معاون صنایع دستی و گردشگری خوزستان از انتخاب 24 اثر از هنرمندان صنایع دستی این استان برای داوری نهایی نشان ملی مرغوبیت خبر داد.
به گزارش خبرنگار ایلنا، پرویز طلائیانپور اظهار داشت: امسال 80 اثر از شهرستانهای شوش، شوشتر، بهبهان، دزفول، خرمشهر، لالی، اندیکا، اهواز، ماهشهر، اندیمشک و آبادان به معاونت صنایع دستی ادارهکل میراث فرهنگی استان ارسال شدند که در داوری اولیه (استانی) از 80 ارسال شده، 32 اثر که شرایط اولیه برای دریافت نشان ملی را دارا بودند، به مرحله دوم داوری استانی راه پیدا کردند که در این مرحله 24 اثر از شهرستانهای اهواز، دزفول، اندیمشک، شوش، شوشتر، لالی، اندیکا و ماهشهر انتخاب و به داوری ملی که در تهران برگزار خواهد شد راه یافتند.
وی در ادامه به آثار دریافتی از هنرمندان اشاره و تصریح کرد: این آثار در رشتههای کپوبافی، خراطی چوب، محرق ساقه گندم، زیورآلات سنتی، چوقا بافی، مصنوعات چرم دستدوز، قلمزنی، گلیم رندی، حصیربافی، گلیم دورو و البسه محلی (شوشتری و عربی) به دبیرخانه ارسال شدند.
طلاییانپور عنوان کرد: داوری آثار در خوزستان توسط 3 نفر از پژوهشگران و اساتید پیشکسوت و تحصیلکرده صنایع دستی که متخصص این حوزه بودند و اشراف کاملی نسبت به صنایع دستی استان داشتند انجام شد؛ ضمن این که امسال برای نخستین بار داوری استانی با اعزام یک ناظر از ستاد مرکزی سازمان میراث فرهنگی کشور انجام شد.
معاون صنایع دستی خوزستان خاطرنشان کرد: بنابر اعلام سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و کردشگری کشور، آثاری که نشان ملی مرغوبیت صنایع دستی را در آبانماه دریافت کنند به همراه آثاری که در سالهای، 1392 و 1394 این نشان را دریافت کرده بودند، به شورای جهانی صنایع دستی برای داوری بینالمللی معرفی خواهند شد.
وی یادآور شد: در دورههای پیشین داوری نشان ملی مرغوبیت صنایع دستی، به ترتیب 3 اثر در سال 1390، 19 اثر در سال 1392 و 29 اثر در سال 1394 از استان خوزستان موفق به دریافت نشان ملی شدند.