به گزارش روابط عمومی اداره کل حفاظت محیط زیست خوزستان، شاخص کیفی هوای شهرهای خوزستان امروز یکشنبه ، در بهبهان ۱۷، شوشتر ۲۴، اندیمشک ۲۹، دزفول ۱۲، امیدیه ۱۳، رامهرمز ۱۱ و گتوند ۱۳ در شرایط پاک است.
در همین زمان شاخص کیفی هوای اهواز ۶۳، آبادان ۷۴ و ماهشهر ۶۷ در شرایط قابل قبول اعلام شده است.
بارش باران از جمعه در خوزستان آغاز شد که تا امروز در برخی نقاط استان ادامه داشته است.
دیروز هوای شهرهای گتوند، رامهرمز، رامشیر، امیدیه، شوش، بهبهان، بندر امام، خرمشهر، حمیدیه و دزفول در شرایط پاک و هوای شهرهای شوشتر، اندیمشک، اهواز، شادگان، ماهشهر، آبادان، سوسنگرد و هندیجان در شرایط قابل قبول بود.
آلودگی هوا در ۲ ماه اخیر گریبان شهرهای استان را گرفته بود. علت تشدید آلودگی هوای آبان ماه را اداره کل حفاظت محیط زیست، سوزاندن مزارع شلتوک و نیشکر، همزمان با حاکم شدن پدیده وارونگی دما اعلام کرده بود. اما در هفته های گذشته آلودگی هوا در برخی شهرها تداوم داشته است.
۱۴ آذر ماه هوای ۹ شهر استان آلوده اعلام شده بود. در این روز هوای اهواز، دزفول و اندیمشک در شرایط ناسالم و هندیجان، ماهشهر، شادگان، سوسنگرد، آبادان و شوشتر در شرایط ناسالم برای گروههای حساس بوده است.
AQI شاخصی است که برای گزارش روزانه کیفیت هوا به کار می رود و نشان میدهد که هوای اطراف چقدر تمیز یا آلوده است و این حد از آلودگی چه اثراتی ممکن است بر سلامتی داشته باشد. این شاخص بر اثراتی متمرکز است که ممکن است افراد چند ساعت یا چند روز بعد از تنفس در این هوا با آنها روبه رو شوند.
بر اساس این شاخص، در شرایط هوای پاک (۰ تا ۵۰) کیفیت هوا خوب است و پیامدی بهداشتی ندارد. در شرایط هوای سالم (۵۱ تا ۱۰۰) کیفیت هوا قابل قبول است؛ اما برخی از مواد آلاینده ممکن است مشکلات مختصری برای شماری از افراد به طور غیرمعمول حساس به آلودگی هوا ایجاد کنند.
در شرایط هوای ناسالم برای گروههای حساس (۱۰۱-۱۵۰) افراد گروه حساس از جمله افراد مبتلا به بیماری های ریوی مانند آسم، افراد دارای بیماری قلبی، کودکان و سالمندان ممکن است دچار مشکل و ناراحتی تنفسی شوند.
در شرایط هوای ناسالم (۱۵۱-۲۰۰) همه افراد در صورت قرار گرفتن درازمدت در معرض هوای با این شدت آلودگی ممکن است دچار علائم تنفسی شوند؛ افراد گروه حساس ممکن است دچار پیامدهای بیشتری شوند.
شرایط هوای بسیار ناسالم (۲۰۱-۳۰۰) هشدار درباره بروز وضعیت اضطراری بهداشتی است. با احتمال بیشتر سلامت همه جمعیت به خطر میافتد.
شرایط هوای خطرناک (۳۰۰- ۵۰۰) وضعیت اضطراری هشدار بهداشتی است. همه افراد ممکن است دچار پیامدهای بهداشتی وخیم شوند.