضور معاون علمی و فناوری رییس جمهوری به بهره برداری رسید. 

رییس دانشگاه تحصیلات تکمیلی علوم پایه زنجان در بخش دیگری از سخنان خود لزوم آموزش و فرهنگ سازی مناسب را عامل ترغیب دانش آموزان به علوم پایه ذکر کرد و گفت: توجه به تامین زیر ساخت ها برای بکارگیری و تامین معشیت دانش آموختگان رشته های علوم پایه، حمایت از آموزش و پژوهش در دانشگاهها و راه اندازی نمایشگاهها و موزه های علم می تواند اقبال به علوم پایه را تقویت کند.

۳۰۸۸

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.