به گزارش ایرنا حجت الاسلام سید رسول منتجب نیا شامگاه سه شنبه در آیین آغاز به کار حزب جمهوریت ایران اسلامی منطقه خوزستان در دانشگاه فرهنگیان اهواز اظهار داشت: حزب در یک تعریف به معنای تبدیل من ها به ما و تبدیل عقل و خرد فردی به خرد جمعی است، یک فرد حتی اگر تاثیرگذار باشد اما با مرگش همه بافته های او پنبه می شود و آثارش با خودش از بین می رود ولی حزب نقطه مقابل فردگرایی و فرد محوری که مقدمه استبداد و دیکتاتوری می باشد قرار دارد.

وی با اشاره به ماهیت و رسالت حزب گفت: پرورش نیرو، کادرسازی، شناسایی نیروهای مستعد، آموزش و آماده کردن نیرو برای عهده داری مسئولیت های بزرگ کشور نخستین رسالت حزب است، هیچ نهادی نمی تواند این کار را انجام دهد.

منتجب نیا گفت: رسالت دیگر حزب تولید برنامه و فکر است، حزب مجموعه ای از اندیشمندان، نخبگان و صاحب نظران را تشکیل می دهد که در اتاق فکر جمع می شوند و در زمینه های مختلف فعالیت می کنند چراکه حزب برنامه جامع و کامل مدیریت جامعه را باید تولید و ارایه کند.

رییس هیات موسس حزب جمهوریت ایران اسلامی افزود: حزب برای تحقق رسالت هایش نیازمند ابزاری است که مهمترین آنها نظارت و نقادی همراه با ارایه پیشنهاد و ارایه طرح و برنامه است.

وی تاکید کرد: وقتی حزبی نیروی انسانی پرورش دهد و برنامه محور باشد همه چیز سامان می یابد.

حزب گرایی علاج همه مشکلات کشور

حجت الاسلام منتجب نیا تاکید کرد: علاج همه مشکلات کشور به معنای واقعی داشتن حزب است، یعنی اگر بخواهیم دستگاه قانونگذاری کشور قوی باشد باید حزب قوی داشته باشیم، اگر به دنبال دولت قوی هستیم ابتدا باید حزب قوی تشکیل دهیم و اگر بخواهیم انتخابات واقعی داشته باشیم نیازمند حزب هستیم.

وی با انتقاد از پروسه های انتخاباتی در کشور گفت: برای حضور در انتخابات و کاندیدا شدن یا باید چند میلیارد تومان پشتوانه مالی داشت و یا افراد باید لابی و رایزنی با افراد مختلف انجام دهند.

رییس هیات موسس حزب جمهوریت ایران اسلامی یادآور شد: انتخاباتی واقعی است که مردم با یک حزب در ارتباط باشند و برنامه آن را ببینند، انتقاد کنند و بپذیرند سپس به کاندیدای حزبی خود رای دهند، در کشورهای پیشرفته رای به حزب و برنامه حزب برمی‌گردد، لذا وقتی به این مرحله رسیدیم انتخابات سالم خواهد بود و اگر نظام تبلیغاتی نظام حزبی باشد دیگر نیازی به تبلیغات وسیع نیست.

وی با اشاره به مساله پرسشگری و پاسخگویی ادامه داد: هیچ کسی جز خدای متعال مافوق پرسش کردن از او نیست و غیر خدا همه باید پاسخگو باشند، حزب شرایط پرسشگری را دارد و می‌تواند رییس جمهوری، وزیر، استاندار و مقامات عالی را با حفط حرمت مورد پرسش قرار دهد، اصل پرسشگری و پاسخگویی متوقف بر تحزب است.

حجت الاسلام منتجب نیا گفت: رکن اساسی دموکراسی تحزب است که امری بدیهی و روشن است، توسعه نیز در کشور بدون تحزب امری محال است که این مساله امری قطعی و مسلم است.

وی درخصوص علل تمایل نداشتن مردم به حزب گفت: دلیل اول اینکه مردم سابقه و خاطره بدی از احزاب قبل از انقلاب اسلامی ایران مثل حزب توده، حزب رستاخیز و … دارند، دلیل دوم اینکه مسئولان  هم نمی خواهند احزاب قدرتمند در کشور ایجاد شود چرا که هیچ کسی دوست ندارد ناظر و منتقدی بالای سرش باشد و دلیل سوم به عملکرد احزاب برمی‌گردد چرا که اغلب احزاب یا ستاد انتخاباتی هستند یا پاتوقی برای جمع شدن تعدادی دور هم بدون خروجی است و یا در حالت خوشبینانه کانون مفیدی برای نخبگان، ریش سفیدان و بازنشستگان است اما حزب نیست.

حزب بدون تولید نیروی انسانی حزب نیست

رییس هیات موسس حزب جمهوریت ایران اسلامی گفت: حزب بدون تولید نیروی انسانی و برنامه حزب نیست و نام آن پاتوق یا بنگاه است، البته وجوه منفی دیگری نیز دارد که از گفتن آنها صرفنظر می‌کنم.

وی بیان کرد: مقصر اصلی عدم تمایل مردم به حزب و جا نیفتادن حزب در جامعه متولیان احزاب هستند چرا که در این زمینه  برای حزب فرهنگ سازی نکردهاند و حزب را به شکلی در نیاوردند که مردم جذب آن شوند و خود را نیازمند آن بدانند.

حجت الاسلام منتجب نیا ادامه داد: برخی معتقدند در جامعه ولایی و کشوری که در راس آن ولایت فقیه هست حزب معنایی ندارد، آیا می توان گفت این نظر درست است؟ یعنی در زمان پیامبر و ائمه که گفته شده حزب الله غالب هستند حزب نبوده است، آیا این حرف به معنای دفاع از ولایت فقیه است یا توهین به ولایت فقیه است؟ امام خمینی (ره) فرمودند ولایت فقیه برای مخالفت و برچیدن دیکتاتوری ایجاد شده است، لذا حکومت ولایی با آزادی و تحزب مغایرتی ندارد و درست نیست بگوییم در جامعه ولایی تحزب نباشد.

وی گفت: احزاب حلقه وصل حاکمیت و مردم هستنداز یک سو حرف‌های دل مردم را می شنوند و به مسئولان منتقل می‌کنند و از سوی دیگر پاسخ آنها را به مردم منتقل می‌کنند در واقع احزاب زبان مردم هستند.

وی گفت: حزبی که ما به دنبال آن هستم ستاد انتخاباتی یا بنگاه جمع آوری نخبگان نیست بلکه تشکیلاتی است که قصد دارد فضایی را در جامعه ایجاد کند که بتواند حرف بزند، انتقاد کند و سوال کند و جوانان را به خود جذب کند و پرورش دهد.

آغاز رسمی فعالیت حزب جمهوریت ایران اسلامی

سید رسول موسوی، رییس حزب جمهوریت ایران اسلامی شاخه خوزستان هم در این نشست اظهار داشت: در حال حاضر این حزب با ۲۱ عنصر شورای مرکزی کار خود را در خوزستان آغاز کرده است، این حزب متعلق به مردم است و ما قصد داریم از طریق آن پرتویی بر کل ایران بیفکنیم.

وی با اشاره به ویژگی های استان خوزستان نسبت به دیگر استان های کشور بیان کرد: ۵۰ درصد صنایع مادر، ۳۰ درصد آب‌های جاری کشور و توانمندی ها متعددی در استان خوزستان وجود دارد و ما با خدای خود پیمان بستیم تا در این حزب رهنمودهای حضرت امام (ره) و مقام معظم رهبری و قانون اساسی به ویژه بخش‌های مربوط به حقوق ملت را با تمام ظرافت‌ها و کار کارشناسی پیگیری کنیم و به مرحله اجرا و عمل در استان برسانیم.

موسوی با اشاره به جزییات مرامنامه و اساسنامه حزب توضیح داد: حزب جمهوریت ایران اسلامی اصرار و پافشاری بر تفکیک و استقلال قوا به عنوان تضمینی برای عمق بخشیدن به امنیت داخلی و جلوگیری از استبداد دارد.

وی بیان کرد: حمایت از تکثر سیاسی، تلاش برای افزایش سرمایه اجتماعی، دفاع از حقوق و آزادی های اجتماعی موجود در قانون اساسی و… از جمله اهداف مهم این حزب است.

موسوی بر وجود حمایت از آزادی اندیشه و آزادی بیان تاکید کرد و گفت: فضای لازم برای تنفس افکار و اندیشه وجود ندارد و ما به عنوان معلم، روزنامه نگار، رسانه، فعال سیاسی، استاد دانشگاه و هر جایگاهی که داریم مسئول این وضعیت هستیم و باید در برخورد با مردم تجدیدنظر کنیم.

وی خاطرنشان کرد: مردم ولی نعمت، همه کاره، اساس و قدرت نظام هستند و هر قدرتی که مسئولان دارند به مردم برمی‌گردد لذا باید مردم را پاس بداریم.

رییس حزب جمهوریت ایران اسلامی شاخه خوزستان گفت: ۴۰ سال بر نظام و انقلاب گذشت که لازم است رفتارهای که با مردم شده بررسی شود، این رفتارها روی مقاومت مردم چه تاثیری داشته، آیا نگاه مردم به نظام را تقویت می‌کند، آیا مفید است، اگر این گونه است استمرار دهید ولی اگر اینگونه نیست نیاز به تجدید نظر عمیق دارد که نام دیگر این تجدید نظر اصلاح روش، رفتار، نگاه، برنامه ریزی و اصلاح بینش و مدیریت است.

وی گفت: کوتوله ها باید از مسیر مدیریت خارج شوند، آدم‌هایی که اندیشه خدمت به مردم را ندارند مزاحم مردم هستند که باید از مسیر رشد و تعالی کنار زده شوند.

موسوی گفت: نظام جمهوری اسلامی به مسئولانی آگاه، دانا کارکشته، کارآمد، با بصیرت، خردمند و خردورز نیاز دارد و مردم نیز باید در انتخابات دقت کنند و به هر کسی رای ندهند و افرادی انتخاب کنند که صادق و توانمند باشند تا مشکلات مردم را با حضور در مجلس مرتفع و به نتیجه برسانند.

دبیر کمیسیون ماده ۱۰ احزاب دوم مرداد سال جاری از موافقت کمیسیون متبوعش با تاسیس حزب جمهوریت ایران اسلامی خبر داد.

این حزب یکی از احزاب اصلاح طلب کشور به دبیری حجت الاسلام و المسلمین رسول منتجب نیا شناخته می شود.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.