هماکنون آب شرب بیش از 58 هزار نفر در شهر خرمدره از طریق آبهای زیر زمینی تامین میشود که با اتصال آب سد کینهورس میزان برداشتها از سفرههای آب زیرزمینی کاهش خواهد یافت.
به گزارش ایسنا، منطقه زنجان، سد کینهورس ابهر در 5 کیلومتری روستای زیبای کینهورس و در 15 کیلومتری شهر ابهر قرار دارد. این سد که از نوع سدهای سنگریزهای با هسته رسی است قبل از انقلاب و توسط مهندسین کاژ - سانیو به منظور تامین آب شرب مورد نیاز شهر ابهر احداث شد.
این سد بر روی رود کینهورس که از رودخانه ابهررود که در نهایت به دشت تاکستان میرسد جدا شده است، با طول تاج 374 متر ساخته شده است. همچنین آب مورد نیاز باغات و مزارع وسیع بین ابهر تا تاکستان را نیز تامین کرده است.
این سد سبب گسترش و رونق کشاورزی و باغداری در این ناحیه شده است. سد کینهورس ابهر با قرار گرفتن در میان تپههای سرسبز چشمانداز چشمنوازی را به وجود آورده و تبدیل به یکی از تفرجگاههای اصلی مردم منطقه شده است.
ماهیگیری و سایر تفریحات آبی به خصوص قایقسواری از تفریحات اصلی مردمان این منطقه است، محوطه اطراف سد در بهار و تابستان آب و هوای مطبوعی دارد و خیل کثیری از مشتاقان را به سوی خود جذب میکند. سد در مجاروت روستای کینهورس قرار گرفته است که خود روستا هم با طبیعت سرسبز و بسیار دلنشینش مناظر بیبدیلی را دارا است.
سد کینهورس محل کمپ تیمهای قایقرانی رویینگ نیز هست و چند سالی است که اردوهای آمادهسازی بانوان و آقایان در این سد برگزار میشود. سد قرار است تبدیل به کمپ دایمی تیم ملی رویینگ در نیمه اول سال شود. این سد مکان مناسبی برای شنا کردن نیست و متاسفانه چندین نفر به دلیل شنا کردن در محدوده سد جان خود را از دست دادهاند.
دریاچه سد کینهورس همچون نگینی فیروزهای در میان تپهها میدرخشد و با طبیعت سرسبز دامنه تپههای مجاور سد در بهار و تابستان مقصد بسیار مناسبی است. در پاییز و زمستان نیز هوای این منطقه به دلیل برودت هوا به شدت سرد است اما باز هم در روزهایی که هوا کمی آفتابی است حتما ابهریهایی را خواهید دید که خود را به اطراف سد میرسانند تا منظره برفی دریاچه را از دست ندهند.
با توجه به تنشهای آبی که طی سالیان اخیر کشور با آن دست و پنجه نرم میکند و کاهش سطح آبهای زیرزمینی ور دشت ابهر اهمیت این سد طی یک دهه گذشته با اجرای پروژه ابرسانی از سد کینهورس به ابهر و خرندره دو چندان شده است که به نوعی میتوان گفت که با بهرهبرداری از این طرح سد کینهورس یه قلب تپنده این دو شهرستان تبدیل خواهد شد.
این پروژه که مدت زمان طولانی از آغاز به کار آن میگذرد نیز مانند سایر پروژههای نیمهتمام استان با مسائل و مشکلات فراوانی دست و پنجه نرم کرد اما این روزها خبرهای خوشی از آن به گوش میرسد تا جایی که نماینده عالی دولت در استان خبر از افتتاح این طرح با حضور یکی از مقامات ارشد کشوری که احتمالا وزیر نیرو باشد، میدهد.
در این طرح سالانه تامین 6 میلیون مترمکعب آب شرب از سد کینهورس برای شهرهای ابهر و خرمدره تامین میشود که این میزان قابلیت افزایش تا 12 میلیون مترمکعب در سال را دارد.
برای اجرای طرح آبرسانی به شهرهای ابهر و خرمدره 22.5 کیلومتر خط انتقال اجرا شده است که از این میزان 13.5 کیلومتر مربوط به شهر خرمدره است که با توجه به اینکه آب شرب حدود ۵۸ هزار خرمدرهای که سالانه بالغ بر 6 میلیون مترمکعب آب مصرف میکنند از آبهای زیرزمینی تامین میشود با اتصال آب از این سد میزان برداشتها از سفرههای زیرزمینی در خرمدره کاهش خواهد یافت.
در همین رابطه، مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب شهری استان زنجان با بیان اینکه با اجرای خط اتصال از خط انتقال سد کینهورس به شهر خرمدره، مشترکان این شهر نیز میتوانند از آب سد کینهورس برخوردار شوند، میگوید: با نصب اتصالات و شیرآلات مربوطه، شهر خرمدره نیز از سد کینهورس امکان برداشت آب خواهد داشت و آب این سد پس از تصفیه در تصفیهخانه آب شهرهای ابهر و خرمدره به شبکه توزیع آب خرمدره تزریق میشود.
جزءقاسمی اضافه می کند: تصفیهخانه شهرهای ابهر و خرمدره 400 لیتر بر ثانیه ظرفیت دارد که از این میزان 180 لیتر بر ثانیه جهت تامین آب شرب خرمدره اختصاص دارد.
وی یادآور میشود: با اجرای این طرح بخشی از آب شرب مصرفی شهر خرمدره تامین و فشار متعارف آب در قسمتهایی از شهر برقرار خواهد شد.
انتهای پیام