مدیر کل مدیریت بحران خوزستان با تاکید بر لزوم ارزیابی مناطق مسکونی از نظر مقاوم‌سازی، گفت: عمده مشکلات ما هنگام زمین‌لرزه‌ها وضعیت مناطق روستایی است؛ زیرا طبق استاندارد احداث نشده‌اند.

به گزارش خبرنگار ایلنا از خوزستان، کیامرث حاجی‌زاده روز دوشنبه در کارگروه تخصصی مخاطرات زلزله، لغزش لایه‌ های زمین، ابنیه، ساختمان و شهرسازی خوزستان، اظهار کرد: برخی سازمان‌ها از مجموعه راه و شهرسازی جدا و به اداره‌کل تبدیل شده‌اند و پس از آن متأسفانه همه وظایف به عهده راه و شهرسازی گذاشته شده و سازمان‌ هایی که از این مجموعه جدا شده‌اند به وظایف‌شان عمل نمی‌کنند.

وی افزود: به دستگاه‌ هایی که در انجام وظایف‌شان کم‌کاری می‌کنند اخطار می‌دهیم که صبر دستگاه حاکمیتی استان خوزستان حد و اندازه‌ای دارد و سعی کنند حرمت‌ها نگه داشته شود.

حاجی‌زاده گفت: برخی مدیران از تواضع بیش از حد استاندار خوزستان سوء استفاده کرده و برخی از دستگاه‌ها کارهای اجرایی خود را رها کرده‌اند و توقع دارند استانداری مستقیما پاسخگوی مردم باشد؛ در حالی که وظیفه استانداری نظارت و ایجاد هماهنگی بین دستگاه‌ های حاکمیتی است.

وی تصریح کرد: تعلل، قصور و بی‌انضباطی در مسائل بحران از سوی هیچ دستگاهی قابل قبول نیست.

مدیرکل مدیریت بحران خوزستان با اشاره به عدم توجه مسئولین به بحران‌ های متعدد خوزستان تصریح کرد: با وجود اینکه زیرساخت‌ های خوزستان به شدت دچار مشکل بود، هیچ‌گونه امکانات و تجهیزاتی وجود نداشت، بنابراین ابزار های مدیریت بحران با تشکیل کارگروه‌ های مربوطه فعال شد؛ اما هنوز موضوع برای برخی مدیران جا نیفتاده است و هنوز گرفتار حاشیه‌ها هستند.

حاجی‌زاده گفت: خوزستان یک استان دائم البحران است و هیچ زمانی بدون بحران دیده نمی‌شود و چه کاری مهم‌تر از ایجاد آرامش روانی در بحث‌ های زمین‌لرزه، خشکسالی، آتش‌سوزی و بحران‌ های دیگر است.

مدیرکل مدیریت بحران خوزستان بیان کرد: مسائل زیست‌ محیطی زیرساخت همه مسائل امنیتی و اجتماعی است و اگر مسائل زیست‌ محیطی کنترل و پیش‌بینی نشود این موارد مسائلی در حوزه امنیتی و اجتماعی ایجاد می‌کنند.

وی گفت: علی‌رغم اینکه در افکار عمومی تصور می‌شد که در استان خوزستان زلزله رخ نمی‌دهد، اما همه دیدیم یک زلزله در چند صد کیلومتری خوزستان اتفاق افتاد و پس از آن خوزستان تنها استانی است که تاکنون فعالیت گسل‌ها و زمین‌لغزه‌ های متعدد را حس می‌کند.

حاجی‌زاده بیان کرد: آثار مخربی که این زمین‌ لرزه‌ها بین مردم ایجاد می‌کند کمتر از زلزله‌ های ویران‌گر نیست.

وی با بیان اینکه وضعیت سکونت‌گاه‌ های هلال احمر باید تا دو یا سه روز آینده تعیین تکلیف شود، عنوان کرد: از سال گذشته مصوب شد چهار سکونت‌گاه اضطراری در اطراف اهواز برای سکونت هنگام وقوع بلایای طبیعی ایجاد شود. دیدیم که در زلزله 3.5 ریشتری اهواز در ساختمان ما چه مشکلاتی ایجاد شد که نشان از نظام مهندسی و شهرسازی و وضعیت ساختمان‌ها دارد.

مدیرکل مدیریت بحران خوزستان بیان کرد: راه و شهرسازی و بنیاد مسکن باید نسبت به ارزیابی مناطق مسکونی از نظرم مقاوم‌سازی اقدام کنند. عمده مشکلات ما هنگام زمین‌لرزه‌ها وضعیت مناطق روستایی است؛ زیرا طبق استاندارد احداث نشده‌اند. گرچه این مشکل در شهرهای کوچک و کلان‌شهرها نیز به علت عدم نظارت دستگاه‌ های متولی وجود دارد.

حاجی‌زاده گفت: یکی از معضلات ما این است که شهرداری‌ها پایان کارها را جدی نمی‌گیرند و نمی‌بینند که مسائل ایمنی و استاندارد رعایت شده است یا نه؟

وی گفت: جایگاه مدیریت بحران شهری کلان‌شهر اهواز در مقایسه با شهرهای کوچک و استان‌ های دیگر که شاید یک بیستم بحران‌ های خوزستان را دارند، قابل مقایسه نیست. در چنین وضعیتی  خوزستان برای رسیدگی به بحران‌ها چه وسیله‌ای دارد؟ ما هنگام فرو ریختن یک ساختمان از تجهیزات شرکت نفت و سایر اداره‌ها استفاده می‌کنیم.

مدیرکل مدیریت بحران خوزستان تصریح کرد: امروز کسی نمی‌تواند بگوید اهواز بحران ندارد و مردم زودتر از ما فهمیده‌اند که روزانه در بحران زندگی می‌کنند.

وی با تاکید بر لزوم راه‌اندازی سامانه پاسخگویی در خوزستان جهت مراجعه مردم هنگام بحران به این سامانه عنوان کرد: زمانی که نمی‌توانیم آگاهی‌بخشی عمومی را سرلوحه کارمان قرار دهیم، حداقل هنگام وقوع بحران یک سامانه باید پاسخگو باشد. همچنین انتظار است که صدا و سیما در بحث پیشگیری و قبل از وقوع بحران وارد کار شود.

حاجی‌زاده با اشاره به لزوم هر چه سریعتر انجام طرح ریز پهنه‌بندی و خطرپذیری خوزستان، بیان کرد: باید یک کمیته علمی در راستای  طرح ریز پهنه‌بندی و خطرپذیری خوزستان  با همکاری شرکت نفت، بنیاد مسکن، راه و شهرسازی و دستگاه‌ های متولی دیگر تشکیل شود.

مدیرکل مدیریت بحران خوزستان با بیان اینکه آموزش مقابله با زلزله باید در مناطق پرتجمع ارائه شود، گفت: امسال در خصوص زلزله سمینار ملی و بین‌المللی در خوزستان برگزار خواهد شد. همچنین طرح یاوران مدیریت بحران در مدارس اجرا می‌شود که مبنای اصلی این طرح آموزش در خصوص زلزله است. باید آموزش‌ها و جاهای پرتجمع داده شود.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.