به گزارش ایرنا، از دستورهای دومین جلسه انجمن کتابخانه های عمومی استان که روز شنبه با حضور استاندار زنجان برگزار شد، بررسی پیشنهادهای دستگاه های اجرایی متولی از جمله اداره کل راه و شهرسازی، اداره کل کتابخانه های عمومی و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی برای تکمیل کتابخانه مرکزی زنجان بود.
بر اساس مصوبه مورخه 30 آبان سال 1378، هیات وزیران، مقرر شد کتابخانه مرکزی زنجان با بهره گیری از اعتبارات ملی و استانی به نسبت مساوی طی 2 سال احداث شود و در سال 1389 نیز با تجهیز آن مورد بهره برداری قرار گیرد.
این پروژه که در زمینی به مساحت 10 هزار و 572 مترمربع و با زیر بنای 18 هزار و 850 مترمربع طراحی شده است، طی این سال ها فقط 22 درصد پیشرفت فیزیکی دارد و به گفته مدیرکل راه و شهرسازی استان با لحاظ قیمت های جدید، بالغ بر 50 میلیارد تومان برای تکمیل آن نیاز است.
استاندار زنجان در این جلسه به لزوم تعریف طرح های قابل اجرا تاکید کرد و گفت: هم اکنون حدود یک هزار و 500 طرح در سطح این استان وجود دارد که تکمیل برخی از آن ها 2 هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد.
فتح الله حقیقی افزود: در چنین شرایطی لازم است طرح هایی که با واقعیت مطابقت دارد برای تکمیل و به نتیجه رساندن انتخاب شوند.
وی به انتخاب 40 طرح از بین طرح های نیمه تمام استان برای تکمیل آنها خبر داد و اظهار داشت: همین طرح های انتخاب شده برای به نتیجه رسیدن به پنج هزارو 900 میلیارد تومان اعتبار نیاز دارند.
حقیقی خاطرنشان کرد: برای تکمیل کتابخانه مرکزی زنجان نیز لازم است یک طرح قابل انجام و مطابق با واقعیت ها تدوین شود.
مدیرکل راه و شهرسازی استان زنجان در این جلسه گفت: تا کنون برای طرح کتابخانه مرکزی این استان بیش از سه میلیارد و 600 میلیارد تومان از محل اعتبارات استانی هرینه شده است.
مسعود بیات منش با بیان اینکه در 2 نوبت فراخوان برای مشارکت بخش خصوصی برای تکمیل کتابخانه مرکزی زنجان، استقبالی از سوی این بخش انجام نشد، گفت: واگذاری این پروژه در قالب ماده 27 ممکن است به دلیل فرآیندهای اداری آن که چندان خوشایند بخش خصوصی نیست، به نتیجه نرسد و به جای آن بهتر است از طریق سازمان ملی زمین و مسکن که زمین کتابخانه مرکزی زنجان متعلق به آن است اقدام کرد، چرا که طرح های مشارکتی سازمان ملی زمین و مسکن دراین خصوص می تواند توجه سرمایه گذاران بخش خصوصی را جلب کند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان زنجان نیز در این جلسه به اهمیت وجود کتابخانه مرکزی در این استان تاکید کرد و گفت: بزرگ گرفتن طرح احداث کتابخانه مرکزی باعث شد که این طرح دچار مشکل شود.
فاطمه کرباسی افزود: با اینکه قرار بود نیمی از اعتبار مورد نیاز احداث کتابخانه مرکزی زنجان از طریق منابع ملی تامین شود ولی پس از احیای سازمان برنامه و بودجه اعتبارات ملی این طرح کنار گذاشته شد و قرار شد همه اعتبارات آن از محل اعتبارات استانی تامین شود.
وی کاهش طبقات کتابخانه مرکزی زنجان به منظور کاهش هزینه های احداث را به عنوان یک پیشنهاد طرح کرد و اظهار داشت: اصلاح طرح و نقشه کتابخانه که هنوز بخش قابل توجهی از آن اجرایی نشده است می تواند به عنوان یک راهکار برای به نتیجه رساندن این طرح مورد توجه قرار گیرد.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان زنجان نیز در این جلسه گفت: برای تامین هزینه های مورد نیاز برای تکمیل کتابخانه مرکزی این استان از طریق منابع استانی نمی توان کار جدی انجام داد و لازم است مشارکت بخش خصوصی برای این طرح جلب شود.
وی با بیان اینکه ماده 27 قانون واگذاری اماکن دولتی ظرفیت ها و جذابیت های قابل توجهی دارد، گفت: در خصوص مشارکت دادن بخش خصوصی برای تکمیل بنای کتابخانه مرکزی زنجان می توان از همین طریق عمل کرد.
امیرعلی نیکبخش، مدیرکل کتابخانه های عمومی استان زنجان نیز در این جلسه با بیان اینکه باید ترکیبی از پیشنهادها را برای تکمیل کتابخانه مرکزی این استان کنار هم قرار دهیم، گفت: می توان با افزایش مشوق های لازم، زمینه جلب مشارکت بخش خصوصی را در این طرح فراهم کرد.
3088/6085
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.