با تلاش شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب و جهاددانشگاهی خوزستان دانش فنی و ساخت مته حفاری دندانه ای در کشور بومی سازی شد.

به گزارش خبرنگار ایلنا از خوزستان، این مته که در حفاری چاه های نفت و گاز کاربرد دارد جزو کالاهای استراتژیک و پرمصرف صنعت نفت است و ساخت آن با تکنولوژی بالا در انحصار چند کشور معدود قرار دارد.

شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب به منظور استفاده از توان داخلی و قطع وابستگی، پروژه تدوین دانش فنی و ساخت این نوع مته را تعریف نموده که قرارداد اجرایی آن با جهاد دانشگاهی منعقد گردید.

این مته پس از طراحی های پیچیده، ساخت و بررسی های آزمایشگاهی، در حفاری یکی از چاه ها مورد استفاده قرار گرفت که پس از تأیید کارشناسان حفاری مناطق نفت خیز جنوب، به مرحله تولید انبوه رسیده است.

مراسم رونمایی از این مته امروز دوشنبه (8 خردادماه) با حضور رؤسای جهاد دانشگاهی کشور و استان خوزستان، مدیرعامل و مدیران ارشد شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب و مدیران پژوهش فناوری، و پشتیبانی ساخت و تامین کالای شرکت ملی نفت ایران در مجتمع آموزش عالی جهاد دانشگاهی خوزستان برگزار شد.

در این مراسم حمیدرضا طیبی رئیس جهاد دانشگاهی از دست اندرکاران این پروژه تشکر و تأکید کرد: ارتباط خوبی با صنعت نفت داریم و موفقیت های ما حاصل حمایت ها و پذیرش ریسک از سوی مدیران صنعت نفت است.

وی ضمن قدردانی از تعامل شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب با جهاد دانشگاهی، اظهار داشت: امیدواریم این همکاری متقابل که در جهت اثبات توانمندی داخلی است با شتاب بیشتری تداوم یابد.

مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب نیز در این مراسم، ساخت مته های دندانه ای را دستاوردی بزرگ برای کشور خواند و اظهار داشت: هم اکنون حدود 80 درصد نیازهای کالایی صنعت نفت در داخل کشور تامین می شود که امیدواریم 20 درصد بقیه نیز به زودی بومی سازی شود.

 بیژن عالی پور با اشاره به نیاز این شرکت به 1500 مته حفاری PDC و دندانه ای، افزود: از این تعداد حدود 700 مته از نوع PDC می باشد که با حمایت این شرکت بومی سازی شد و تولید انبوه آن در دست اقدام است.

وی افزود: قرارداد تولید 874 مته دندانه ای نیز که امروز شاهد رونمایی آن هستیم به ارزش 440 میلیارد ریال با جهاد دانشگاهی خوزستان منعقد شده است.

رامین قلمبر دزفولی مدیر پشتیبانی ساخت و تامین کالای شرکت ملی نفت ایران نیز گزارشی از وضعیت بومی سازی 10 گروه کالایی صنعت نفت ارائه کرد و گفت: تا کنون برای  7 گروه از این کالاها قرارداد منعقد شده که تدوین دانش فنی و ساخت 3 گروه شامل مته های دندانه ای، پمپ های SRP و تاسیسات سرچاهی به ترتیب به جهاد دانشگاهی خوزستان، دانشگاه شهید چمران و شرکت بهسازان جنوب واگذار شده است.

وی تاکید کرد: در تجمیع تقاضای این گروه ها مناطق نفت خیز جنوب بیشترین همکاری را در سطح شرکت ملی نفت ایران داشته است که بدون همکاری این شرکت هیچکدام از آنها به سرانجام نمی رسید.

در ادامه مراسم، ابراهیم علوی طالقانی مدیر پژوهش و فناوری شرکت ملی نفت ایران با ابراز خرسندی از بومی سازی این مته گفت: بومی سازی این تجهیز کاربردی نشان دهنده این است که در پژوهش از تولید علم به تولید ثروت رسیده ایم.

وی تصریح کرد: تجاری سازی محصولات فناورانه صنعت نفت برای کشور بسیار مهم و جدی است و برای تحقق آن راه سخت و دشواری را پشت سر گذاشته ایم.

باقر پورقاسم رئیس پژوهش و توسعه شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب نیز با ارائه گزارشی از وضعیت پروژه های پژوهشی این شرکت گفت: امروز سطح پروژه های پژوهشی در این شرکت نسبت به گذشته تفاوت کرده و فرهنگ پژوهش کتابخانه ای برچیده شده و بسیاری از پروژه های پژوهشی تا تولید انبوه پیش می رود.

وی با بیان اینکه در آینده نزدیک قرارداد تدوین دانش فنی و ساخت کمپسورهای گازی منعقد می شود تاکید کرد: هم اکنون فقط 30 درصد توان علمی کشور کاربردی می شود که اصلاح قوانین موجود برای حمایت از ریسک پذیری مدیران در تعریف و اجرای پروژه های پژوهشی تاثیر زیادی در استفاده از ظرفیت های داخلی  و کاربردی نمودن توان علمی خواهد داشت.

در این مراسم همچنین رئیس و مجری پروژه ساخت مته دندانه ای جهاد دانشگاهی خوزستان گزارشی از روند ساخت این مته ارائه دادند.

در پایان، از دست اندرکاران ساخت این مته در شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب و جهاد دانشگاهی خوزستان تجلیل به عمل آمد.


 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.