به گزارش ایرنا، پرویز قزلباش روز شنبه در دوازدهمین جلسه شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان افزود: برنامه جامع سلامت، یک سند بالادستی در جغرافیای استان بوده که هدف آن ارتقای عادلانه شاخص‌ها و بهبود سلامت مردم است.
وی با بیان اینکه مشارکت ذینفعان در این برنامه، بسیار مهم است خاطرنشان کرد: برنامه جامع سلامت در یک مقطع 5 ساله، شاخص‌ها را ارتقا می‌دهد و نقش دانشگاه علوم پزشکی، هماهنگ‌کننده و نظارت‌کننده است.
قزلباش گفت: یکی از نکات بسیار مهم در تدوین این برنامه مشارکت تمام مردم، سازمان‌های مرتبط با سلامت، نهادها و صنوف مختلف است که به عنوان مرجع، ایفای نقش می‌کنند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان با بیان اینکه تیم راهبردی برای تدوین این برنامه تشکیل شده است، تصریح کرد: بدون احتساب این که پیام‌گزاران در درون مجموعه خود زمان‌هایی صرف این موضوع کرده‌اند، تاکنون حدود 2 هزار و 500 نفرساعت صرف تدوین این برنامه شده که در صورت اجرای موفقیت‌آمیز می‌تواند الگوی سایر استان‌ها باشد.
وی خاطرنشان کرد: برنامه دارای 3 بخش تحلیل وضعیت، جهت‌گیری و نظام استقرار است.
قزلباش افزود: تحلیل وضعیت شامل تحلیل شاخص‌های سلامت استان در حیطه مرگ‌های زودرس، بیماری‌ها و آسیب‌ها بوده و جهت‌گیری شامل اهداف راهبردی سلامت استان در سال 1400 است.
این مسئول با بیان اینکه نظام استقرار نیز شامل تفاهم‌نامه‌های مربوطه می‌شود، یادآور شد: این برنامه شامل تمام جامعه شهری، روستایی و حاشیه شهرها و مختص تمام گروه‌های سنی است.
فرماندار زنجان نیز با بیان اینکه بهتر است برنامه جامع سلامت از عنوان «برنامه» به «سند» تغییر یابد، گفت: دستگاه‌های مختلف نقش مهمی در اجرایی کردن این سند دارند.
رضا عسگری افزود: وقتی موضوعی برای روستاها مطرح می‌شود، تکالیف و برنامه‌های هر دستگاه در سند مشخص خواهد شد تا وظایف خود را شناخته و مکلف شوند که اولویت‌های خود را با تبعیت از این سند انجام دهند.
وی خاطرنشان کرد: در این صورت، برنامه‌ریزی‌ها و اعتبارات نیز در قالب سند، پیگیری می‌شود.
دستور کار بعدی جلسه، ارائه گزارش نهایی سند توسعه روستایی بود که کارگروه آن از نیمه دوم سال 94 با 17 وظیفه آغاز به کار کرده است.
مشاور طرح سند توسعه روستایی با بیان اینکه این طرح در 5 حوزه، مطالعه شده است به تشریح قابلیت‌ها، چالش‌ها و تنگناهای پیش رو و ظرفیت‌های روستایی پرداخت.
مختارپور گفت: راهبردهای این طرح در مطالعات مختلف سیاسی، اقتصادی، مدیریتی، فرهنگی و اجتماعی انجام شده است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار زنجان نیز گفت: وجود شهرهای کوچک به عنوان نقاط واسطه‌گری، ویژگی خاص استان زنجان است که سایر استان‌ها ندارند که می‌توان ار این پتانسیل برای توسعه روستاها بهره‌مند شد.

** اشکال طرح‌های راهبردی، زمان‌بر بودن تهیه آن است
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار زنجان نیز گفت: یکی از بزرگ‌ترین اشکالات طرح‌هایی مانند سند توسعه روستایی که به‌صورت راهبردی تهیه می‌شوند زمان‌بر بودن است.
مهرداد سلطانی خاطرنشان کرد: زمان‌بر بودن منجر به تغییر نگرش‌ها، مدیریت‌ها و رویکردها می‌شود که در نهایت سبب می‌شود به هدف تعیین شده با دقت لازم نرسد.
وی افزود: زیرمجموعه‌های این سند، طرح‌هایی مانند طرح هادی روستایی، منظومه روستایی و نظام استقرار ناحیه‌های صنعتی و کارگاه‌های روستایی هستند که قبل از نهایی شدن سند اصلی اجرا شده و در واقع، این ظرح‌ها فرزندانی هستند که قبل از مادرشان متولد شده‌اند.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان زنجان نیز گفت: بهتر است قبل از ارائه خلاصه طرح، گزارش کلی آن در قالب فایلی در اختیار مدیران قرار گیرد تا بتوان به‌صورت دقیق و کامل نسبت به موضوع بحث کرد.
شهرام طهماسبی افزود: آن چه که جایش خالی است این است که چندین سال، کارهایی انجام شده که به‌صورت کالبدی بوده و به طرح فیزیکی روستاها توجه شده و همه این کارها نتوانسته جمعیت را در روستاها نگه دارد.
9556/8068
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.